Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Mondelēz International Türkiye’den görme engelliler için barkod erişim desteği



Mondelēz International Türkiye, Microsoft’un yapay zekâ ve bulut teknolojilerini kullanarak görme engellilerin gündelik hayatını kolaylaştıran Seeing AI uygulamasının Türkçe sürümüne tüm ürünlerine entegre etti. Barkod katkısı sayesinde görme engelliler; aralarında Mondelez International Türkiye’nin markalarının da bulunduğu ürünlere kolayca ulaşabilecek.
 

Sağlığınız için kaliteli bitki çaylarını tüketin



Türk Fitoterapi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ekrem Sezik, sağlık için kaliteli bitki çayları tüketmenin önemine vurgu yaparak, bitki çaylarının sağlığa faydalarını ve hangi koşullarda çayın zararlı olabileceğini anlattı.
 

Tat Gıda’nın yeni Genel Müdürü Oğuz Aldemir oldu



Domates ürünleri, salça, ketçap ve konserve denince ilk akla gelen, Türkiye’nin pazar lideri markası Tat, hızlı tüketim ve perakende sektörlerinin deneyimli ismi Oğuz Aldemir’i bünyesine kattı. Tat Gıda Sanayi A.Ş.’nin Genel Müdürü pozisyonuna atanan Oğuz Aldemir, Eylül 2020 itibariyle görevine başladı.
 

Piyasadaki her propolis yüksek etken maddeye sahip değil



Yıldız Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Fakültesi tarafından yapılan araştırma piyasadaki her propolisin yüksek etken madde içermediğini ortaya çıkardı. Piyasada bulunan en yüksek etken maddeye sahip propolisin ise tek kullanımlık şase ürün olarak kullanıma sunulan su bazlı propolis olduğu açıklandı.
 

Diversey’in Gebze Fabrikası’na TSE’den Güvenli Üretim Belgesi



Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, sanayi kuruluşlarını Türk Standartları Enstitüsü’nün (TSE) vermiş olduğu “Güvenli Üretim Belgesi”ni almaya davet ediyor; bu davete cevap vererek belgeyi almaya hak kazanan firmalardan birisi de temizlik ve hijyen teknolojileri konusunda dünyanın önde gelen şirketlerinden Diversey oldu.
 

Uzaktan eğitimde kahvaltı ihmal edilmemeli



Yaz döneminin ardından Covid-19 nedeniyle uzaktan eğitime başlayan öğrencilerin eğitimi kadar evlerinde sağlıklı beslenmeleri de büyük önem taşıyor. Uzaktan eğitim alan öğrenciler için sabah kahvaltısının önemini uzmanlar vurguluyor.
 

Çikolata ve şekerleme endüstrisinde yenilikçi çözümler



Döhler Gıda Laboratuvarı Yöneticisi Gurbet Alkan  
 
Döhler Gıda Laboratuvarı Uzmanı Burcu Kaya 
 

Uludağ İçecek AR-GE Müdürü Tuğba Şimşek: Pandemi tüketicileri ambalajlı içeceklere yönlendiriyor



Covid-19 salgınıyla birlikte ambalajlı ve güvenilir markalara talebin arttığına dikkat çeken Uludağ İçecek AR-GE Müdürü Tuğba Şimşek, “Güvenli içecek ve hijyen şartları bu dönemde tüketicilerin kafe ve restoranlarda aradığı ilk özellik. Artık bir kafeye veya restorana gittiğinde tüketici açık limonatayı bardaktan içmek istemiyor. Kapalı içeceğin gözünün önünde açılmasını hatta kendisinin açmasını tercih ediyor” diyor.”
 

Herkesin favorisi çikolatalı sufle



Yemeksepeti, dünyada her yıl 4 Eylül’de kutlanan Dünya Ekstra Tatlı Yeme Günü’nde kullanıcılarının sipariş alışkanlıklarını inceledi. Rapora göre tatlı, Yemeksepeti’nin en çok tercih edilen 6. kategorisi oldu. Yemeksepeti’nden verilen tatlı siparişleri ilk 8 ayda, 2019 yılının aynı dönemine göre göre %48 artış gösterdi. Kullanıcıların tatlı tercihlerinde çikolatalı sufle ilk sırada yer alırken, en sevilen sütlü tatlı ise fırın sütlaç oldu.
 

Metro Türkiye "Küçük İşletmem İçin Projesi" ile 1500 küçük işletmeye can suyu oldu



Metro Türkiye’nin pandemi sürecinden etkilenen yeme-içme sektöründeki küçük işletmelere can suyu olmak üzere başlattığı “Küçük İşletmem İçin” Projesi ile toplam 1.500 işletmeye 8 milyon TL değerinde ürün ve servis desteği sağlandı.