Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
İREKS’den 3 adet yeni tam buğday ekmeği

Geliştirdiği ürünlerle fırıncılık ve pastacılık sektörüne zengin çözümler sağlayan İREKS A.Ş., ekmek miksleri grubunda yer alan Bavyera tam buğday miksine yulaflı, mısırlı ve tohumlu olmak üzere 3 farklı çeşitte ürün ekledi. İreks’in profesyonel ekibi tarafından geliştirilen ürünler çok sayıda tüketiciye denetilerek beğenisini kazandı.




ireksGeçmişi insanlık tarihine kadar dayanan ekmek, insanlığın ortak besin maddelerinin başında yer alıyor. Dünyanın her ülkesinde olduğu gibi Türkiye’de de ekmeğin arz ve talebiyle ilgili trendler, piyasadaki beklenti ve tercihler doğrultusunda oluşuyor. Değişen yaşam koşulları, insanları hızlı yaşamaya, hızlı tüketmeye yönelttiyse de toplumu bilinçlendirme çalışmalarının katkısıyla, bir kesim daha sağlıklı yaşamak konusunda bilinçli hale geldi.

Uzun yıllardır beyaz ekmek yerine daha besleyici ve daha sağlıklı olan tam tahıllardan üretilen ekmeklerin tüketilmesi gerektiğini toplumun her kesimine anlatmaya çalışan İreks A.Ş., bu kapsamda son günlerde yapılan yasal düzenlemeler ve değişikliklerin ülkede beslenme çeşitliliğinin artırılmasına önemli katkı sağlayacağına inanıyor. Sofraların vazgeçilmezi ekmeğin, karbonhidrat ve protein kaynağı olarak beslenmede önemli bir yere sahip olmasının konunun önemini net bir şekilde açıkladığını söyleyen İREKS A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Çetin Duruk, ülke genelinde kişi başına tüketilen enerji miktarının yaklaşık %45 'inin, protein miktarının da %47 'sinin ekmekten sağlandığına dikkat çekti. Vitamin, mineral ve lif açısından da zengin olan tam buğday unlu ekmek tüketiminin, sağlıklı nesiller için mutlaka geliştirmesi ve yaygınlaştırması gerektiğine belirten Duruk, “Daha önceden de olduğu gibi bundan sonra da toplum sağlığını koruma amaçlı toplumu bilinçlendirme çalışmalarına devam edeceğiz” dedi.

İreks A.Ş.’nin 1990 yılında, dünyada 90‘dan fazla ülkede faaliyet gösteren İREKS GmbH’nın Türk-Alman ortaklığı olarak kurduğu yatırımı olduğunu anımsatan Duruk, “Firma olarak fırınlara, pastanelere, otellere ve endüstriyel tesislere uluslararası kalite standartlarında üretimleri için gerekli mamul, yarı mamul ve hammaddeleri temin etmekte, üretimleri sırasında karşılaştıkları sorunların çözümünde yardımcı olmakta ve onların aranan ürünler hazırlamalarını sağlamaktayız. Son olarak ekmek miksleri grubunda yer alan Bavyera tam buğday miskine; yulaflı, mısırlı ve keten tohumlu olmak üzere 3 farklı çeşitte ürün ekledik. Profesyonel ekibimiz tarafından geliştirilen ürünler çok sayıda tüketiciye denetilerek beğenisini kazandı” diye konuştu.

EKMEK VE PASTA USTALARINA YÖNELİK EĞİTİMLER

Türk fırıncılık ve pastacılık sektörünün gelişimine katkıda bulunmak amacıyla 27 Mayıs 2004 tarihinde İPEM’i (İreks Pişirme ve Eğitim Merkezi) faaliyete geçirdiklerini anımsatan Mehmet Çetin Duruk, İPEM’de gerçekleştirilen eğitimler ile ekmek ve pasta ustalarının Türk halkının yıllardır tükettiği beyaz ekmeğin yanında tam tahıl taneleri ve yağlı tohumlar ile zenginleştirilmiş spesiyal ekmek grubunu da yakından tanıma fırsatı yakaladığını kaydetti. Ayrıca merkezde kaliteli hammadde seçimi, hijyen-sanitasyon, sağlıklı ekmek ve pasta üretimi teknikleri hakkında bilgiler verildiğini anlatan Duruk, Avrupa standartlarında ve gıda güvenliği açısından kaliteli üretime katkıda bulunulduğunu da sözlerine ekledi.

ZENGİN ÜRÜN GAMI

İREKS A.Ş. yüksek kaliteli ürünleri ve etkin servis hizmetleriyle fırıncılık, pastacılık, otel ve catering sektörüne hizmet veriyor. Şirketin ürün gamında; özel ekmek karışımları, pastacılık ürünleri, snack ürünleri, ekmek geliştiricileri, hamur ekşileri, malt ve malt unu, malt ekstraktları ve diğer organik ürünler bulunuyor.