Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

İçeceklerde günümüzün trendleri



Zeynep Meşhur 
Aromsa A.Ş. İçecek AR-GE ve Uygulama Laboratuvarı Şefi
  •  

Gıda Etiketleme Mevzuatı Eğitimi 11 Mayıs’ta gerçekleştirilecek



Karma Grup, etiketlerle ilgili bilgilerin güncellenmesini sağlamak amacıyla 11 Mayıs Cuma günü Gıda Etiketleme Mevzuatı Eğitimi’ni organize edecek.
 

Komşufırın’dan büyüme hamlesi



Üçüncü nesil fırın kavramının öncüsü Komşufırın, sıcak ve taze ürünlerini İstanbul dışına taşıyarak, Anadolu’da ve yurt dışında açmayı planladığı dükkanlar ile büyüyor.
 

Alplerden gelen lezzet Milka Dark Milk


Yayın: 23-04-2018
Kategori: Rafa Çıkanlar

Milka, Türkiye’deki 25. yılında çikolata severleri Dark Milk serisiyle buluşturdu. Yeni ürün, yüzde 40 kakaolu, bademli ve ahududulu olmak üzere üç farklı lezzeti ile piyasaya sunuldu.
 

Teksüt’ten çiçek gibi tereyağı


Yayın: 23-04-2018
Kategori: Rafa Çıkanlar

Teksüt, 400 gramlık yeni tereyağını pazara sundu. Çiçek şeklindeki ambalajı nedeniyle Teksüt Çiçek Tereyağı olarak tanımlanan bu yeni ürün, olgunlaştırılmış süt kremasından geleneksel yayık sistemiyle üretildi.
 

Meyvelerin canlandıran ferahlığı Olips Orman Meyveleri’nde



Olips yeni Orman Meyveleri ferahlığı ile tüketicileri ferahlatırken aynı zamanda futbol temalı yeni ambalajları ile de futbol coşkusunu yaşatıyor.
 

Sağlıklı ve lezzetli ürünler şimdi EVDE



Maysa Gıda, birbirinden lezzetli, kolay ve sağlıklı ürünleri nasıl kendim yaparım diyenler için “EVDE” serisi ürün gamından peynir, probiyotik yoğurt, kefir mayasını tüketici ile buluşturdu.
 

Shimadzu’dan yeni nesil FTIR spektrofotometre: IRSpirit



Shimadzu yeni kompakt Fourier Transform Infrared Fourier Transform Infrared (FTIR) Spektrofotometresi IRSpirit ile FTIR Kullanıcılarına ayrıcalıklı kullanım kolaylığı ve işlevsellik olanakları sunuyor.
 

Petek Ataman: EFSA benzeri bağımsız bilimsel bir otoriteye ihtiyacımız var



Gıda Mühendisleri Odası eski Başkanı, Yakın Doğu Üniversitesi yarı zamanlı Öğretim Görevlisi Petek Ataman, gıdaların yarar ve riskleri konusunda medyada gözlenen bilgi kirliliği karşısında, bu konularda doğru bilgiler aktaracak güvenilir kişi ve kurumlara ihtiyaç olduğunu, en kısa zamanda EFSA benzeri bağımsız bilimsel bir otoritenin Türkiye’de de oluşturulması gerektiğini söyledi. 

Fonksiyonel meyve suyu pazarındaki yeni eğilimler



Yrd. Doç. Dr. Gamze Toydemir* ve Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu**
* Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
** SBS Bilimsel Bio Çözümler A.Ş.