Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
BENEO’da üst düzey atama

Gıda, yem ve ilaç için fonksiyonel bileşenlerin önde gelen üreticilerinden olan BENEO, Niels E. Hower'ın BENEO GmbH'e yönetim kurulu üyesi olarak atandığını duyurdu. Hower, yeni görevinde bitki bazlı tekstüre çözümleri için uzmanlaşmış bir şirket olan Meatless da dahil olmak üzere BENEO'nun bitki bazlı protein portföyünden sorumlu olacak.




Niels E. HowerEkonomi alanında MBA derecesi bulunan ve perakende, toptan satış ve yaşam bilimleri sektörlerinde 25 yıldan fazla deneyime sahip olan Hower, kariyeri boyunca kategori, ürün yönetimi ve operasyonları dahil, kilit sorumlulukları içeren, çeşitli üst düzey yönetim rolleri üstlenmiştir. BENEO'daki yeni görevinden önce Hower, Fresenius Kabi'de EVP Global Procurement ( küresel tedarik ) alanında çalıştı. Ayrıca, D vitamini ve faydalı birkaç bileşen içerikli ilk sütlü çikolata barını çıkaran Doctor Chococo markasını da kurdu.
 
2022 yılında BENEO, farklı ham maddelerden elde edilen zengin bir çözüm portföyüne sahip yapıda bitki bazlı bileşenlerin tedarikçisi olan Meatless'ı satın aldı. BENEO'nun bitki bazlı protein bölümüne liderlik edeceği yeni rolüyle birlikte Hower, şirketin bakla bileşenleri ve dokulu buğday proteini de dahil olmak üzere daha geniş bileşen portföyünün yanı sıra bitki bazlı ürünlere yönelik artan talebi karşılamak için Meatless'in geliştirilmesine de odaklanacak.
 
Yeni rolü hakkında Hower şunları söyledi: "Teknik ve beslenme uzmanlığı ve uzun yıllara dayanan deneyimi, şirketi prebiyotik hindiba kökü lifleri, fonksiyonel karbonhidratlar ve özel pirinç bileşenleri için lider bir oyuncu haline getiren BENEO ekibine katılmaktan mutluluk duyuyorum. Amacım, bitki bazlı protein işinin ve Meatless'in benzer şekilde, pazar genişlemesini hızlandırarak ve çözümlerimizi genişleterek büyütmektir. Gelecekte, et ve balık alternatiflerine yönelik farklı pazar ihtiyaçlarını karşılamak için yelpazemizi daha fazla ürünle büyütmeye devam edeceğiz.”