Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Eker’den Kemalpaşa fabrikasına yeni bina yatırımı

Süt ve süt ürünleri sektöründe 39 yıllık bir deneyimi bulunan Eker, geçtiğimiz mart ayında Kemalpaşa fabrikasında başladığı yeni bina yatırımıyla kapasitesini artırmayı planlıyor. 
 




eker ürünler1977 yılında Altan Eker ve Aykut Kutay tarafından Bursa’da Eker Çiftliği içindeki küçük bir imalathanede yoğurt ve ayran üretimi yapmak amacıyla kurulan Eker Süt Ürünleri, şu anda 5 bölge müdürlüğü ve 18 satış dağıtım merkeziyle Türkiye’nin neredeyse tamamına hizmet veriyor. Firma, ayran, yoğurt, kaymak, tereyağı, süt, kefir, sütlü tatlı, süzme yoğurt ve meyveli süzme yoğurt kategorilerinde 100’ün üzerinde farklı ürün çeşidiyle üretim yapıyor. 
 
Ürünlerinin tamamında öncelikli olarak doğal katkısız ve lezzetli ürünler üretmeyi kendine ilke edinen firma, bu bağlamda Türkiye’nin en son teknolojilerinden birine sahip olan fabrikasında tamamıyla hijyenik ortamda üretim gerçekleştiriyor. 2009 yılında temeli atılıp 2012’de üretime başlayan Eker Kemalpaşa fabrikasının günlük 600 tonluk kapasitesinin bulunduğunu belirten Eker Süt Ürünleri A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Eker, bu kapasitenin neredeyse tamamının şu anda kullanıldığını ifade ederek, “Bu yüzden mevcut fabrikamız geçtiğimiz mart ayında başlayan yeni bina ilavesiyle büyütülecek ve böylelikle kapasite artırımı yapılacak” dedi. 
 
İLKLERİN MARKASI OLDUK
Eker’in süt ürünleri sektöründe ilklerin markası olarak anıldığını kaydeden Ahmet Eker, piyasaya yeni çıkardıkları ürünlerin devamlı ilk ya da farklı olmasına özen gösterdiklerini söyledi. Bu bağlamda 1994 yılında ilk defa cam şişede litrelik ayranı market raflarına çıkardıklarını hatırlatan Eker, “Onun ardından 1999 yılında ambalanmış kaymak ürününü, 2000 yılında çevreci Ecolean ambalajda günlük sütü, 2012 yılında ambalajda inovasyon yaparak 1 kg yoğurdu 4 bölüp 4x250gr. yoğurdu, 2015 yılında Türkiye’de ilk defa meyveli süzme yoğurdu ve bu yıl da eski nostalji cam şişe ayranımızdan esinlenerek aynı formda şişede tombul ayranı çıkardık. Yıl içerisinde de yine yeni ürünler piyasaya sunarak ürün gamımızı genişletmeyi planlıyoruz” açıklamasında bulundu. 
 
HER GÜN 17 BİN NOKTAYA DAĞITIM
1983 yılında İzmir’e, 1985 yılında İstanbul’a , 1977 yılında Ankara’ya bölge müdürlükleri kuran Eker, 2009’dan  itibaren de Kocaeli, Samsun, Konya, Kayseri, Adana, Antalya, Eskişehir, Bodrum, Muğla, Mustafakemalpaşa, Gebze, Çorlu, Denizli, Düzce, Fethiye, Bandırma, Çanakkale ve Balıkesir’de kendi cep depolarını, satış ve dağıtım ağını kurarak Türkiye’deki yaygınlığını genişletti. 1250’yi aşan çalışanları ve 354 soğuk zincir dağıtım araçlarıyla 100 farklı ürün çeşidini 17 bine yakın satış noktasına günlük olarak ulaştırdıklarını anlatan Genel Müdür Ahmet Eker, “Önümüzdeki yıllarda yeni cep depolar açarak, lojistik ve dağıtım anlamında avantaj elde ederek Türkiye’nin tüm bölgelerinde bulunurluğu sağlamayı hedeflemekteyiz. Tüm bölge müdürlükleri ve satış dağıtım depolarıyla kendi teşkilatımız ile dağıtım ve hizmet veriyor olmamız müşteriye sunduğumuz hizmetin kalitesi açısından fark yaratmamızı sağladı” şeklinde konuştu. 
 
PASTÖRİZE SÜTTE EN ÇEVRECİ AMBALAJ 
Eker, günlük sütünde Türkiye’de bir ilk olan çevreci ambalaj kullanıyor.  ‘Lean pack’ denilen ve %60 oranında kalsiyum karbonat içeren yumurta kabuğundan esinlenerek üretilen çevre dostu ambalajı,  Türkiye’de ilk kez 2002 yılında Ekerpastorize süt üretiminde kullanıldı. Plastik kadar esnek ve dayanıklı bir ambalaj maddesi olan tamamen doğal maddelerden yapılan EcoLean, güneş ışığı altında toprakta bir yıl içinde eriyip yok oluyor.