Türkiye’de mevcut iç kaynak kısıtı yüksek hızda büyümeyi sınırlandırdığını dile getiren Türkiye Bankalar Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ekrem Keskin, kaynakların daha fazla miktarda dış ticarete konu olabilecek mal ve hizmetlerin üretiminde kullanılmasının büyümeye katkıyı artıracağını belirtiyor.
Simit Sarayı Onursal Kurucu Başkanı Haluk Okutur, Türkiye İhracatçılar Meclisi çatısı altında bulunan, İstanbul Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı oldu.
Şenpiliç, 400 milyon TL yatırımla Osmaniye Kadirli’de günlük kapasitesi 450 bin adet olan bir kesimhane ve yıllık 579 bin 500 ton olan bir yem fabrikasının yatırımı yapıyor.
Eurofins, Türkiye de yaptığı yatırımların ardından sektörde adını duyurmaya devam ediyor. Eurofins Turkey, “Avrupa Birliği Ülkelerine Kuru Meyve İhracatında Kritik Kalite Parametreleri” konulu bir seminer düzenledi.
Türkiye meyve suyu ihracatını 2017’de %8’lik artışla 197 milyon dolara çıkarırken, 182 milyon dolar dış ticaret fazlası verdi. İhracattaki olumlu havanın bu yıl da devam etmesi bekleniyor.
Alerjen Yönetimi Eğitimi ile gıda alerjenleri hakkında katılımcılara temel bir anlayış sağlanması hedefleniyor.
Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’nde yeni başkan Hayrettin Uçak oldu.
Uluslararası İstanbul Çay Festivali 5-6 Mayıs’ta İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü’nde gerçekleştirilecek.
Türkiye ekonomisinin 2017 performansı belli oldu. Türkiye ekonomisi geçen yıl yüzde 7,4 büyüdü.
Gıda Güvenliği Derneği tarafından 3 - 4 Mayıs 2018 tarihleri arasında İstanbul Grand Cevahir Hotel Kongre Merkezi’nde 6.'sı düzenlenecek olan Gıda Güvenliği Kongresi için tüm hazırlıklar tamamlanarak geriye sayım başladı.