Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Palsgaard Türkiye'de iki üst düzey atama

Dünyanın ilk ticari emülgatörünün mucidlerinden 105 yıllık Danimarkalı emülgatör üreticisi Palsgaard’ın 2020 yılında Türkiye pazarına yaptığı büyük yatırımı takip eden hızlı büyüme operasyonları sonucunda iki üst düzey atama gerçekleşti. Palsgaard Türkiye Genel Müdürü Cengiz Altop, şirketin Global Çikolata Endüstrisi Kıdemli Ticari Lideri görevine getirilirken; Palsgaard Türkiye’de 2 yıldır teknik satış direktörlüğü görevinde bulunan Eymen Baltaşı Çırağıloğlu, Altop’un yerine Genel Müdür olarak atandı.    




Eymen BaltaÅ�ıHacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan ve ardından İTÜ’de yüksek lisans çalışmalarını biyoteknoloji alanında yapan Eymen Baltaşı Çırağıloğlu, gıda ve kimya sektöründe 20 yıla yakın tecrübeye sahip. Sektörde üretim ve satış alanlarında farklı pozisyonlarda çalışan Çırağıloğlu, 2012 yılından itibaren özellikli kimyasallar ve gıda bileşenleri endüstrisinde küresel tedarikçilerden biri konumundaki Azelis’in Türkiye operasyonunda gıda, ilaç ve kozmetik birimlerinin yönetiminden sorumlu ticari direktörlük görevini sürdürdü.
 
2021 yılı başında Teknik Satış Direktörlüğü göreviyle Palsgaard Türkiye bünyesinde katılan ve başarılı projelere imza atan Çırağıloğlu, 2023 yılı Şubat ayı itibariyle Palsgaard Türkiye Genel Müdürü olarak görevine devam edecek. Eymen B. Çırağıloğlu yeni görevinde, Palsgaard’ın hızla devam eden yeni yatırımları, büyüme hedefleri ve stratejileri doğrultusunda Türkiye operasyonun genişlemesinden sorumlu olacak. 
 
Cengiz AltopCengiz Altop Palsgaard’ın global ekibine rehberlik edecek
Ortaöğrenimini İstanbul Erkek Lisesi’nde tamamlayan Cengiz Altop, ODTÜ Kimya Mühendisliği Bölümü’nden lisans ve yüksek lisans derecelerini aldı. 1983 yılı Ocak ayı başında doktora programından ayrılıp Ülker Çikolata Fabrikası’nda endüstriyel kariyerine başlayan Altop sırasıyla üretim mühendisi, Ar-Ge ve kalite müdürü ve aynı konuda genel müdür yardımcısı görevlerinde bulundu. Ağustos 1989’da görevinden ayrılıp ABD’nin Yale Üniversitesi’nde işletme yönetimi masterı (MBA) yapan Cengiz Altop, Türkiye’ye dönerek Tekfen Holding bünyesindeki Mis Süt’te genel müdür yardımcısı olarak çalıştıktan sonra, yine Tekfen ortaklığıyla kurulan Macro Süpercenter zincirinin kurucu genel müdürlüğünü 5 yıl süreyle yaptı. 2003 yılından itibaren aralıksız olarak gıda katkı maddeleri dağıtım ve temsilciliği yapan Teknaroma şirketinin yönetici ortağı olarak çalıştıktan sonra Şubat 2020’de şirket çoğunluk hisselerinin Palsgaard firmasına devrinden sonra adı Palsgaard Gıda Sanayii ve Ticaret A.Ş. olarak değişen şirketin genel müdürlüğünü 31 Ocak 2023’e kadar sürdürüp görevini Eymen Baltaşı Çırağıloğlu’na devretti.
 
Çikolata hamurhanesine adımını attığı 2 Ocak 1983’ten tam 40 yıl 1 ay sonra Palsgaard Genel Merkezi’nin stratejik iş planında öncelikli alan seçtiği “çikolata endüstrisinde global ticari liderlik” görevine getirilen Cengiz Altop, bu alanda yatırım önerileri dahil global stratejik planlarını hazırlayarak, uygulanmasında Palsgaard’ın global ekibine yardımcı olup rehberlik edecek.
 
Palsgaard altıncı uygulama merkezini İstanbul’da açmıştı
Genel merkezi Danimarka Juelsminde'de bulunan ve Schou Vakfı'na ait olup Palsgaard’ın günümüzde 17 ülkede 653 çalışanı bulunuyor. Şirket, dört kıtada fabrikalar, satış ofisleri ve depolar işletiyor. Palsgaard’ın kurucusu Einar Viggo Schou tarafından 1917 yılında icat edilen endüstriyel gıda emülgatörünü bugün hala üretmeye devam eden şirket, bugün emülgatörler, stabilizatörler ve polimer katkı maddeleri geliştirmeye, tedarik etmeye odaklanan global bir içerik ve katkı maddesi üreticisi olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Palsgaard, dünya genelinde altıncı uygulama merkezini geçtiğimiz aylarda İstanbul Maltepe’de hizmete açmıştı. Şirket böylelikle endüstriyel gıda sektörüne teknik bilgi birikimi ve alt yapısıyla daha yakından hizmet vermeyi hedefliyor.