Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

2016’da 20 milyon ton meyve ürettik



Dünya meyve üretiminde 2002 yılında 12’nci sırada yer alan Türkiye’nin 2014 yılında 5’inci sıraya yükseldiğini anımsatan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Bitkisel Üretim Genel Müdür Vekili Mesut Akdamar, “2002 yılında ülkemizin meyve üretimi 14 milyon ton iken, geçtiğimiz yıl %43,5 artışla 20 milyon tona ulaştı” dedi. 

Eurofins Scientific, Gözlem Laboratuvarları'nı bünyesine kattı



Gıda kontrol ve analizleri alanında dünyanın lider kuruluşlarından biri olan Eurofins Scientific, Türkiye’nin önde gelen gıda analiz laboratuvarlarından Gözlem Gıda Kontrol ve Araştırma Laboratuvarları’nı satın aldı.
 

Bakan Çelik'ten 'ekmekte GDO' iddiasına ilişkin açıklama



Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, ekmekte GDO'lu madde kullanımı iddiası ile ilgili "Hem katkı maddesi üreten firmadan hem de ekmek ve unlu mamuller üreten işletmelerden numuneler alınmıştır. En kısa zamanda laboratuvar sonuçları belli olacak ve kamuoyumuzla paylaşılacaktır" dedi.
 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nda FETÖ operasyonu



Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndaki FETÖ yapılanmasına ilişkin 102 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.
 

Makarnada iç tüketim rekoru kırıldı



Türkiye'de, kişi başına makarna tüketiminin 7,4 kilodan 8,5 kiloya çıktığı, bu rakamın tüm zamanların en yüksek değeri olduğu belirtildi.

PepsiCo üst üste 6. kez Avrupa’nın en iyi işveren markası


Yayın: 06-03-2017
Kategori: Gıda

Sahip olduğu çok sayıda dev markayla gıda ve içecek sektöründe global bir lider olan PepsiCo, üst üste 6. kez Avrupa’nın en iyi işveren markası ödülünün sahibi oldu.
 

İTO Başkanı Çağlar: “Yemek çekinde iskonto kalksın”



Yemek çeki sorununun çözümü için çek sağlayan firmalar ve lokantacılık sektörü temsilcileriyle bir araya gelen İTO Başkanı İbrahim Çağlar’dan taraflara yeni bir öneri geldi. 
 

TAB Gıda, 2017’de 3 bine yakın kişiye istihdam sağlayacak



Türkiye’de hızlı servis restoran sektörünün lideri konumunda yer alan TAB Gıda, büyüme planları doğrultusunda 2017 yılında yaklaşık 3 bine yakın kişiye yeni istihdam yaratacak.
 

ETBİR'de Ahmet Yücesan dönemi



Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği Derneği'nin (ETBİR) 9. Olağan Genel Kurulu 18 Şubat’ta yapıldı. ETBİR’de yeni dönem yönetim kurulu başkanlığını Dr. Ahmet Yücesan devraldı.
 

Küresel unlu mamuller piyasasında neler oluyor?



Küresel unlu mamuller pazarının geleceği, sağlıklı ürünler ile damak tadı ve lezzeti öne çıkaran ürünler arasındaki dengede yatıyor.