Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Sıvı yağ ve margarin sektöründe yenilikçi lezzetler



Emel Koçak
Aromsa A.Ş.Teknik Satış Müdürü 

Karma Grup ile IFS Akademi’den iş birliği


Yayın: 06-11-2018
Kategori: Gıda

Karma Grup, IFS Akademi ile anlaşma yaparak Türkiye’nin yetkili IFS Akademi merkezi oldu.
 

Avrasya Ambalaj Fuarı kapılarını 24'üncü kez açıyor



Bu yıl 23 milyar dolar pazar büyüklüğü ve 5 milyar dolar ihracat hedefleyen ambalaj sektörü, Ambalaj Sanayicileri Derneği ve Reed Tüyap'ın iş birliğinde, 31 Ekim – 3 Kasım tarihleri arasında TÜYAP’ta gerçekleştirilecek olan 24'üncü Avrasya Ambalaj Fuarı’nda buluşacak. 
 

Abant İzzet Baysal Üniversitesi YENİGIDAM Merkezi



İzzet Baysal Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülsün Akdemir Evrendilek, üniversite bünyesinde faaliyet gösteren Yenilikçi Gıda Teknolojileri Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni (YENİDIDAM) anlatan bir makaleyi Gıda Teknolojisi Dergisi ile paylaştı. 
 

5. Uluslararası Beyaz Et Kongresi Antalya’da yapılacak



Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği (BESD-BİR) tarafından iki yılda bir düzenlenen 5. Uluslararası Beyaz Et Kongresi 24-28 Nisan 2019 tarihleri arasında Antalya’da yapılacak. Beyaz et sektöründe uluslararası katılımla gerçekleşen tek ve en büyük kongre olan organizasyona; dünyanın pek çok ülkesinden ve Türkiye’den çok sayıda önemli bilim insanı, uzman ve sektör paydaşları katılacak.
 

Gıdanın profesyonellerine HACCP Tehlike Analizi Kritik Kontrol Noktaları Eğitimi



2 gün sürecek eğitime gıda ve içecek üretim sektöründe gıda güvenliği yönetimi alanında halen görev yapmakta olan veya yapmayı amaçlayan ilgili meslek sahipleri, HACCP konusunda temel bilgi almak, bilgilerini güncellemek ve uygulamalar yapmak isteyen gıda sektörü çalışanları ve yöneticileri, gıda üreticileri katılabilecek.
 

Ecolab, Ortadoğu ve Afrika’da Hülya İbrahim ile büyüyecek



Hülya İbrahim, Ecolab Kurumsal Ortadoğu ve Afrika Ülkelerinden Sorumlu Başkan Yardımcılığı ve Genel Müdürlüğü’ne atandı. 
 

2030’a kadar dünyada açlığa son vermenin yolu sürdürülebilir tarımdan geçiyor



Sürdürülebilir Gıda Konferansı’nda bir konuşma yapan Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, “Önümüzdeki günlerde üreticiden tüketiciye, gıda kayıp ve israfların sonlandırılması amacıyla yeni bir çalışma başlatacağız" dedi.
 

Döhler yeni yatırımını tamamladı: Ekstraksiyonla doğal renk maddesi üretimi



Dört fabrikası ve Ar-Ge merkezi ile Türkiye’de faaliyetlerini yürüten Döhler Group, 2018 yılı içerisinde “ekstraksiyonla doğal renk maddesi üretimi” yatırımını tamamlayarak siyah havuç, kırmızı pancar ve aspir çiçeği gibi yerli hammaddelerden ürettiği yüksek katma değerli doğal renk maddelerini tüm dünya pazarlarına sunmaya başladı.

Ambalajın Ay Yıldızları ödüllendirildi



Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) tarafından bu yıl 8'ncisi düzenlenen Ambalaj Ay Yıldızları Yarışması'nda ödüller  500'ün üzerinde davetlinin yer aldığı ödül töreninde sahiplerini buldu. Tasarımlarla katma değer yaratan ambalaj sektörü, 5 milyar dolarlık ihracata koşuyor.