Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Sabancı Üniversitesi tarafından geliştirilen ‘nano-kil katkılı ambalaj’ lisanslandı



Sabancı Üniversitesi ve Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (SUNUM)’da geliştirilen patentli, gıdaların raf ömrünü uzatan nano-kil katkılı gıda ambalaj teknolojisi, TreeT BUBA Tarım ve Teknoloji şirketi tarafından lisanslandı. Böylece önümüzdeki dönemde gıdaların raf ömrünü uzatan ambalaj filmleri tüketicinin kullanımına sunulabilecek. 
 

TOMRA’dan yeni 5C ayıklama makinesi



TOMRA Food, yeni 5C ayıklama makinesi ile sınıfının önde gelen mühendislik ve zeka birleşimini sunuyor. Sensörler ve Insight araçlarında gerçekleştirilen geliştirmeler, işleyicilerin kârlılıklarını iyileştiriyor.
 

Pastırma tartışması büyüdü


Yayın: 04-01-2021
Kategori: Kırmızı Et

Sosyal medya hesabında yaptığı ankette ‘Kayseri mi yoksa Kastamonu pastırması mı?’ diye soran ünlü yemek eleştirmeni Vedat Milor’un sonuçları açıklamasıyla iki kentin üreticileri karşı karşıya geldi. Milor ise pastırma üretiminde geleneksel yöntemlerden uzaklaşıldığını söyledi.

Küresel COVID-19 salgını ile mücadelede et ürünleri ve et analog ürünlerinin önemi



Pınar UZUN, Ph.D
Aromsa AR-GE Uzmanı

BÜYÜK BEKLEYİŞ



Necdet BUZBAŞ
TÜGİS Yönetim Kurulu Başkanı 

Metro Türkiye’den İzmir depreminde zarar gören işletmelere destek kampanyası



2020 yılı Ekim ayında İzmir'de meydana gelen depremden etkilenen küçük işletmelere destek için harekete geçen Metro Türkiye, işletmelerin içinde bulundukları zor durum ile ilgili farkındalık yaratmayı ve faaliyetlerine katkı sunmayı amaçlıyor. Hareket kapsamında Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu tarafından tespit edilen 170 işletmeye işletme başına 2.000 TL olmak üzere toplam 340 bin TL’lik destek sağlandı. 
 

Yılbaşı sofrasında fazla kaçırdıysanız dikkat



Acıbadem International Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Gizem Arıburnu, yeni yılın ilk gününde yenilenmek için 7 altın öneride bulundu.
 

Pandemide arı ürünlerinde sahtecilik 4 kat arttı



Pandemide arı ürünlerinde sahteciliğin dört kat arttığına değinen Marka Koruma Grubu Sözcüsü Aslıhan Aydınlık, “tütün ürünlerine ÖTV indirimi kararında maktu verginin sabit kalmasının ucuz sigaraların fiyatlarının arttırılması olasılığını gündeme getirmesiyle kaçak tütün ve kaçak sigaranın önümüzdeki dönemde artabileceğini” belirtti.
 

Sodexo, çalışanların 2020 yeme - içme tercihlerini açıkladı


Yayın: 30-12-2020
Kategori: Gıda

Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri, çalışanların yemek kartı harcamalarını analiz ederek 2020 yılının yeme – içme tercihlerini açıkladı. Çalışanlar bu yıl da yemek tercihlerini kebaptan yana kullanırken, uzaktan çalışmanın da etkisiyle kahvaltı ve öğle yemeği saatleri pandemi öncesine göre 1 saat ötelendi. 
 

Kervan Gıda’dan yeni yatırım hamleleri



85 ülkeye ihracat yapan yumuşak şeker üreticisi Kervan Gıda, KAP’a yaptığı açıklama ile 5. Licorice hattının devreye alındığını ve Akhisar’da yaklaşık 7 bin metrekarelik bir fabrika alanının satın alındığını duyurdu. Hali hazırda yatırımı devam eden 5. Jelly hattının da 2021 yılı Şubat ayında devreye alınmasıyla bu iki yatırımın Kervan Gıda’nın yıllık konsolide cirosuna yaklaşık 31,5 milyon dolar katkı sağlayacağı öngörülüyor.