Türk süt ürünleri sektörü 2020 yılı Mayıs ayında ihracat vizesi aldığı Çin’e hızlı giriş yaptı. Türkiye, 5 aylık dönemde Çin’e 7 milyon doların üzerinde süt ürünleri ihraç etme başarısı gösterdi. Sektör, 6 milyar dolar süt ürünleri ithal eden Çin'e 100 milyon dolar ihracat hedefliyor.
Balparmak bu yıl 15’incisi gerçekleştirilen Felis Ödülleri’nde üç ödülün sahibi oldu. Bu yıl 40. yılı kutlayan Balparmak, Arıcılık Akademisi ile Felis’e layık görülürken,yarışmanın PR bölümünde Arıcılık Akademisi ve Arılar Varsa Yarınlar Var projesiyle iki başarı ödülü aldı.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Çin Halk Cumhuriyeti'nin kapılarının Türk kanatlı sektörüne açıldığını ve 6 Kasım itibarıyla ilk kez kanatlı et ve ürün ihracatının başladığını bildirdi.
Küçük esnafın nabzını tutan ‘Türkiye Geleneksel Kanalın Nabzı: REM Esnaf Barometresi’nin Ekim 2020 dönemi sonuçları açıklandı. Rapora göre orta büyüklükteki marketlerde yemek kartı ve hediye çeki kullanımı toplam tahsilatın içinde yüzde 8’e yükseldi. Uzaktan çalışmaya geçenler yemek kartlarını markette alışverişte kullandı.
Altınbaş Üniversitesi ile Almanya Potsdam Üniversitesi, 'Ekmekte Alerjen Proteinler'i araştırıyor.
Türkiye’nin önemli yerli kozmetik firmalarından Farmasi, GMP İyi Üretim Uygulamaları standartlarına uygun olacak yeni gıda takviyesi tesisiyle 2021 başında tam kapasiteyle üretime geçmeyi planlıyor.
Ebru Akdağ
Genel Koordinatör
Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği (MÜMSAD)
“Tarladan sofraya” anlayışıyla, Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği danışmanlığında ve yüzde 100 Ekolojik Pazar konseptinde kurulan Ataşehir Organik Pazarı, 1 Kasım itibariyle her Pazar saat 10:00 ila 19:00 saatleri arasında Bulvar 216 Terasta.
Sürdürülebilirlik Akademisi ve Türkiye Gıda İşverenleri Sendikası (TÜGİS) tarafından, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın destekleriyle altıncısı düzenlenen Sürdürülebilir Gıda Zirvesi, yurt içi ve yurt dışından önde gelen gıda markaları, girişimciler, yatırımcılar, kamu ve sivil toplum temsilcilerini bu kez ‘ekran başında’ buluşturdu. Pandemi nedeniyle herkese açık ‘online’ etkinlik olarak yapılan zirvede, pandemi sonrasında gıda ve tarım sektörlerini bekleyen gelişmeler ve çözüm önerileri tartışıldı.