Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Türkiye'de bakliyat ve kuru gıdada son durum ne?



Son yıllarda Türkiye’de bakliyat üretimindeki gerileme herkesin malumu. 30 yıl önce 2,1 milyon ton bakliyat üreten Türkiye artık 1 milyon tonlar seviyesine sabitlendi. Pandemi koşullarının etkisiyle ülkelerin kendi içlerine kapanmaya başladığı bu dönemde bakliyat ve hububat sektöründe yaşananları Ulusal Baklagil Konseyi Başkanı Abdullah Özdemir ve TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Baki Remzi Suiçmez Gıda Teknolojisi Dergisi’ne değerlendirdi. 
 

Nestlé Waters Türkiye’de yeni atama



Nestlé’nin su sektöründe 28 yıldır 30 ülkede faaliyet gösteren uzman iş birimi Nestlé Waters’da üst düzey atama gerçekleşti. Tüketicilerine geniş bir portfolyo ile güvenli doğal kaynak suyu sunan Nestlé Waters Türkiye’nin yeni Genel Müdürü Michel Beneventi oldu.



2021 yılı asgari ücret rakamı belli oldu



2021 yılında uygulanacak asgari ücret yüzde 21.56 oranında zamlanarak 2 bin 324 TL'den 2 bin 825 TL'ye çıktı. Komisyon'da işçi kesimini temsil eden Türk-İş açıklanan rakamın yeterli olmadığını belirtti.
 

Yemeksepeti Banabi’den 2020’nin online market alışveriş trendleri


Yayın: 28-12-2020
Kategori: Gıda

Yemeksepeti Banabi, 2020 yılında 24 ilden verilen market siparişlerini inceledi ve kullanıcıların alışveriş alışkanlıkları ile ilgili birçok ilginç detayı ortaya koydu.
 

GIDA TEKNOLOJİSİ DERGİSİ, 2021’de de gıdanın gündemini belirleyecek



Gıda Teknolojisi Dergisi 2021 yılında da ele alacağı dosya konuları, gündeme dair haber/röportaj ve makaleleriyle gıda sektörünün sıcak gündemini sayfalarına taşımaya devam edecek. 
 

Covid-19 paketli et tüketimini artırdı



Türkiye’de Covid-19 pandemisi nedeniyle evlerde tüketim arttığından paketli ürünlere olan talep yükseldi. Bu nedenle 2020 yılı işlenmiş et ürünleri miktarının yükseleceği tahmin ediliyor.
 

Balparmak’ın Genel Müdürü Onur Özyurt oldu


Yayın: 23-12-2020
Kategori: Gıda

Bu yıl 40’ıncı kuruluş yıldönümünü kutlayan Balparmak’ta üst düzey bir atama gerçekleşti. Balparmak’ın genel müdürlük koltuğuna Onur Özyurt oturdu.
 

Prof. Dr. Hamit Köksel'e önemli görev



İstinye Üniversitesi (İSÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamit Köksel, Uluslararası Tahıl Bilimi ve Teknolojisi Birliği’nin Bilim Kurulu Başkanlığı’na seçildi.
 

PepsiCo'nun içecek markalarına 2 ödül



SMARTIES Ödülleri’nde PepsiCo, içecek markalarıyla iki ödüle birden layık görüldü. 
 

Yerel ürüne ilgi arttı, gıda alım gücü temel öncelik haline geldi



Avrupa'nın önde gelen gıda inovasyonu girişimi olan EIT Food, 10 Avrupa ülkesinde 5 bin tüketicinin katıldığı çalışmada, pandemi dönemindeki sokağa çıkma yasağının gıda satın alımı ve tüketimi üzerinde derin bir etkisi olduğunu ortaya koydu.