Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

WorldFood İstanbul, gıda sektörünün küresel oyuncularını ağırlayacak



Kısa süre önce İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği ile iş birliği anlaşmasına imza atan WorldFood İstanbul, ETÜDER ile de anlaşma sağlayarak fuarcılık alanındaki konumuna güç kattı.
 

Tuncer Kırtıloğlu: Tunay Gıda ile Erzincan’dan dünyaya açılan bir marka yarattık


Yayın: 25-06-2019
Kategori: Gıda

Erzincan’ın önde gelen firmalarından Tunay Gıda, meyvelerin yararlarından ödün vermeden, insan ve çevre sağlığını koruyarak, organik tarım metotlarıyla üretim yaparak, topraktan insana uzanan bir değer zinciri yarattı ve böylelikle hem Türkiye meyve suyu sektörünün ve hem de dünyanın en iyileri arasında olmayı başardı. Üretiminin %97’sini ihraç eden firma, ülke ekonomisine sezonluk 14 ila 15 milyon dolar gibi çok önemli bir döviz girdisi sağlıyor. Tunay Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Kırtıloğlu ile geçmişten günümüze Tunay Gıda’nın gelişim sürecini ve renkli yaşamına dair keyifle okuyacağınız bir şöylesi gerçekleştirdik.
 

Süt ürünlerinde öncelikli gündem tüketimi artırmak



Süt üretiminde dünyada ilk 10 ülke arasında yer alan Türkiye, tüketimde ise istenilen seviyeye ulaşamıyor.  Ülkemizde içme sütü tüketimi Avrupa ortalamasının çok altında. Avrupa’da yılda kişi başı ortalama 60 litre içme sütü tüketilirken, Türkiye’de yalnızca 34 litre süt içiliyor. SETBİR Yönetim Kurulu Başkaını Tarık Tezel, iç tüketimdeki artışın ihracatı da olumlu etkileyeceğini belirtiyor.
 

Hijyen denilince Pro-Tek akla gelecek


Yayın: 21-06-2019
Kategori: Gıda ve Hijyen

Personel hijyeni için gerekli tüm ekipmanların yanı sıra, her türlü özel imalat paslanmaz ekipmanlar, araç dezenfeksiyon üniteleri üreten Pro-Tek Hijyen 19 yıldır hizmet veriyor. “Hijyene ihtiyaç duyulan tüm sektörlere hitap etmekteyiz” diyen Pro-Tek Hijyen Ortağı Ahmet Vural ile sektörü ve faaliyetlerini konuştuk.

Prof. Dr. Taner Berksoy: Küreselleşmenin çözülmesinin sancılarını yaşıyoruz



Ambalaj Sanayicileri Derneği’nin geleneksel iftar davetinde Türk ambalaj sanayicileriyle buluşan Ekonomistler Prof. Dr. Asaf Savaş Akat ve Prof. Dr. Taner Berksoy, dünya ve Türk ekonomisinde yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi. 
 

ISO 19011: 2018 İç Tetkikçi Eğitimi 26-27 Haziran’da yapılacak



İki gün sürecek eğitimde, Yönetim Sistemleri Standartları ve tarihçeleri ile ilgili bilgilerin verilmesi hedefleniyor.

Prof. Dr. Nevzat Artık’tan Gıda Etiketleme Mevzuatı Eğitimi



Karma Grup tarafından organize edilen ve Prof. Dr. Nevzat Artık tarafından verilecek Gıda Etiketleme Mevzuatı Eğitimi’ne; gıda sektöründe çalışan kalite yöneticileri ve çalışanları, araştırma-geliştirme yöneticileri, mühendisler, yasal mevzuattan sorumlu yöneticiler katılabilecek.

BAYKON TX13 Transmitter ile yüksek hassasiyetli tartı bilgisi


Yayın: 20-05-2019
Kategori: Gıda Makineleri

TX13 analog yük hücresi transmitteri her türlü endüstriyel tartım ve kuvvet ölçme uygulamalarında güvenilirlikle kullanılabiliyor.
 

Gıda endüstrisinde zorunlu istikamet: Doğal Renklendiriciler



Gıda endüstrisinde yiyeceklerin ve içeceklerin renkleri ürünlerin albenisini artırarak müşteri tercihlerinde önemli rol oynuyor. Bunun en büyük nedeni gıdaların kalitesinin renkleri ile de değerlendirilmesidir. Ayrıca gıdaların renklerinin gıdalardan alınan tadı olumlu olarak pekiştirdiği de biliniyor. Bu nedenlerden dolayı gıda ve içecek endüstrisinde renklendiriciler sıklıkla kullanılıyor. Döhler Gıda Renk İş Birimi Müdürü İskender Arcan, doğal renklendiricilerin gıda sanayindeki önemini ve şirket olarak bu alanda yaptıkları çalışmaları Gıda Teknolojisi Dergisi ile paylaştı.
 

IFS Gıda Savunması Eğitimi 16 Mayıs’ta yapılacak



Karma Grup tarafından organize edilen IFS-International Featured Standards Food Defense- Gıda Savunması Eğitimi, 16 Mayıs 2019 tarihinde ByOtell İstanbul’da gerçekleştirilecek.