Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Süt işletmeleri Decopan Hijyen güvencesinde



CTP levha sektörünün öncü firmalarından Fibrosan A.Ş., Decopan Hijyen başlığı altında aralarında süt ve süt ürünleri olmak üzere gıda tesislerinin duvar ve tavan sistemlerine yönelik hijyenik çözümler sunuyor. Firmanın Yapı ve Endüstriyel Uygulamalar Satış Müdürü Melih Saraçoğlu ile yürüttükleri çalışmalar ve önümüzdeki döneme ilişkin projeler hakkında konuştuk.

Muratbey peyniri Amerikalıların sofralarına soktu



2017 yılı itibariyle ABD’ye ihracata başlayan Muratbey, Burgu, Sürmeli, Topi başta olmak üzere, tel peynir gibi sevilen yenilikçi ürünlerini bu ülkeye gönderiyor.
 

Teksüt yüzde 20 büyümeye odaklandı



2017 yılında %20 büyüme hedefleyen Teksüt A.Ş., satış-pazarlama çalışmaları, dağıtım ağı, kapasite yükseltimi ile hijyen ve standardizasyon gereklilikleri için yaklaşık 15 milyon TL’lik yatırım yapmayı planlıyor. 
 

Güçlü gıda sektörü için güçlü lojistik



Bu yıl ikincisi düzenlenen Ekonomi ve Lojistik Zirvesi kapsamında gerçekleştirilen “Gıda ve Soğuk Zincir Lojistiği Paneli”nde gıda ve lojistik sektörleri arasındaki ilişki masaya yatırıldı. 
 

Eurofins Türkiye, Avrupa’da ilk 5’te yer almayı hedefliyor



Gıda kontrol ve analizleri alanında dünyanın lider kuruluşlarından biri olan Eurofins Scientific, kısa bir süre önce Gözlem Gıda Kontrol ve Araştırma Laboratuvarları’nı satın aldı. Bu satın almanın detaylarını ve geleceğe dair planlarını Eurofins Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Pala ile konuştuk.
 

Kalite Sistem Mérieux NutriSciences web sitesini yeniledi



Müşterilerine geniş bir ürün gamı, uzman ve tecrübeli ekibi ile yetkin ve inovatif bir çözüm ortağı olmayı hedefleyen Kalite Sistem Mérieux NutriSciences, bu doğrultuda web sitesini yeniledi.
 

Baykon BL Teraziler ile ıslak ve hijyenik ortamlarda tartım kolaylığı


Yayın: 16-05-2017
Kategori: Gıda Makineleri

Endüstriyel tartım sistemlerinde yüksek kalitede ürünleriyle öne çıkan Baykon’un portföyünde yer alan BL Kaldırma Mekanizmalı Teraziler; gıda, ilaç, kimya ve kozmetik endüstrisinde ıslak ve hijyenik ortamlarda tartım imkanı sağlıyor.
 

Türkiye et tüketiminde ‘kanatlanacak’



4. Uluslararası Beyaz Et Kongresi’nde konuşan BESD-BİR Başkanı Dr.Sait Koca, “2025 yılında Türkiye’nin et tüketiminin 32,9 kg kanatlı eti ile birlikte toplam 48,7 kg’ye yükselmesini hedefliyoruz. Böylelikle, yakın gelecekte Dünya ortalaması olan 43,9 kg kişi başı et tüketimini geçmek ve daha sonraki yıllarda gelişmiş ülkeler seviyesine ulaşmak hedefimizdir” dedi.
 

8. Juiceful İstanbul Zirvesi’nin yeri değişti



MEYED, 25 Mayıs 2017 tarihinde Movenpick Hotel Istanbul’da yapılacağını açıkladığı 8. Juiceful İstanbul Zirvesi’nin yerinin değiştiğini duyurdu.  Etkinlik aynı tarihte Renaissance Istanbul Polat Bosphorus Hotel’de gerçekleştirilecek.

Dimes’in bu yılki ciro hedefi 445 milyon TL



2016 yılında toplamda 400 milyon TL olarak gerçekleşen cirosunu 2017 sonunda 445 milyon TL düzeyine çıkarmaya odaklanan Dimes, meyve suyunda iç pazardaki büyüme hedefini ise olarak belirledi.