Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Tatlı Tombak üretim hatlarında otomasyonu güçlendirecek

Geleneksel sütlü ve şerbetli tatlılar başta olmak üzere 100’den fazla ürün çeşidini sağlıklı ve güvenilir şekilde üretmek amacıyla her türlü ayrıntıya özen gösterdiklerini belirten Tatlıcı Tombak Genel Müdürü Hüseyin Demirel, “2007’den beri AB uyum yasaları ve gıda yönetmeliklerine uygun olarak faaliyet gösteren tesisimizde ayda 1,5 milyon tatlının üretimi yapıyoruz” diye konuştu.




tatlıcı tombak“Tatlı Sanattır” sloganıyla 2004 yılında faaliyetlerine başlayan Tatlıcı Tombak geleneksel sütlü tatlıları modern bakış açısıyla tüketicilerinin beğenisine sunuyor. 100’ün üzerinde ürün çeşidiyle pazarda önemli bir konuma sahip olan firma, geleneksel tatları 0 doğal malzemeler kullanarak müdavimleri ile buluşturuyor. Başta sütlü tatlılar olmak üzere; şerbetli tatlı grubu, pasta, dondurma ve tatlı – tuzlu kurabiye çeşitlerini üreten Tatlıcı Tombak, 2007 yılından beri Avrupa Birliği uyum yasaları ve gıda yönetmeliklerine uygun üretim tesisinde ayda 1,5 milyon tatlı üretimi yapabilme kapasitesine sahip.
Üretim sürecinde kullanmakta oldukları hammaddelerin fabrikaya girişinden üretim tamamlanıncaya kadar devam eden süreçte uyguladıkları hijyen standartları hakkında bilgi veren Tatlıcı Tombak Genel Müdürü Hüseyin Demirel, öncelikle hammadde temin edecekleri tedarikçilerden hammadde standartları, kalite belgeleri, gıda güvenliği uygulamalarına ait gerekli dokümanları temin ettiklerini söyledi. Hammaddenin fabrikaya gelmesiyle birlikte, hammadde standartlarına göre hammadde kabul prosedürünü uyguladıklarını anlatan Demirel, “Fabrikaya gelen her parti hammaddeden aldığımız numuneleri, fabrikamızda kendimize ait laboratuvarımızda kontrol ediyoruz. Ürünlerin sağlıklı ve hijyenik olduğunu kontrol etme üzere özelliklerine göre pH, nem, brix, viskozite kontrolleri gibi fizikokimyasal analizlere tabi tutuluyor. Kabulünü yaptığımız hammaddeleri depolama prosedürüne göre uygun koşullarda muhafaza ediyoruz” diye konuştu.

ÇALIŞANLARA YÖNELİK SIKI SAĞLIK KONTROLLERİ
Fabrika çalışanlarından özellikle üretim ve ambalajlama bölümü personellerini işe başlamadan önce sağlık kontrollerinden geçirdiklerini, ayrıca periyodik (6 aylık ve yıllık) ve detaylı portör taramaları yaptırdıklarının vurgulayan Hüseyin Demirel, çalışanlara düzenli olarak genel hijyen eğitimleri verdiklerini ve bunu da aylık yapılan SWAP analizleri ile kontrol ettiklerini anlattı. Genel Müdür Hüseyin Demirel sözlerini şöyle sürdürdü: “Personellerimiz ellerini, el yıkama ve kişisel temizlik talimatımıza göre yıkamakta olup sabun olarak anti bakteriyel sıvı sabun ve alkol bazlı dezenfektan kullanıyorlar. Tesis içinde sık aralıklarla dezenfektanlık bulundurulur ve el yıkama üniteleri sensörlü ve sıcak su tesisatlıdır. Ayrıca personeller her gün iş başı öncesi kişisel hijyen ve temizlik kontrol formuna göre kontrol ediliyor.”
Üretim tesisinde hijyenin sağlanabilmesi adına yaptıkları ve yapmayı planladıkları yatırımlardan bahseden Tatlıcı Tombak Genel Müdürü Hüseyin Demirel şöyle konuştu: “Mevcut yapıda tesisimizde günlük olarak hava kalitesinin korunması adına hava dezenfeksiyon sistemi uygulamaları, aylık ve düzenli hava, arıtma suyu, personel el SWAP kontrolleri, paslanmaz ekipman ve yüzey SWAP kontrolleri, hammadde ve ürün analizleri yapılmaktadır. Yine günlük ve profesyonel/endüstriyel temizlik kimyasalları kullanımı ile üretim alanlarının temizlik ve hijyeni sağlanıyor. Günlük otomasyonel pişirme ve soğutma sistemlerini de CIP sistemi uygulayarak temizliyor ve hijyenini sağlıyoruz. Üretim ve ambalajlamada kullanılan her türlü paslanmaz ekipmanı mutlaka dezenfektanlanarak kullanıyoruz. İş başlama öncesi tüm makine ve ekipmanların hijyen kontrolleri de iletkenlik kiti ile kontrol ediliyor. Önümüzdeki dönemde havalandırma sistemine UV korumalı bir sistem kurmayı, üretim girişlerine otomatik hijyen turnikelerinin uygulanmasını ve üretim hatlarında otomasyon kullanımının artırılmasını hedefliyoruz.”

Sütlü tatlıların korunmasında soğuk zincir kilit önemde
Sütlü ve şerbetli tatlılar için soğuk zincirin kırılmamasının, gerek ürünün fiziksel özelliği gerekse de mikrobiyolojik açısından oldukça önemli olduğunu belirten Hüseyin Demirel, ürünlerin etiketi üzerinde belirtilen raf ömrünün korunması açısından da bu uygulamaya çok önem verdiklerinin altını çizdi. Hizmet aldıkları lojistik firmalarından GPS tabanlı data loger kayıtları günlük rapor olarak aldıklarını ve kontrol ettiklerini dile getiren Demirel, ayrıca araçların yükleme öncesi temizlik ve hijyen uygulamalarının da sevkiyat prosedürüne göre günlük olarak yapıldığını söyledi.