Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Ambalajda hedef 10 milyar dolar ihracat



Ambalaj sektörü profesyonelleri Ambalaj Sanayicileri Derneği'nin (ASD) düzenlediği ‘Ambalaj Sektörü İçin Pandemi Sonrası Ekonomi ve Psikolojik Dünyamız’ başlıklı webinarda buluştu. ASD Başkanı Zeki Sarıbekir’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen ve 315 kişinin kayıt olduğu etkinliğe Ekonomist Prof. Dr. Emre Alkin ile Psikolog Prof. Dr. Acar Baltaş konuşmacı olarak katıldı.
 

Süt ve süt ürünlerinde trendler



Dilek Altay
Aromsa Teknik Satış Müdürü

Gıda ile temas edebilen çelikler



Dr. Aziz Hatman
Uddeholm Türkiye Satış ve Pazarlama Direktörü 
aziz.hatman@uddeholm.com.tr 
 

Ünlü restoranlar zinciri sahibinden AVM tepkisi


Yayın: 21-06-2020
Kategori: Gıda

Ziyafe Kayseri Mutfağı Yönetim Kurulu Başkanı Salim Yiğit, “Alışveriş merkezlerinde cirolarımız yüzde 75-80 oranında düştü. Şu an için kiralar değil, personel maaşlarımız bile çıkmıyor. Ciro üzerinden yüzde 10 ödeyelim dedik ama birçok AVM buna yanaşmadı” dedi.
 

Muratbey pandemide Avrupa'ya ihracatını yüzde 20 artırdı



Covid-19 salgını döneminde ihracatlarını yüzde 20 oranında artırdıklarını söyleyen Muratbey Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, “Muratbey gücünü inovasyondan alıyor. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde inovatif ürünlerimizle ihracatın ciromuzdaki payını yüzde 40’a çıkarmak istiyoruz” dedi. Necmi Erol, süt ihracat izninin çıkmasının ardından, Çin pazarının sektör için büyük fırsatlar sunduğunu da belirtti. 
 

Tatlandırıcıların Türkiye’nin sağlıklı beslenme konusundaki önemli rolü



Mehmet GÖZÜKARA
Genel Müdür
Prinova Gıda ve Kimya Tic. Ltd. Şti.
 

Prof. Dr. Arzu Tektaş: Korona küresel gıda tedarik zincirinde önemli değişiklikler yaratacak



Koronavirüs salgınının tarım ve gıdada Türkiye’nin kendine yetmediğini gösterdiğini, ithal edilen ürünlerle ilgili belirsizlik ve fiyat oynaklığı gibi riskleri artırdığını belirten Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arzu Tektaş, “Türkiye gıda sektörü yeni döndemde kendine yetecek ve rekabet gücünü artıracak üretim – iş modellerini oluşturarak var olan potansiyelinden önemli fırsatlar yaratabilir” diyor.
 

Üretim prosesinde kullanılan su gıdanın katma değerini belirliyor


Yayın: 19-06-2020
Kategori: Gıda

Burkut Su Tekniği A.Ş.’nin Kurucusu Yük. Müh. Enis Burkut, gıda üretim proseslerinde kullanılan suyun, üretilen gıdanın kalitesini doğrudan belirlediğini söylüyor.
 

Türkiye’de sütün yarısı kayıt dışına gidiyor



Türkiye’de yılda 23 milyon ton süt üretilirken, bunun ancak %45’i sanayide işleniyor. SETBİR Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Tezel, “Geri kalan %55 ise denetimsiz, açıkta satılan, izlenebilirliği olmayan ve büyük oranda ambalajsız veya uygun olmayan ambalaja sahip ürünler” diyor
 

Türk süt ürünlerinin Çin pazarındaki şansı ne?



Dünyanın en kalabalık ülkesi olan ve yılda yaklaşık 6 milyar dolarlık süt ve süt ürünleri ithal eden Çin pazarının açılmasıyla Türk süt ve süt ürünleri ihracatçıları bu ülkede kalıcı olmak istiyor. Peki bu gelişme sektöre nasıl yansıyacak, Türk süt ürünleri ihracatçılarının bu pazarda başarılı olması için ne yapması gerekiyor? Haberimizde derlemeye çalıştık.