2016 yılında 4,5 milyar TL’Iik hacme ulaşan şekerli ve çikolatalı mamuller sektörünün bu yıl yüzde 10 büyümesi bekleniyor. Sektör, geçen yıl 2,2 milyar dolar olan ihracatını da bu yıl 2,7 milyar dolara çıkarmayı hedefliyor.
BYSD Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Türkiye’de ayçiçeğinin stratejik bir ürün kapsamına alınması gerektiğini belirterek, “Ayçiçeği tohumu ve yağı üretimindeki artışlar yoluyla ülke ekonomimize önemli bir katkı sağlayabiliriz” dedi.
Zengin ürün koleksiyonu ve sürpriz yenilikleriyle EDT – Ev Dışı Tüketim Tedarikçileri Buluşması’na katılan Lezita, fuarda ilgi odağı oldu.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) Başkanı Şemsi Kopuz ve beraberindeki dernek başkanlarının görüşmesinde, gıda ve içecek sanayinin gündemindeki konular ele alındı.
İSO’nun düzenlediği Güney Kore seminerinde Türkiye için fırsatlar aktarıldı:
Nestlé Türkiye Çikolata ve Şekerleme Genel Müdürlüğü görevine Özgür Karakaş atandı.
Kuruyemiş sektörünün öncü markalarından Tadım ürünlerini sunarken, tüketicilerin hayatlarını kolaylaştıran ve çevre dost ambalajları tercih ediyor.
Avrupa’nın önde gelen ev elektroniği üreticisi Grundig, IFA’da gıda israfına dikkat çekmek amacıyla bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte Grundig’in 6 ülkede 3 bin kişiyle yaptırdığı sürdürülebilirlik ve gıda israfıyla ilgili araştırmanın sonuçları açıklandı. Araştırmaya göre tüketiciler 50 yıl içinde küresel bir gıda krizi yaşanması endişesi taşıyor, sürdürülebilir çözümlere ihtiyaç duyuyor.
Aromsa A.Ş. Yasal İşler Departmanı
Sel Sanayi Ürünleri Tic. ve Paz. A.Ş., 2010 yılından itibaren 0 sığır derilerinden yenilebilir gıda jelatini SelJel’in üretimini gerçekleştiriyor. Firma, 2016 yılında başlayıp bu yılın ilk yarısında tamamladığı dördüncü etap yatırımıyla, Türkiye’nin tüm gıda jelatini ihtiyacını karşılayabilecek kapasiteye ulaştı.