Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Trans yağsız üretimde Türkiye öncülerden



31 Aralık 2020 itibarıyla Türkiye’de, trans yağ konusunda yeni bir dönem başladı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından getirilen düzenleme ile trans yağ oranı tüm dünyada güvenli kabul edilen yüzde 2 ile sınırlandırıldı. Bu uygulamayı Avrupa Birliği’nden 3 ay önce hayata geçiren Türkiye, AB ülkelerine öncülük ederek dünyanın en iyi örnekleri arasındaki yerini aldı.

ABD’ye zeytinyağı ihracatında yüzde 30 artış



Akdeniz’den dünyaya yayılan, uzun ve sağlıklı bir yaşamın iksiri zeytinyağı, ABD gıda sektöründeki öncü ithalatçılara, otel ve restoranların satın alma direktörlerine Hibrit Tadım etkinliğiyle tanıtıldı.

Dimes’te yurt dışı pazarlama müdürü ataması



İçecek şirketi vizyonu ve 100’den fazla ülkeyi kapsayan ihracat pazarlarında istikrarlı agresif büyüme stratejik hedefi kapsamında organizasyonel yapısında dokunuşları sürdüren Dimes bünyesinde bir diğer kadın yönetici olan Gülşah Sackmann, Yurt Dışı Pazarlama Müdürü görevine getirildi.

Tarım ve gıdayı bekleyen büyük tehlike: KURAKLIK



Türkiye’nin Akdeniz çanağında yer alması sebebiyle iklim krizi ve küresel ısınmadan en çok etkilenen ülkelerden biri olacağı, birçok bilimsel kaynakta dile getiriliyor. Peki bu durum tarımsal üretim açısından ne tür risklere yol açıyor, neler yapılması ve hangi önlemlerin alınması gerekiyor? Haberimizde bu sorulara yetkin isimlerden cevaplar almaya çalıştık. 
 

BAYKON’dan forklifti tartım istasyonuna dönüştüren teknoloji: MagicFORKS


Yayın: 21-02-2021
Kategori: Gıda Makineleri

Endüstriyel tartım sektörünün güçlü oyuncularından Baykon tarafından üretilen MagicFORKS forklift kantarları, sahip olduğu üsütün özellikleriyle forklifti tartım istasyonuna dönüştürüyor. 
 

Kızılay afet beslenme kapasitesini güçlendirdi



Kızılay, ana faaliyetlerinin başında gelen afete müdahale kapsamında, yıl içinde meydana gelebilecek afetlerden etkilenenler için beslenme kapasitesini arttırıyor. Afet müdahale filosuna 11 ikram aracı daha katan Kızılay, mevcut 427 bin 600 kişilik afet beslenme gücüne 13 bin 200 kişilik kapasite daha ekledi.
 

Gıdanın sürdürülebilirliğini konuştular



“Sürdürülebilir Gıda Platformu” webinar serisinin ikincisi Gıdanın İzlenebilirliği webinarı 28 Ocak’ta gerçekleşti.
 

Sabri Ülker Vakfı, agroBRIDGES’in Türkiye ortağı oldu



Sabri Ülker Vakfı, farklı ülkelerden gıda, sürdürülebilirlik ve teknoloji odağında faaliyet yürüten 15 kurumun ortaklığıyla başlatılan ve Avrupa Birliği Araştırma ve İnovasyon Çerçeve Programı Ufuk 2020 tarafından finanse edilen agroBRIDGES Projesi’nin Türkiye ortağı oldu. Toplamda 36 ay sürecek ve teknoloji tabanlı uygulamalarla desteklenecek projeyle; aracı marjını en aza indirerek üreticilerin gelirini arttırmak üzere Kısa Gıda Tedarik Zincirlerine dayanan sürdürülebilir iş ve pazarlama modellerinin geliştirilmesi hedefleniyor. 
 
 

Kuru kayısı ihracatında hedef 300 milyon dolar 


Yayın: 05-02-2021
Kategori: Gıda

Türkiye’nin dünya lideri olduğu kuru kayısı ihracatında, 2020-21 sezonunun yarısı geride kaldı. 6 aylık kuru kayısı ihracatı 162 milyon dolara ulaştı. Sezon sonu hedefi 300 milyon doları aşmak.
 

Doğuş Çay’dan yeni reklam filmi



Doğuş Çay’ın ‘İyi çay nereden anlaşılır’ sorusuna yanıt verdiği yeni reklam filmi yayına girdi. Doğuş Çay reklam filminde, iyi bir çayın en önemli kıstasları olan renk, dem ve kokunun yanı sıra herkesin fark etmeden çay içerken yaptığı serçe parmak hareketine dikkat çekiyor.