Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

ATOMİKA’dan insan gözünü modelleyen kamera teknolojisi



Atomika Makina’nın Bühler Sortex B modellerinde kullanılmaya başlanan ve insan gözünün görme sistemini modelleyen MultiVision™ kamera sistemleri optik ayıklamada gıda sanayicilerine yüksek kalitede çözümler sunuyor.  
 

Türk bulguruna Belçika’dan ödül



Duru Bulgur’un seçkin ürünlerinden Başbaşı Bulgur, lezzetiyle de tescillendi. 
 

ULMA paketleme makinelerinde Türkiye’de referans noktası olacak



İleri teknoloji paketleme makineleri ve ekipmanlarında dünyanın önde gelen üreticilerinden ULMA Packaging, yarım yüzyılı aşkın deneyimini 3 yıldır ULMA Ambalaj Makineleri adıyla Türkiye ile buluşturuyor. Sektörlerinde küresel piyasalarda referans marka olduklarını ve bu özelliklerini Türkiye’de de sergilemeyi hedeflediklerini belirten ULMA Ambalaj Makineleri Genel Müdürü Güneş Özmen ile portföylerinde yer alan ürünleri ve geleceğe dönük projeleri hakkında konuştuk

MAYSA katkı maddelerinde global üretici olma yolunda



Başta süt ve süt ürünleri olmak üzere gıda sektörüne katkı maddeleri ve bileşenleri sunan Maysa Gıda, yurtiçinde gösterdiği başarıyı yurtdışında da göstererek, gıda katkı üreticisi olarak global bir firma olmayı hedefliyor.
 

Tat tarımda dijitalleşmeye öncülük ediyor



Üç kuşaktan binlerce çiftçinin emeği ile süren “Domates Yolculuğu”nda geçtiğimiz yıl sektörde bir ilke imza atarak Domatesin Önderleri Projesi’ni hayata geçiren Tat Gıda, proje kapsamında özellikle tarımda dijitalleşmeye yatırım yapmaya devam ediyor
 

Kuru incir ihracatında ilk gemi 11 Ekim’de yola çıkacak



Türkiye’nin ilk ihraç ürünlerinden kuru incirin 2017/18 sezonu ilk ihraç tarihi 11 Ekim 2017 olacak. Kuru incirleri taşıyan gemiler 11 Ekim 2017 tarihinde İzmir Limanı’ndan dünyanın dört bir tarafına yola çıkacak. 

WorldFood İstanbul sektör profesyonellerini bir araya getirecek



ITE Turkey Gıda Grup Direktörü Semi Benbanaste ile 7-10 Eylül tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek WorldFood Fuarı hakkında konuştuk.
 

Arbella dünya trendlerini lezzetine ve ambalajlarına taşıyor



Dünyanın dört bir tarafına makarna yediren Arbella, tüketici trendleri ve beklentilerine uygun şekilde ürün çeşitliliği ve ambalaj tasarımlarında yenilikler sunduklarını belirtiyor.
 

Dr. Neslihan Alper: Amacımız sağlıklı gıda üretimini sürdürülebilir kılmak



Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı V. Dr. Neslihan Alper, gıda katkı madeleri ve bileşenleri konusunda bu yıl içinde gerçekleştirdikleri mevzuat değişiklikleri konusunda Gıda Teknolojisi Dergisi’ne açıklamalarda bulundu.
 

Ambalajda 2023 hedefi 30 milyar dolar pazar büyüklüğü



Son 6 yıldır istikrarlı büyümesini sürdüren Türkiye ambalaj sektörü 2017 sonunda 20 milyar dolar, 2023’te ise 30 milyar dolar  pazar büyüklüğü hedefliyor. Gerçekleştirdiği ihracatla dış ticaret açığının kapanmasına katkı sağlayan sektör, Avrasya’nın ambalaj merkezi olma yolunda kararlı adımlarla ilerliyor.