Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Maysa Gıda’dan Tire’ye yeni şube

Maysa Gıda, süt üretimiyle sütün başkenti pozisyonunda olan İzmir’in Tire Organize Sanayi Bölgesi’ndeki şube açılışı ile yeni yatırımını gerçekleştirdi. 




maysa tire şubesiSüte gönül vermiş bir sektör temsilcisi olan Maysa Gıda, bu atılımıyla müşterilerine üretim ve lojistik anlamında daha hızlı çözüm sunabilecek. 25 yıldır değişmeyen hedefiyle süt sektörünün gelişmesi ve ilerlemesi yolunda her türlü yeniliği takip ederek, sektörle birlikte büyüyen ,yaptığı teknolojik ve AR-GE yatırımlarıyla sanayicilerin ihtiyaçlarına yönelik çözüm önerileri sunarak, her gün bir adım daha ileriye giden Maysa, yeni yatırımı ile Tire Organize Sanayi Bölgesi’nin ekonomik anlamda gelişmesine de katkı sağlamayı amaçlıyor. 
 
Maysa Gıda Genel Müdürü Nurdan Baloğlu açılış töreninde yaptığı konuşmada, sektör yolculuğuna 1992 yılında ilk olarak Yayla Peynir mayalarıyla küçük bir imalathane ve ofis olarak başlayan Maysa’nın, artan talep ve üretim ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 2008 yılında bugünkü Tuzla Kimya Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan 12 bin m²’lik fabrikasına taşındığına değindi. O tarihten itibaren üretim kalemlerinin gün be gün arttığına dikkat çeken Baloğlu, Maysa Gıda’nın ithalatçı firma iken Rusya, Belarus, Yunanistan ve İran gibi ülkelere ihracat yapabilecek pozisyonda bir firmaya dönüştüğünün altını çizdi. Baloğlu, “FSSC 22000 kalite belgesiyle onaylanmış üretim tesislerimizde dünya standartlarında, müşteri taleplerine yönelik özel ürünler üretebiliyor, ayrıca sütçülük ve dondurmacılık konusunda danışmanlık hizmetlerimizle müşterilerimize çözüm ortağı olmaktan ilk günkü gibi heyecan duyuyoruz” dedi. 
 
Maysa Gıda’nın Tire Şubesi’nin açılışını Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, TOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kosat Gürler ve Maysa Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Mavuk gerçekleştirdi.