Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

ETBİR'de Ahmet Yücesan dönemi



Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği Derneği'nin (ETBİR) 9. Olağan Genel Kurulu 18 Şubat’ta yapıldı. ETBİR’de yeni dönem yönetim kurulu başkanlığını Dr. Ahmet Yücesan devraldı.
 

Küresel unlu mamuller piyasasında neler oluyor?



Küresel unlu mamuller pazarının geleceği, sağlıklı ürünler ile damak tadı ve lezzeti öne çıkaran ürünler arasındaki dengede yatıyor.
 

Polonez, Türkiye'nin lezzet haritasını çıkardı



Türkiye'nin lezzet haritasına göre, sucuk tüketimi tüm şarküteri et ürünleri arasında açık ara lider. Türkiye’nin doğusu geleneksel tatlarda daha tutucu davranırken, batı bölgeleri yeni tatlar ve farklılıklar arayışında.
 

Türkiye ve Tunus’tan zeytincilik sektöründe işbirliği



Türkiye ve Tunus zeytincilik sektöründe işbirliği yapacak ihracatta katma değeri arttıracak.
 

Tam tane hububat ekmekleri: Yeni eğilim bileşenler



Prof. Dr. M. Hikmet Boyacıoğlu
Uluslararası Editor
“Milling and Grain” Dergisi                   

Ambalajdan 434 milyon dolar dış ticaret fazlası



Aslıhan Arıkan 
Genel Sekreter 
Ambalaj Sanayicileri Derneği - ASD 

Erişler Gıda un ihracatının parlayan yıldızı



Türkiye’nin gerçekleştirdiği un ihracatında oranında söz sahibi olduklarını belirten Erişler Gıda Perakende Grubu Genel Müdürü Abdullah Eriş, “90 milyon doları aşan ihracat rakamlarımızla ülke ekonomisi için her yıl artan oranda katma değer oluşturuyoruz” diyor.
 

Ette üretim artıyor



Tarık Tezel
Yönetim Kurulu Başkanı
Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği - SETBİR
 

Meyve suyu sanayinde cirosal bazda artışlar devam etti



B. İlker Güney
Yönetim Kurulu Başkanı
Meyve Suyu Endüstrisi Derneği - MEYED 
 

İşlenmiş gıda talebi makine pazarının itici gücü



Gıda güvenilirliği konusunda dünya çapında artan bilinç ve çabalar, gıda endüstrisinin tüm birimlerinde bununla uyumlu arayışları tetikliyor. Tüketime veya pişirmeye hazır gıdalara ilgi arttıkça, gıda üretim ve işleme tesislerinde ekipmanların bu doğrultuda yenilenmesi ve geliştirilmesi ihtiyacı da çabucak kendini gösteriyor.