BENEO ve Wacker, insan sütü oligosakkaritini (HMO) piyasaya sürüyor
20/05/2025 - 17:43:00
Gıda, yem ve ilaç için fonksiyonel bileşenlerin önde gelen üreticilerinden BENEO ve gıda ve ilaç endüstrisi için biyoteknoloji çözümlerinde Avrupa’nın önemli kuruluşları arasında gösterilen Wacker, insan sütü oligosakkariti (HMO) 2'-Fukosillaktoz'u (2'-FL) dünya çapında piyasaya sürüyor. İnsan sütü oligosakkariti HMO’lar arasında en yaygın ve en kapsamlı olarak incelenen model olarak gösterilirken, yeni ürünün önümüzdeki haftalarda Avrupa pazarında satışa sunulması planlanıyor.
Bebeklerin bağışıklık savunma sistemlerini güçlendiriyor
HMO'lar kendi sınıflarında prebiyotik görevi görerek sağlıklı bir bağırsak mikrobiyotasının gelişimini desteklerken, bebeklerin bağışıklık savunma sistemlerini güçlendiriyor ve metabolik sağlık ve nörolojik gelişim gibi genel sağlık sonuçlarına katkıda bulunuyor. Bu bileşenler, bebek beslenmesinde altın standart olarak kabul edilen anne sütüne mümkün olduğunca yakın bir profil elde eden süt formüllerinin geliştirilmesi için çok önemli olarak gösteriliyor. Bu doğrultuda, 2'-FL, BENEO'nun bebekler, küçük çocuklar ve daha fazlası için sağlığı teşvik eden içerik portföyünü tamamlıyor.
Ortaklık kapsamında Wacker, biyoteknoloji alanındaki uzmanlığından yararlanarak üretimi denetleyecek. Patentli bir türle hassas fermantasyon kullanılarak Avrupa'da 2'-FL üretilecek. BENEO, bilimsel araştırmalardaki kapsamlı bilgi birikiminin yanı sıra bebek besini için küresel pazardan en iyi şekilde yararlanarak ticarileştirmeden sorumlu olacak. BENEO CEO’su Olivier Roques konuyla ilişkin, "2'-FL'nin piyasaya sürülmesi ve buna bağlı olarak HMO'ların BENEO'nun yerleşik ve iyi bilinen bilimsel olarak kanıtlanmış prebiyotik portföyüne eklenmesi stratejik bir anlam taşıyor. Özellikle bebek besini pazarı için, son derece etkili kombinasyonlar için umut verici fırsatlar sunmaktadır. Wacker gibi deneyimli bir ortakla yaptığımız iş birliğinden memnuniyet duyuyoruz ve HMO'lar için ortak yolculuğu dört gözle bekliyoruz" dedi.
Wacker Biosolutions Başkanı Mathias Wiedemann ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bu yeni ortaklıktan heyecan duyuyoruz. Bu ortaklık, WACKER'ın uzmanlığını ve üretim geçmişini, BENEO'nun kapsamlı pazar anlayışıyla bir araya getirecek. Birlikte bebek beslenmesi sektöründeki müşterilerin yüksek taleplerini karşılamaya hazırız.”
Küresel İçgörüler 2023 raporuna göre HMO'lara yönelik küresel talebin 2022'de yaklaşık 180 milyon ABD dolarından 2032'ye kadar yaklaşık 900 milyon ABD dolarına çıkması bekleniyor ve bu da yüzde 17'den fazla bir bileşik yıllık büyüme oranını (CAGR) yansıtıyor. Bu öngörülen büyüme, 2018 ile 2023 yılları arasında yüzde 4'ten yüzde 20'ye yükselen HMO'ları içeren artan sayıda bebek maması ürün lansmanıyla destekleniyor. Bu artan yaygınlık, HMO'lar için kritik rolü ve pazar talebini daha da vurguluyor.