Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Süt ve süt ürünlerinde 2023 hedefi 300 kg kişi başı tüketim



Türkiye’de üretilen süt miktarının toplam nüfusa bölünmesiyle elde edilen kişi başına süt tüketim verileri her yıl giderek artış gösteriyor. Sektör, süt ve süt ürünleri tüketimini beş yıl içinde, gelişmiş ülkelerin tüketim miktarı olan 300 litreye yükseltmeyi hedefliyor.
 

Karma Grup kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor



Karma Grup, eğitmen ve danışman kadrosunu Ferda Bitlislioğlu ile güçlendirdi. 
 

Türkler en çok Türk mutfağını seviyor


Yayın: 23-05-2018
Kategori: Gıda

Yemeksepeti’nin de bağlı olduğu global online yemek sipariş platformu Delivery Hero’nun verilerine göre dünya genelinde en çok İtalyan mutfağı tercih ediliyor. Türkler, Latin Amerika ve Uzak Doğu ülkeleri lokal yemekleri daha çok tercih ederken, Avrupalılar en çok İtalyan ve Uzak Doğu lezzetlerini seviyor.
 

Tadım Euroleague Final 4’da boy gösterdi



Paketli kuruyemiş sektörünün lider markalarından Tadım, dünyanın en fazla takip edilen basketbol organizasyonlarından Euroleague’in global sponsorları arasında yer alıyor. 
 

Banvit, paketlenmiş et ürünlerinde Türkiye’nin en beğenilen şirketi



Capital Dergisi tarafından GfK Türkiye araştırma şirketi iş birliğiyle bu yıl 17.si düzenlenen “Türkiye’nin En Beğenilen Şirketleri 2017” araştırmasında "Paketlenmiş Et Ürünleri" sektöründe Türkiye'nin en beğenilen şirketi seçilen Banvit, 10 Mayıs’ta düzenlenen törende ödülünü aldı.

Sel Sanayi’den 25 ülkeye helal gıda jelatini ihracatı


Yayın: 11-05-2018

Anadolu’ya yatırıma 1984 yılında Balıkesir Gönen’deki üretim tesisleriyle başlayan Tezman Holding A.Ş. kuruluşu Sel Sanayi tarafından üretilen ve Türkiye’nin ilk helal sertifikası almış sığır jelatini Seljel markası, yalnız Türkiye’den değil, dünyanın dört bir yanından büyük talep görüyor.
 

9. Juiceful Istanbul Summit’ten mesaj: Meyve Suyu Yarar



Meyve Suyu Endüstrisi Derneği tarafından düzenlenen ve endüstrinin en önemli yıllık buluşması olan Juiceful Istanbul Summit etkinliklerinin 9.su, Renaissance Istanbul Polat Bosphorus Hotel’de gerçekleşti. Etkinlikte ‘Meyve Suyu Yarar’ iletişim platformunun da ilk duyurusu gerçekleştirildi.
 

Risk ve Fırsat Analizi Atölye Çalışması 9 Haziran’da yapılacak



Katılımcılar bu aktif eğitim modeliyle tek bir uzmanlık alanına odaklanarak uzmanların deneyimlerinden faydalabilecekleri gibi kısa sürede uygulanabilir bilgiye ulaşabilecek.
 

İçeceklerde günümüzün trendleri



Zeynep Meşhur 
Aromsa A.Ş. İçecek AR-GE ve Uygulama Laboratuvarı Şefi
  •  

Gıda Etiketleme Mevzuatı Eğitimi 11 Mayıs’ta gerçekleştirilecek



Karma Grup, etiketlerle ilgili bilgilerin güncellenmesini sağlamak amacıyla 11 Mayıs Cuma günü Gıda Etiketleme Mevzuatı Eğitimi’ni organize edecek.