Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Maysa yenilikçi reçeteleriyle kalite ve maliyet avantajı sağlıyor



Maysa Gıda Genel Müdürü Nurdan Baloğlu, geliştirdikleri inovatif ürünlerle başta süt ürünleri sanayi olmak üzere pek çok sektöre güçlü alternatif çözümler sunduklarını belirtiyor. 

Gıda katkı maddeleri ve yeni yaklaşımlar



Dr. İrfan Demiryol
Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası (TÜGİS) Danışmanı
 

FİSKOBİRLİK fındık fiyatını 14 liraya yükseltti


Yayın: 25-08-2016
Kategori: Gıda

Türkiye'nin en önemli tarım ürünü ve ihraç kalemlerinden olan fındıkta, yeni alım sezonuna "20 bin ton" hedefiyle giren FİSKOBİRLİK, 2016 ürünü fındığı randımanına göre 14 liradan başlayan fiyatlarla alıyor.

İthal karkas eti alımı ihalesi yapıldı



ESK, AB ülkelerinden (Polonya hariç) 5 bin ton taze soğutulmuş sığır karkas eti alımı ihalesi yaptı. İhaleye 12 şirket tekliflerini sundu.

Ambalajlamada küresel trendler



Mintel’in “Ambalajlamada Küresel Trendler” raporunda, mobil bağlantılı ambalajlama uygulamalarının giderek yaygınlaştığı, böylece tüketicilerin ürünle yakın ilişki kurmasının da kolaylaştığı belirtiliyor. 

Süt ürünleri ihracatında 20 milyon dolarlık artış



Süt ve süt ürünleri ihracatı, 2016 yılının ilk altı ayında, geçen yılın aynı dönemine göre miktar bazında yaklaşık iki kat arttı. İhracatta değer bazında ise 20 milyon dolar artış oldu.
 

Anavarza’dan çocuklara balı sevdiren ürünler


Yayın: 23-08-2016
Kategori: Rafa Çıkanlar

Anavarza Bal tarafından çocuklara balı sevdirmek ve bal yeme alışkanlığı kazandırmak amacıyla geliştirilen Winx ve Pepee karakterli ürünler, okul günlerinde çocukların enerjisine enerji katıyor. 

Tarım ve gıdadan dış ticarete büyük katkı



TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarım ve gıda sektörünün 10,5 yıllık sürede 46 milyar dolarlık dış ticaret fazlasıyla Türkiye ekonomisine önemli bir katkı yaptığını belirtti.
 

Sebze ve meyvelerde tüketici sağlığı öncelikli denetim olmalı



Vet. Dr. Can Demir
MÜSİAD Gıda, Tarım ve Hayvancılık Sektör Kurulu Başkan Yardımcısı
 

Kanatlı eti tüketimi 2025 yılında 30 kg’ye ulaşacak


Yayın: 19-08-2016
Kategori: Beyaz Et

Daha sağlıklı ve daha dengeli bir beslenme için büyük önem taşıyan tavuk etinin tüketiminin önümüzdeki dönemde de artışını sürdüreceği ve 2025 yılında kişi başı kanatlı eti tüketimini 30 kg seviyelerine çıkacağı öngörülüyor.