Bakliyat, hem toprak hem de insan için besin değeri yüksek önemli bir ürün. Sağlıklı beslenmeye olan katkısıyla sofralar için vazgeçilmez olan bakliyat vücudun ihtiyacı olan proteinin karşılanmasına yardımcı oluyor. Sektör temsilcileri, üretimi son 30 yıldır hızla azalan bu stratejik ürünün yeniden değer kazanması için seferberlik çağrısı yapıyor.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Türkiye at eti ithal etmiyor. Uluslararası ticari, emtia ayrı tanımlanmadığından kaynaklı sizin yanlış anlamanızdır. Sudan’dan et ithal iznimiz yok” dedi.
Türkiye’nin taze meyve sebze ihracatında Rusya ve Avrupa pazarlarına bağımlılığını azaltmak isteyen ihracatçılar, özellikle Uzakdoğu ülkelerine ihracatta hava kargo nakliye fiyatlarında indirim istiyor.
İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Cevher; ilaç sektörünün gıda ve savunma sanayi gibi stratejik öneme sahip olduğunu belirterek, Türkiye’nin inovatif çalışmalarla ilaç üretimine ağırlık vermesi gerektiğini söyledi.
Uzmanlara göre yetişkin bir bireyin günde 70 gram kırmızı et tüketmesi gerektiğini belirten SETBİR Başkanı Tarık Tezel, “Bu hesapla 80 milyonluk nüfusumuza göre yılda ortalama kişi başı 25 kilo kırmızı et tüketmemiz gerekmektedir. Ancak şu anda tüketimimiz 14-15 kg seviyelerinde. Bu rakam gelişmiş ülkelerle kıyaslanamayacak derecede düşük” diyor.
Karma Grup, 20 Aralık 2019 tarihinde İzmir’de gerçekleştireceği Gıda Etiketleme Mevzuatı Eğitimi ile gıda sektöründeki profesyonellere değişen mevzuatlar hakkında kapsamlı bilgi sunmayı amaçlıyor.
Türkiye’nin baharat üreticileri tek çatı altında birleşti. Tüketici güvenliğine öncelik veren üreticiler, Ambalajlı Baharat Üreticileri Derneği adlı yeni bir oluşumda bir araya geldi. Derneğin amacı güvenilir ürün seçenekleri konusunda tüketici farkındalığını artırmak yanında, sürdürülebilir üretim uygulamalarını destekleyerek Türkiye’yi küresel tedarikçi konumuna getirmek olarak açıklandı.
Sürdürülebilirlikte örnek adımlar atmaya devam eden Yıldız Holding’in iki şirketi Kerevitaş ve Şok, Borsa İstanbul’da işlem gören şirketlerin kurumsal sürdürülebilirlik performanslarının ölçüldüğü BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’ne girdi.
Endüstriyel tartım ve kontrol sistemleri sektörünün önde gelen firmalrından Baykon tarafından üretilen Baykon BX65 Tartım Terminali, sahip olduğu üstün özellikleriyle endüstriyel ortamlarda tartım işlemlerini kolaylaştırıyor.
Bir gün olarak erçekleştirilecek Alerjen Yönetimi Eğitimi’ne; gıda firmalarının üretim bölüm yöneticileri, kalite yöneticileri ve çalışanları, mühendisler katılabiliyor.