Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: inovasyon

Eriş, Türkiye'nin vitamin destekli ilk probiyotikli noodle’ını üretti



11 yıldır yaptığı Ar-Ge ve Ür-Ge çalışmalarıyla sektörde ön plana çıkan Eriş, geçen yıl Türkiye’nin noodle üzerine çalışan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onaylı resmi ilk ve tek Ar-Ge merkezini kurdu. 22 kişilik ekipten oluşan Eriş Ar-Ge Merkezi, gıda alanındaki sanayi-üniversite iş birliği kapsamında Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Teknoloji Transfer Ofisi’nin (TTO) bilimsel çalışmaları sonucu Türkiye’nin fonksiyonel Vitamin Destekli ilk Probiyotikli Noodle ürününü geliştirdi. Cirosunun yüzde 5’ini Ar-Ge’ye ayıran Eriş’in inovasyon çalışmaları kapsamında geliştirdiği yeni fonksiyonel ürünü bağışıklık sistemini destekliyor ve sindirim sisteminin düzenlenmesine fayda sağlıyor.

Dardanel’den üniversite - sanayi iş  birliğine yönelik önemli adım



Dardanel Şirketler Grubu, Onsekiz Mart Üniversitesi ve Çanakkale Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile protokol imzaladı. İmzalanan protokol çerçevesinde Dardanel, Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi içinde tahsis edilen alana Mükemmeliyet Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruyor. Merkezde, AR-GE ve inovasyon çalışmaları başta olmak üzere, besin analizleri, kimyasal ve mikrobiyal analizler ile makro ve mikro bileşenlere ilişkin test, analiz, deney, araştırma ve geliştirme faaliyetleri yürütülecek. 

Gıda perakendecileri inovasyonu ödüllendirecek



Gıda Perakendecileri Derneği ve Güvenilir Ürün Platformu paydaşlığında düzenlenen GPD İnovasyon Yarışması için ücretsiz başvurular açıldı. Gıda ve tarım alanında inovatif fikir ve ürünlerin yarışacağı organizasyonda, kazananı para ödülü bekliyor.

Gıda sektöründeki son gelişmeler 3. Gıda İnovasyon Zirvesi'nde masaya yatırıldı



Gıda, İçecek ve Tarım Politikaları Araştırmaları Merkezi (GIFT) tarafından düzenlenen 3. Gıda İnovasyon Zirvesi ve Gıda Plus Ödül Töreni 24 Ekim 2024’te Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall ve Demir Demirgil Salonlarında gerçekleştirildi. 750’den fazla katılımcının buluştuğu zirvenin bu seneki teması “İnovasyon ile Artı Değer Katmak” oldu.   

Dondurulmuş ürün pazarı 5 milyar TL’ye ulaştı



Pınar Et, son yıllarda tüketici taleplerine hızla cevap verebilmek ve pazarın dinamiklerine uyum sağlamak için yoğun bir inovasyon sürecine odaklanarak dondurulmuş ürün yelpazesini genişletmeyi sürdürüyor. Pınar Et Genel Müdürü Hüseyin Demir, Türkiye’de donuk unlu ürünler, et ürünleri ve deniz ürünlerinin pazar büyüklüğünün 5 milyar TL ye ulaştığını açıkladı.

Azelis Türkiye, yeni dijital müşteri portalıyla hizmet kalitesini yükseltecek



Başta gıda olmak üzere birçok sektöre özellikli kimyasallar ve gıda bileşenleri sunan Azelis, Türkiye’deki müşterilerine yüksek standartta çözümler sunmak amacıyla dijital müşteri portalı kurdu. Portalın kullanıcıların sipariş, fatura ve ödeme bilgilerine erişiminin yanı sıra teknik destek ve numune taleplerine de imkân tanıdığını açıklayan Azelis Türkiye Gıda ve Beslenme Direktörü Müzeyyen Ünlü, “Ayrıca sektörle ilgili güncel trend ve içgörüler de portal üzerinden takip edilebilir” diyor.
 
Röportaj: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi
 
* Bu röportaj, Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Mayıs - Haziran 2025 sayısında yayımlanmıştır.
 

Prof. Dr. Mehmet Pala: “Gıda sanayimizin geleceğini güçlü bir Ar-Ge kültürü belirleyecek”


Yayın: 30-08-2025
Kategori: Gıda

Gıda Sanayinde Ar-Ge ve İnovasyon dosyamız kapsamında bir araya geldiğimiz dergimizin Bilimsel Yayın Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Pala’yla, Türkiye’de gıda sanayinde Ar-Ge ve inovasyonun durumunu, gıda üreticilerinin genel olarak bu konuya bakışını, bu iki kavramın gıda üretimi ve sektör açısından önemini konuştuk.
 
Röportaj: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi
 
* Bu röportaj Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Temmuz - Ağustos 2025 sayısında yayımlanmıştır.