Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Metro Türkiye, Kovid-19 Güvenli Üretim ve Güvenli Hizmet Belgelerini aldı



Metro Türkiye, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından Kovid-19 ile mücadele kapsamında, güvenli ve hijyenik üretim ile hizmet standartlarını karşılayan kurumlara verilen Kovid-19 Güvenli Üretim ve Kovid-19 Güvenli Hizmet Belgelerini, HoReCa’ya özel gıda sevkiyat operasyonu mağazaları ve sevkiyat süreçlerindeki ve tedarik zincirinde kendi yönettiği platform ve et kesim tesislerindeki tüm denetimleri başarıyla geçerek almaya hak kazandı.
 

Fırınlanmış ürünlerde temiz etiket ve ötesi



'Temiz etiket‘ teriminin henüz net bir tanımı olmamakla birlikte, genellikle yapay bileşen içermeyen ve asgari düzeyde işlenmiş yiyecek ve içecekleri ifade ettiği kabul ediliyor. Ürünlerinde temiz etiketin standart olmasını bekleyen tüketici sayısı artarken, BENEO Teknoloji Merkezi Başkanı Rudy Wouters, unlu mamuller ve atıştırmalık üreticileri için bir sonraki adımın ne olabileceğini anlatıyor.
 

Dünyayı kurtarmak için yeni bir gıda sistemine ihtiyaç var


Yayın: 25-08-2020
Kategori: Gıda

Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Vakfı, EAT Foundation tarafından hazırlanan ‘Daha İyi Bir Gelecek İçin Beslenme Biçimleri Raporu’ iklimden çevreye, insan sağlığından kültüre; beslenme biçimlerinin geleceği nasıl şekillendireceğini inceledi. G20 ülkelerini kapsayan araştırma, gıda sisteminin geleceğinin, gezegenin ve uygarlığın geleceğini şekillendirmede belirleyici bir rolü olduğuna vurgu yapıldı. 
 

Yaşamın her döneminde, sağlıkta ve hastalıkta Lor peyniri



Muratbey Gıda Beslenme Danışmanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, zayıflama diyeti yapan bireylere yağ içeriği düşük lor peynirini tavsiye etti. Garipağaoğlu diğer süt ürünlerinde bulunmayan serum proteinlerini içeren lor peynirini, sporculara, yaşlılara, çocuklara ve tansiyon hastalarına da önerdi.
 

Pandemide makarna stokladık, ara öğün yapmaya başladık



Sabri Ülker Vakfı’nın uluslararası bir çalışma kapsamında COVID-19 döneminde tüketicilerin gıdaya olan yaklaşımını ve değişen yeme davranışlarını tespit amacıyla Türkiye genelinde yürüttüğü araştırmada güçlü bulgulara ulaşıldı.
 

Çikolata ve şekerli ürünlerden 847 milyon dolar ihracat geliri



Türkiye’de Mart ayında etkisini göstermeye başlayan Covid-19 salgını birçok sektörü olumsuz etkilerken, çikolata ve şekerli mamul ihracatı yüzleri güldürdü. Sektör yılın ilk 6 aylık bölümünde 847 milyon dolarlık ihracat yaparken, 654 milyon dolar dış ticaret fazlası elde edildi. 
 

Nestlé Türkiye’nin yeni Satış Genel Müdürü Kerem Kadakal oldu



Nestlé Türkiye’nin Satış Genel Müdürlüğü görevine, hızlı tüketim ürünleri sektörünün deneyimli ismi Kerem Kadakal getirildi. 20 Ağustos itibarıyla görevine başlayan Kadakal, Nestlé’nin iddialı hedefleri doğrultusunda satış ekibine liderlik edecek.
 

Türkiye Venezüella'dan peynir ithal edecek



Türkiye, Venezüella’dan sıfır gümrükle içinde peynirin de olduğu binlerce ton tarım ve gıda ürünü ithal etmek için karar çıkardı.
 

Gıdada inovasyon 'çataldan mideye' odaklanmalı



“Gıda Sanayinde AR-GE ve İnovasyon: Bir Büyüme Stratejisi” webinarında, gıda inovasyonunda yeni paradigmalar masaya yatırıldı.
 

Zeki Sarıbekir: Koronavirüs ambalajlı gıdanın önemini hatırlattı



Covid-19 pandemisinden sonra birçok ülkenin gıda stoklarını her zaman hazır halde tutmaya önem vereceğini belirten  Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) Başkanı Zeki Sarıbekir, “Bu dönemde ambalajlı ürünlere daha fazla talep olacağını, dijital baskı ve akıllı etiketlerin yer aldığı ambalajlara yönelim oluşacağını düşünüyoruz” diyor.