Tuzdan kaçış baharatlara talebi artırıyor
Dünya genelinde tuz kullanımını azaltan veya hiç tuz kullanmayan tüketicilerin baharata yöneldiğini belirten Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nurettin Tarakçıoğlu ile Türkiye’de baharat sektörünün bugünkü durumunu ve baharatların sağlık – beslenme açısından önemini konuştuk.
Kırmızı et sektörünün gözü kalıcı çözümde
SETBİR Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Tezel, Türkiye nüfusunun kırmızı et kaynaklı hayvansal protein ihtiyacını karşılayabilmek için hayvan sayısınının artırılması gerektiğini, bunun için de hayvancılığa yatırım yapmanın şart olduğunu belirtiyor.
Prof. Dr. Taner Berksoy: 2018’i yüzde 2 büyümeyle kapatacağız
Kahvaltı Sohbetleri’nin Kasım ayı toplantısında konuşan Piri Reis Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Ekonomist Prof. Dr. Taner Berksoy, bu yılın dördüncü çeyreğinde büyümenin yüzde 2’ler seviyesine indiğini söyledi.
IFS Onaylı İç Tetkikçi ve Tedarikçi Denetimi Eğitimi Ocak ayında yapılacak
Karma Grup tarafından organiza edilen IFS Onaylı İç Tetkikçi ve Tedarikçi Denetimi Eğitimi, 17 – 18 Ocak 2019 tarihlerinde İstanbul’da yapulacak.
Eurofins Türkiye'den Gıda Otantisitesi Semineri
Karma Grup ile IFS Akademi’den iş birliği
Karma Grup, IFS Akademi ile anlaşma yaparak Türkiye’nin yetkili IFS Akademi merkezi oldu.
Avrasya Ambalaj Fuarı kapılarını 24'üncü kez açıyor
Bu yıl 23 milyar dolar pazar büyüklüğü ve 5 milyar dolar ihracat hedefleyen ambalaj sektörü, Ambalaj Sanayicileri Derneği ve Reed Tüyap'ın iş birliğinde, 31 Ekim – 3 Kasım tarihleri arasında TÜYAP’ta gerçekleştirilecek olan 24'üncü Avrasya Ambalaj Fuarı’nda buluşacak.
Abant İzzet Baysal Üniversitesi YENİGIDAM Merkezi
İzzet Baysal Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülsün Akdemir Evrendilek, üniversite bünyesinde faaliyet gösteren Yenilikçi Gıda Teknolojileri Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni (YENİDIDAM) anlatan bir makaleyi Gıda Teknolojisi Dergisi ile paylaştı.