Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Mondelēz International Türkiye’den yılın ilk ihracatı İspanya’ya



165 ülkede neşeli, lezzetli anlar yaratan Mondelēz International’ın dünyadaki önde gelen pazarından biri olan Türkiye’de, yılın ihracatı gerçekleştirildi. Mondelēz International Türkiye, üretimi Gebze fabrikasında yapılan Respiral markası ile İspanya’ya 17 ton ürün ihraç etti.

Tavukla Yaratıcı Tarifler Yemek Yarışması’nın kazananı belli oldu



İkincisi düzenlenen Tavukla Yaratıcı Tarifler Yemek Yarışması Finali’nde kendi özgün tarifleriyle yarışan 10 yarışmacı, tavukla birlikte kullandıkları ilginç malzemeler ve elde ettikleri lezzetlerle deneyimli jüri üyelerini şaşırtmayı başardı.
 

HACCP Tehlike Analizi Kritik Kontrol Noktaları Eğitimi İzmir'de yapılacak



HACCP Tehlike Analizi Kritik Kontrol Noktaları Eğitimi’nde gıda işletmelerinde mevcut olan fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik tehlikelerin ortadan kaldırılması ya da kabul edilebilir seviyelere indirilmesi amacıyla gıda güvenliği yönetim sisteminin temel prensipleri katılımcılarla paylaşılacak.
 

TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik: Yılda 1,3 milyar ton gıda israf ediliyor


Yayın: 12-01-2018
Kategori: Gıda

Düzenleyici kuruluşlar, bakanlıklar ve yerel yönetimlerden temsilciler Gıda Atık ve Kayıp Stratejik Yol Haritası: Üst Düzey İstişare Toplantısında bir araya gelerek gıda atık ve kayıplarının gıda sektörü üzerindeki etkilerini masaya yatırdı.
 

Şemsi Kopuz: Tarım ve gıdada ithalat kısa vadeli düşünülmeli


Yayın: 10-01-2018
Kategori: Gıda

2017 yılında gündemden düşmeyen, son olarak Fransa’dan et ithalatı ile yeniden alevlenen ithalat tartışmalarını değerlendiren TGDF Başkanı Şemsi Kopuz, arz açığı olan ürünlerde fiyat istikrarı için ithalat yapılmasının kısa vadede yararlı olacağını, ancak uzun vadede üretime zarar vereceğini söyledi. 


Şişecam’dan yeni yılda yeni yatırım kararı



Şişecam 480 milyon TL’lik yatırımla Türkiye’deki düzcam kapasitesini 1,9 milyon tona çıkaracak.

Teksüt ihracat yaptığı ülke sayısını 14’e çıkardı



Teksüt, yeni yıla ihracatını artırarak başladı. Ürün gönderdiği ülke sayısını 9’dan 14’e çıkaran firma, 2017’nin ikinci yarısında eklenen Katar ve Ürdün’den sonra Suudi Arabistan, Somali ve Moritanya’ya da ihracat yapmaya başladı.
 

Fransa'dan 5 bin 700 ton et ithal edilecek



Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Fransız mevkidaşı Macron, "Türkiye'ye 5 bin 700 ton et satışı gerçekleştiriyoruz, bu ülkemiz sığır yetiştiricileri için güzel bir fırsat" dedi. Et ithalatı; Rusya, Sırbistan, Sudan gibi ülkelerle birlikte düşünüldüğünde "et diplomasisi" haline geldi.

Erikli İyilik Fabrikası 2 bin öğrenciyi ağırladı 



Erikli’nin Uludağ’ın zirvesinden başlayan hikâyesini Erikli sincabı anlatıyor
Erikli İyilik Fabrikası, 2 bin öğrenciyi ağırladı.

2017’de portakallı kek ve ayran çorbası gözde oldu



Leziz tarifleri, eğlenceli ve şaşırtan içerikleri yemek tutkunları ile buluşturan Yemek.com, 2017'nin yeme-içme trendlerini açıkladı. Yemek yapmanın dört mevsim tadını çıkaran Türk halkı, kış aylarında çay keyfini portakallı kek ile taçlandırırken yaz aylarında ise ayran çorbası ve limonata tarifleri ile serinlediler.