Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Fransa'dan 5 bin 700 ton et ithal edilecek



Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Fransız mevkidaşı Macron, "Türkiye'ye 5 bin 700 ton et satışı gerçekleştiriyoruz, bu ülkemiz sığır yetiştiricileri için güzel bir fırsat" dedi. Et ithalatı; Rusya, Sırbistan, Sudan gibi ülkelerle birlikte düşünüldüğünde "et diplomasisi" haline geldi.

Erikli İyilik Fabrikası 2 bin öğrenciyi ağırladı 



Erikli’nin Uludağ’ın zirvesinden başlayan hikâyesini Erikli sincabı anlatıyor
Erikli İyilik Fabrikası, 2 bin öğrenciyi ağırladı.

2017’de portakallı kek ve ayran çorbası gözde oldu



Leziz tarifleri, eğlenceli ve şaşırtan içerikleri yemek tutkunları ile buluşturan Yemek.com, 2017'nin yeme-içme trendlerini açıkladı. Yemek yapmanın dört mevsim tadını çıkaran Türk halkı, kış aylarında çay keyfini portakallı kek ile taçlandırırken yaz aylarında ise ayran çorbası ve limonata tarifleri ile serinlediler. 

Mavi yaka personeli ve eğitim programları neden önemli?


Yayın: 05-01-2018
Kategori: Gıda

Yapılan araştırmalar her geçen yıl mavi yaka personelinin iş bağlılığının azalmakta olduğunu, beyaz yakaya mal edilmiş gibi gözüken sadakat sorununun diğer seviyelerde de ortaya çıktığını gösteriyor. 

Ülker Bisküvi'nin yüzde 51'i Pladis'in oldu



Yıldız Holding, atıştırmalık kategorisindeki varlıklarını Pladis bünyesinde toplama stratejisi kapsamında 102.6 milyon adet Ülker Bisküvi hissesini 2 milyar lira karşılığında Pladis'e sattı. Son satışla birlikte Pladis'teki Ülker Bisküvi payları yüzde 51'e çıktı. 

Gıda Bileşenleri Kataloğu’nun üçüncüsü çıkıyor



Gıda sektörünün en önemli 10 fuar ve etkinliğinde Gıda Teknolojisi Dergisi’nin standından ücretsiz dağıtılacak, sektörel dernek üyelerine ve Türkiye geneli tüm dergi abonelerine ücretsiz ulaştırılacak alanındaki ‘tek katalog’ olan GIDA BİLEŞENLERİ, GELİŞTİRİCİLERİ ve YARDIMCI MADDELERİ KATALOĞU’nun üçüncüsü çıkıyor.
 

Üretimde fındık sevindirdi, Antep fıstığı üzdü



Türkiye'de 2017 yılında önceki yıla göre fındık üretimi yüzde 60,7, yeşil mercimek üretimi yüzde 50, zeytin üretimi yüzde 21,4 artarak üreticisini sevindirirken, Antep fıstığı üretiminde görülen yüzde 54,1'lik ve kırmızı biberdeki yüzde 21,6'lık gerileme çiftçiyi üzdü
 

İzmir boyozuna coğrafi işaret



İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş, "İzmir boyozu"nun coğrafi işaret olarak tescil edildiğini bildirdi.

Baykon’dan Ar-Ge merkezi hamlesi



Baykon Tartım, Tuzla'daki birimini Ar-Ge merkezine çevirdi. 
 

WorldStar 2018’de Türkiye’ye 5 ödül



Dünya Ambalaj Örgütü (WPO) tarafından düzenlenen ve ambalaj sektörünün en prestijli yarışmalarından biri olan WorldStar 2018 Yarışması’nın sonuçları Brezilya'da yapılan jüri toplantısının ardından açıklandı. 35 ülkeden 300'den fazla ürünün katıldığı yarışmada, Türkiye ambalaj sektörünün lider şirketleri 5 ödülü ülkemize getirdi.