Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

PAKDER Başkanı İsmet Aral: Bakliyat üretimi 2 milyon tona çıkarılmalı


Yayın: 24-12-2018

Yaklaşık 30 yıldır üretimi gerileyen bakliyata önem verilmesi ve yıllık üretimin 2 milyon tonlara çıkarılması gerektiğini belirten PAKDER Başkanı İsmet Aral, Türkiye’nin milli tarım politikası olan Havza Modeli’nin en kısa süre içinde hayata geçirilmesinin önem teşkil ettiğini belirtiyor.
 

Yağlı tohumlar ve bitkisel yağların bugünü ve geleceği


Yayın: 24-12-2018

Küresel yağlı tohum üretiminin gelecek 10 yılda “geçen 10 yıla göre” daha yavaş artacağı, artış oranının (her yıl için) yaklaşık %1,5 dolayında kalacağı tahmin ediliyor. 
 

Gıda güvenliğinin olmazsa olmazı LABORATUVARLAR



Türkiye’de faaliyet gösteren kamu ve özel gıda laboratuvarlarının gıda güvenliğinin sağlanması noktasında çok önemli fonksiyonları bulunuyor. Haberimizde ülkemizde gıda laboratuvarlarının günümüzdeki durumlarını, yaşadıkları sorunları ve gıda sektörünün onlardan beklentilerini mercek altına aldık.  
 

Robertet aromalarıyla gıda sektörüne katma değer yaratıyoruz



Aroma sektörünün talep ve ihtiyaçlarına hizmet vermek üzere kurulmuş olan Naturarom Aroma ve Gıda Sanai A.Ş., 2017 yılından itibaren sektörün önde gelen firmalarından Fransız Robertet’in Türkiye distribütörlüğünü yapıyor. Robertet’in global tecrübesi sayesinde dünyadaki yeni sektörel gelişmeleri müşterileriyle zamanında paylaşarak ürünlerine değer katmalarına yardımcı olduklarını belirten Naturarom Firma Ortağı Önder Bilgiç ile gıda üreticilerine sundukları ürünleri ve geleceğe dönük hedeflerini konuştuk.
 

Anadolu Efes’in yeni CEO’su Can Çaka oldu


Yayın: 17-12-2018

Anadolu Grubu Mali İşler Başkanı Can Çaka, Anadolu Efes CEO’su ve Bira Grubu Başkanı olarak atandı.

Tuzdan kaçış baharatlara talebi artırıyor



Dünya genelinde tuz kullanımını azaltan veya hiç tuz kullanmayan tüketicilerin baharata yöneldiğini belirten Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nurettin Tarakçıoğlu ile Türkiye’de baharat sektörünün bugünkü durumunu ve baharatların sağlık – beslenme açısından önemini konuştuk.
 

Kırmızı et sektörünün gözü kalıcı çözümde



SETBİR Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Tezel, Türkiye nüfusunun kırmızı et kaynaklı hayvansal protein ihtiyacını karşılayabilmek için hayvan sayısınının artırılması gerektiğini, bunun için de hayvancılığa yatırım yapmanın şart olduğunu belirtiyor.
 

Prof. Dr. Taner Berksoy: 2018’i yüzde 2 büyümeyle kapatacağız



Kahvaltı Sohbetleri’nin Kasım ayı toplantısında konuşan Piri Reis Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Ekonomist Prof. Dr. Taner Berksoy, bu yılın dördüncü çeyreğinde büyümenin yüzde 2’ler seviyesine indiğini söyledi.
 

IFS Onaylı İç Tetkikçi ve Tedarikçi Denetimi Eğitimi Ocak ayında yapılacak



Karma Grup tarafından organiza edilen IFS Onaylı İç Tetkikçi ve Tedarikçi Denetimi Eğitimi, 17 – 18 Ocak 2019 tarihlerinde İstanbul’da yapulacak. 
 

Eurofins Türkiye'den Gıda Otantisitesi Semineri



Eurofins Türkiye tarafından organiza edilen Gıda Otantisitesi - Food Authenticity Semineri 12 Aralık 2018 Çarşamba günü Sheraton Grand İstanbul Ataşehir’de gerçekleştirilecek.