Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Sürdürülebilir gıda için yol haritası acilen belirlenmeli



Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası-TÜGİS ve Sürdürülebilirlik Akademisi iş birliğinde düzenlenen ve Dünya Gıda Günü’nün de kutlandığı ‘Sürdürülebilir Gıda Konferansı’, gıda sektörünün sürdürülebilir üretim ve tüketim ekseninde dönüşümü tartıştığı bir platform oldu.
 

Koska yeni ürünleriyle ihracatta 100 ülkeye uzanacak



Son üç yıldır ciroda %20 büyüdüklerini belirten Koska Yönetim Kurulu Üyesi Emin Dindar, “İç piyasada satış yaptığımız nokta sayımızı 2017 yılında daha da artırmayı hedefliyoruz. İhracatta da yeni pazarlara yönelik çalışmalarımız hızla devam ediyor” diyor.
 

Brexit Türkiye için fırsat mı, yoksa kriz mi?



İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılması dünyayı olduğu kadar Türkiye’yi de yakından ilgilendiriyor. Peki bu süreç nasıl yansıyacak, Türkiye Brexit’i fırsata çevirebilecek mi? Hazırladığımız haberde bunun yanıtlarını aramaya çalıştık.  
 

Türkiye peynir tüketiminde AB’yi yakaladı



Birçok göstergede Avrupa ülkelerinin gerisinde kalan Türkiye, peynir tüketiminde ise Avrupa’ya yaklaştı. 
 

Özel gıda laboratuvarları piyasa gözetiminde daha aktif görev almalı



Kalibrasyon ve Deney Laboratuvarları Derneği (TURKLAB) Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Güneş, özel sektör gıda laboratuvarlarının Avrupa Birliği’nde olduğu gibi piyasa gözetimi ve denetimi (PGD) faaliyetlerinde aktif görev almaları gerektiğini belirtiyor.
 

Necdet Buzbaş: Sabri Ülker bana 'kolumun biri sensin' derdi



Türk gıda sanayinin duayenlerinden Necdet Buzbaş ile Ülker yıllarını, Sabri Ülker ile olan ilişkilerini, gıda sektörünün bugünkü durumunu ve TÜGİS’teki çalışmalarını konuştuk.    
 

Bakan Çelik: Fındık rahatlıkla tüketilebilir



Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, İtalya’nın Türk fındığıyla ilgili iddialarına ilişkin, “Fındık bizim göz bebeğimiz, son derece önemli bir ürün. Fındık rahatlıkla tüketilebilir. Bunlar politik değerlendirmelerdir” dedi.
 

Nutella’nın üreticisi Ferrero Türk fındığını savundu


Yayın: 19-10-2016
Kategori: Gıda

Nutella ve Kinder gibi ürünlerin üreticisi Ferrero SpA, İtalya Ulusal Çiftçiler Konfederasyonu’nun (Coldiretti), ülkeye ithal edilen tarım ürünleri arasında 'En tehlikeli 10 gıda' listesinde Türk fındığını ilk sıraya alması üzerine bir açıklama yaptı.
 

Kadın çiftçiler işveren oluyor



"Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı" kapsamında 9 ilden 12 projenin finale kaldığı programın 2016 birincisi Adana'dan "Lavanta Kokulu Kelebekler" projesi ile Yeliz Tok oldu.
 

Özmaya yeni yüzüyle piyasada


Yayın: 17-10-2016
Kategori: Rafa Çıkanlar

Lesaffre’ın sektördeki öncü markası Özmaya, yeni logosu ve ambalajıyla fırıncılara sunuldu.