Türkiye’nin gıda ve gastronomi kültürünü dünyaya duyuran, dünyanın ve bölgenin güçlü iş birliği platformları arasında yer alan Uluslararası Gıda Ürünleri Teknolojileri Fuarı – WorldFood Istanbul’un, “Gıdaya Erişim: Kriz zamanlarında Gıda Tedarik Zinciri” başlıklı panelinde tarımın geleceği ele alındı.
Nestlé Türkiye ve Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğinde 8 yıldır yürütülen Sağlıklı Adımlar Projesi, 2020-2021 eğitim öğretim yılı ile birlikte yılda 100 bin çocuğa erişmeyi hedefliyor. Proje kapsamında bugüne kadar 17 ilde 172 okulda 117 bin öğrenciye, 234 bin aileye ve 4 bin öğretmene ulaşıldı.
Türk Eximbank’ın ihracatçılara desteği, sunduğu fırsatlar her hafta Ege İhracatçı Birlikleri’nin düzenlediği online video konferanslarla ele alınıyor.
Bugüne kadar yapılan en geniş katılımlı arı ve arı ürünleri toplantısında konuşan bütün uzmanlar Anadolu Propolisi’nin bağışıklık sistemine katkısına dikkat çekti ve pandemi sürecindeki pozitif etkisini dile getirdi.
Bilim insanları Norveç’in Pandemi dönemini diğer ülkelere göre rahat geçirmesinin sebebinin, Norveçlilerin düzenli Morina Balık Yağı tüketimi olabileceğini düşünüyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hafta sonları tedarik ve üretim zincirleri aksamayacak şekilde 10.00 ile 20.00 saatleri arası dışında sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak" dedi.
TOMRA Food, COVID-19 salgınının getirdiği zorluklarla başa çıkmalarına yardımcı olmak için tüm dünyada sebze işleyicilerine ulaşıyor. TOMRA, bilgi kampanyaları düzenleyerek, tesis ve üretim yöneticileri, süreç mühendisleri ve kalite yöneticileri ile online olarak öneriler paylaşarak, en yeni, en son teknolojiye sahip ayıklama teknolojilerinin salgının ekonomik etkilerinden kaynaklanan veya artan operasyonel sorunlarını çözmeye nasıl yardımcı olabileceğini açıklamak için adımlar atıyor.