Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Kahve Dünyası dondurma üretimini ikiye katlayacak



Yıllık 750 ton dondurma üretim kapasitesine sahip Kahve Dünyası, bu kategorideki üretimini iki katına çıkarmayı hedefliyor.
 

Makarna ihracatından 251 milyon dolar gelir



Makarna üretim ve ihracatında önemli bir konumda bulunan Türkiye, yılın ilk 5 ayında yüzde 9 artışla 251 milyon 852 bin 338 dolar dış satım geliri elde ederken, ulaştığı ülke sayısını da 160'a çıkardı.

Karma Grup ve BSI Turkiye iş birliği



Karma Grup tarafından organize edilen BRCGS Gıda Güvenliği İçin Küresel Standart Baş Denetçi Eğitimi, 19-23 Ağustos 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek. 
 

BASF ayçiçeği tohumu pazarına giriyor


Yayın: 12-07-2019

BASF, Avrupa’nın önde gelen ayçiçeği tohumu şirketi ile dağıtım sözleşmesi imzalıyor. Şirket böylece, Avrupa bölgesinde ayçiçeği tohumu yetiştiricileri için tarım çözümleri portföyünü genişletiyor. Söz konusu anlaşma sonrası, pazara yönelik ilk lansmanların 2020’de olması bekleniyor.
 

TIRSAN FRİGO soğuk zincir gıda lojistiğinde çıtayı zirveye taşıyor



Üretimini yaptıkları T.SRI Frigo araçlarının izolasyonlu yapısı sayesinde medikal ürünler, gıda ve soğuk zincir taşımacılığında güven, hijyen ve sağlık garantisi sunduklarına dikkat çeken Tırsan Treyler Ürün Yönetimi Müdürü Çetin Sarvan, “Tırsan Frigo araçlarımız, soğutucu üniteleri ile beraber soğuk zincir taşımacılığı ve ilaç taşımacılığında gerekli olan tüm koşulları sağlıyor” diyor.
 

WorldFood İstanbul, gıda sektörünün küresel oyuncularını ağırlayacak



Kısa süre önce İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği ile iş birliği anlaşmasına imza atan WorldFood İstanbul, ETÜDER ile de anlaşma sağlayarak fuarcılık alanındaki konumuna güç kattı.
 

Tuncer Kırtıloğlu: Tunay Gıda ile Erzincan’dan dünyaya açılan bir marka yarattık


Yayın: 25-06-2019
Kategori: Gıda

Erzincan’ın önde gelen firmalarından Tunay Gıda, meyvelerin yararlarından ödün vermeden, insan ve çevre sağlığını koruyarak, organik tarım metotlarıyla üretim yaparak, topraktan insana uzanan bir değer zinciri yarattı ve böylelikle hem Türkiye meyve suyu sektörünün ve hem de dünyanın en iyileri arasında olmayı başardı. Üretiminin %97’sini ihraç eden firma, ülke ekonomisine sezonluk 14 ila 15 milyon dolar gibi çok önemli bir döviz girdisi sağlıyor. Tunay Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Kırtıloğlu ile geçmişten günümüze Tunay Gıda’nın gelişim sürecini ve renkli yaşamına dair keyifle okuyacağınız bir şöylesi gerçekleştirdik.
 

Süt ürünlerinde öncelikli gündem tüketimi artırmak



Süt üretiminde dünyada ilk 10 ülke arasında yer alan Türkiye, tüketimde ise istenilen seviyeye ulaşamıyor.  Ülkemizde içme sütü tüketimi Avrupa ortalamasının çok altında. Avrupa’da yılda kişi başı ortalama 60 litre içme sütü tüketilirken, Türkiye’de yalnızca 34 litre süt içiliyor. SETBİR Yönetim Kurulu Başkaını Tarık Tezel, iç tüketimdeki artışın ihracatı da olumlu etkileyeceğini belirtiyor.
 

Hijyen denilince Pro-Tek akla gelecek


Yayın: 21-06-2019
Kategori: Gıda ve Hijyen

Personel hijyeni için gerekli tüm ekipmanların yanı sıra, her türlü özel imalat paslanmaz ekipmanlar, araç dezenfeksiyon üniteleri üreten Pro-Tek Hijyen 19 yıldır hizmet veriyor. “Hijyene ihtiyaç duyulan tüm sektörlere hitap etmekteyiz” diyen Pro-Tek Hijyen Ortağı Ahmet Vural ile sektörü ve faaliyetlerini konuştuk.

Prof. Dr. Taner Berksoy: Küreselleşmenin çözülmesinin sancılarını yaşıyoruz



Ambalaj Sanayicileri Derneği’nin geleneksel iftar davetinde Türk ambalaj sanayicileriyle buluşan Ekonomistler Prof. Dr. Asaf Savaş Akat ve Prof. Dr. Taner Berksoy, dünya ve Türk ekonomisinde yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi.