Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) Dijital Veri Paneli’nin güncel raporu yayınlandı. Raporda, Kasım ayında yapılan 100 milyon dolarlık mandalina ihracatı dikkat çekti.
2015 yılında “en doğal karadut ürünlerini müşterilerine ulaştırmak” amacıyla yola çıkan ve karadut suyu, karadut çayı, karadut lokumu ve karadutlu Türk kahvesi lezzetlerini Türkiye ile tanıştıran Kayla Gurme, ihracatta da önemli mesafeler kat etti. Firmanın kurucusu Mustafa Tayfur Güneş ile devam eden çalışmaları ve geleceğe yönelik hedefleriyle ilgili bir söyleşi gerçekleştirdik.
TURA Mühendislik Kurucu Ortağı Ardıç Karol, geliştirdikleri Ekmek Hamuru Bıçaklama Robotu ile fırıncılık sektörüne üstün özellikli bir ürün sunduklarını belirtiyor.
Türkiye değirmencilik ürünleri sektörü 2019 yılında 1,3 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirirken, bunun 1,1 milyar dolarlık bölümünü un ihracatı oluşturuyor. Bu performansıyla Türkiye son yıllarda dünya un ihracatında birinci sırada yer alıyor.
Endüstriyel kontrol sistemleri sektörünün önde gelen firmalarından Baykon tarafndan üretilen BX30 Fill ve BX30D Fill dolum ve paketleme kontrolörü çok terazili paketleme ve torbalama makinesinin tam kontrolünü sıfır hatayla yapıyor.
Süt Akademisi’nin ilk programı Nisan ayında Bursa’da gerçekleşecek. 4 hafta sonu olarak planlanan programa modül bazında veya bir bütün olarak katılım sağlanabilecek.
Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, 81 ilde 6 gün boyunca gerçekleştirilecek ürün bazlı gıda denetimlerini başlattı.
Karma Grup, kriz yönetimine yönelik sektörün kalite ve üretim yöneticileri ile atölye çalışmasını 24 Ocak Cuma günü Zuhal Başaran’ın moderatörlüğünde gerçekleştirdi.
Mustafa Kemal Üniversitesi'nde yapılan araştırmayla içerisinde yüksek sayıda bakteri bulunan, en az 24 saat mayalanmış yoğurt ve yoğurt suyu tüketiminin, grip başta olmak üzere benzeri solunum yolu enfeksiyonlarından koruduğu belirlendi.
Kanatlı eti sektörünün 2025 yılı üretim hedefinin 3,47 milyon ton, kişi başı tüketim hedefinin ise 32,9 kg olduğunu açıklayan Koca, BESD - BİR Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Sait Koca, “Amacımız Türkiye’deki et açığını beyaz et ile kapamak” diyor.