Uzmanlara göre yetişkin bir bireyin günde 70 gram kırmızı et tüketmesi gerektiğini belirten SETBİR Başkanı Tarık Tezel, “Bu hesapla 80 milyonluk nüfusumuza göre yılda ortalama kişi başı 25 kilo kırmızı et tüketmemiz gerekmektedir. Ancak şu anda tüketimimiz 14-15 kg seviyelerinde. Bu rakam gelişmiş ülkelerle kıyaslanamayacak derecede düşük” diyor.
Karma Grup, 20 Aralık 2019 tarihinde İzmir’de gerçekleştireceği Gıda Etiketleme Mevzuatı Eğitimi ile gıda sektöründeki profesyonellere değişen mevzuatlar hakkında kapsamlı bilgi sunmayı amaçlıyor.
Türkiye’nin baharat üreticileri tek çatı altında birleşti. Tüketici güvenliğine öncelik veren üreticiler, Ambalajlı Baharat Üreticileri Derneği adlı yeni bir oluşumda bir araya geldi. Derneğin amacı güvenilir ürün seçenekleri konusunda tüketici farkındalığını artırmak yanında, sürdürülebilir üretim uygulamalarını destekleyerek Türkiye’yi küresel tedarikçi konumuna getirmek olarak açıklandı.
Sürdürülebilirlikte örnek adımlar atmaya devam eden Yıldız Holding’in iki şirketi Kerevitaş ve Şok, Borsa İstanbul’da işlem gören şirketlerin kurumsal sürdürülebilirlik performanslarının ölçüldüğü BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’ne girdi.
Endüstriyel tartım ve kontrol sistemleri sektörünün önde gelen firmalrından Baykon tarafından üretilen Baykon BX65 Tartım Terminali, sahip olduğu üstün özellikleriyle endüstriyel ortamlarda tartım işlemlerini kolaylaştırıyor.
Bir gün olarak erçekleştirilecek Alerjen Yönetimi Eğitimi’ne; gıda firmalarının üretim bölüm yöneticileri, kalite yöneticileri ve çalışanları, mühendisler katılabiliyor.
Ant Teknik, 20. kuruluş yıldönümünü 110 çalışanıyla Kıbrıs’ta kutladı.
Gıda Laboratuvarları ve Gıda Denetçileri Derneği’nin (GLADER) kuruluş süreci, faaliyetleri ve hedefleriyle ilgili konuştuğumuz derneğin Başkanı Vet. Dr. Can Demir, “Gıda üreticisi ve tüketici memnuniyetini sağlamak en önemli farklılığımız. Bu konu çok önemli çünkü üreticiyi memnun etmeden tüketiciyi memnun etmenin gerçek olmayacağını söylüyoruz” diyor.
Ak Gıda, Avrupa’nın lider peynir markalarından Président’i Türkiye’de üretmeye başladı. Bu proje için özel bir üretim hattı kurulduğunu belirten Ak Gıda CEO’su Ali Sözen, “Yerli üretim Président peynirleri, Ekim ayıyla birlikte raflardaki yerini aldı. Avrupa tarzı peynir çeşitleriyle, yeni tüketim alışkanlıklarının keşfedilmesine öncülük etmeyi planlıyoruz” dedi.
Gıda laboratuvarlarının patojen analizleriyle çok ciddi gıda güvenliği tehlikelerini üreticilere haber vererek üretim sırasında yaşanabilecek kayıpların önüne geçmelerine yardım etiğini belirten Kalibrasyon ve Deney Laboratuvarları Derneği (TURKLAB) Yönetim Kurulu Başkanı Halit Karaboğa, “Bizler aslında analiz bedeli olarak ödenen bütçenin çok üzerinde katma değer yaratan kuruluşlarız.Bundan dolayı birçok sanayici laboratuvarları gider değil bir yatırım kalemi olarak değerlendiriyor” diyor.