Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Türkiye’de meyve suyu ve meşrubat sektörünün görünümü



Türkiye’de tüketicilerin severek tükettiği meyve suyu ve meşrubatlar kaliteleri ve farklı çeşitleriyle hareketli bir içecek pazarı yaratırken, 2018 yılı başında her iki sektörde de uygulanmaya başlayan özel tüketim vergisinin (ÖTV) çeşitli ürünlerin tüketiminde daralmalara yol açtığı belirtiliyor. 
 

Koku ve tat duyuları ile ilgili farkındalık yaratmak istiyoruz



3-4 Mayıs 2019 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek olan “Koku ve Tat Zirvesi”ni organize eden KBB Uzmanı Doç. Dr. Aytuğ Altundağ ile tat ve koku duyularının özellikleri ve Zirve hakkında konuştuk. 

Karma Grup’tan Gıda Mevzuatı Eğitimi



İki gün sürecek eğitimde 5996 sayılı Gıda Mevzuatı çatısı altındaki yönetmelik, tebliğ, prosedür ve talimatlar ile ilgili tüm yasal düzenlemeler, uluslar arası mevzuat yaklaşımı ile birlikte, katılımcılara güncel, anlaşılır ve uygulamaya yönelik olarak gıda güvenliği bakış açısı ile anlatılacak.
 

Gıda sektöründen WorldFood İstanbul 2019’a önemli destek



ITE Turkey tarafından bu yıl 27’inci kez düzenlenecek olan gıda sektöründe ihracatın artması ve uluslararası iş birlikleri için en önemli fuarlardan biri olan WorldFood İstanbul ile İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği yeni bir iş birliğine imza attı.
 

AROMSA unlu mamuller ve pastacılıkta trendlere uygun aromalar geliştiriyor



Aroma ve sos üretimi alanında Türkiye’nin önde gelen üreticilerinden Aromsa, gıda ve içecek sektörüne yenilikli ürünleriyle yön veriyor.  Fırıncılık ve pastacılık sektörlerinde kekten bisküviye, krakerden gofrete birçok alanda Aromsa ürünlerinin kullanıldığını anlatan firmanın Tatlı Uygulama Müdürü Melis Ayabakan, lif kaynağı zengin diyetlere ve bitkisel kaynaklı beslenmeye uygun çözümlerle sektöre yön verdiklerini belirtiyor.  
 

Karma Grup’tan FAMI-QS Standardı v6 Bilgilendirme Eğitimi



2 Nisan’da yapılacak FAMI-QS Standardı v6 Bilgilendirme Eğitimi’ne; kalite güvence, kalite kontrol, kalite yönetim sistemleri çalışmalarında görev alacak tüm personel, mikrobiyolojisi laboratuvarı çalışanları katılabilecek.

KOSKA geleneksel lezzetleri Güney Amerikalılarla buluşturdu



Türkiye’nin 100 yıllık markaları arasında yer alan Koska Helvacısı Mahir Gıda, sevilen lezzetlerini 44 ülkeye ihraç ediyor. 2018 yılı itibariyla Güney Amerika’da perakende ve toptan satış kanallarında pazara yerleştiklerini açıklayan firmanın Yönetim Kurulu Üyesi & AR-GE ve Üretim Yöneticisi Adil Dindar ile bu alanda yaptıkları çalışmaları ve yeni yıla ilişkin hedeflerini konuştuk.    

Türkiye’de gıda sektörünün görünümü



Özden Güngör
Yönetim Kurulu Başkanı
Ziraat Mühendisleri Odası

2018 sonu itibariyle kırmızı et arzında sorun yok



Tarık Tezel
Yönetim Kurulu Başkanı
Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR)
 

Toplu yemek sektörünün gözünden 2018


Yayın: 25-02-2019
Kategori: Gıda

Sadık Çelik 
Yönetim Kurulu Başkanı
Keyveni Hazır Yemek