Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Doğal Katkı’dan unlu mamullerde fark yaratan çözümler

Doğal Katkı sektöre sunduğu Gerkens kakaoları pasta, kek ve bisküvilerde en güzel tadı yakalamak isteyen üreticilerin tercihi oluyor.




milfoySağlıklı yaşam ürünlerinde kalite odaklı bir yaklaşımla, farklı ve yenilikçi çözümler üreten Doğal Katkı, gıda sektöründeki uzun yıllara dayalı tecrübesiyle, büyüyen ve gelişen piyasa ihtiyaçları, modern hayatın getirdiği yeni alışkanlıklar ve damak tatları doğrultusunda devamlı bir gelişme ve büyüme gösteriyor. Gıda katkı maddeleri distribütörlüğü ve paketlenmiş doğal bitki ihracatı gibi faaliyet alanlarında varlığını sürdüren firmanın sahibi ve İş Geliştirme Yöneticisi Efe Bulutoğlu, en güçlü ve önemli yönlerinin sundukları ürünler olduğunu söyledi.
Portföylerinde yer alan her ürünün kendi sektöründe lider firmalar tarafından üretildiğine dikkat çeken Bulutoğlu, son 3 yıl içinde ürün gamlarında ciddi bir artış sağlayarak yeni ürünler getirdiklerini anlatarak, “Bildiğiniz gibi; Doğal Katkı olarak Cargill’in nişastaları, mısır şurupları ve Gerkens markalı kakaosu, IFF aromaları, Naturex’in doğal gıda renklendiricileri ve Obi markalı pektini, Amilina’nın buğday nişastası ve gluteni, Ewald’in Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan onaylı yaprak jelatini, Lapi Gelantine’in toz jelatini, Shakti Sugar’ın soya ve türevlerinin Türkiye distribütörlüğünü yapıyoruz” dedi.
 
DÜNYACA ÜNLÜ ÜRETİCİLERİN TERCİHİ GERKENS KAKAO
Portföylerinde bulunan ürünlerin hemen hepsinin pastanecilik ve unlu mamuller sektöründe kullanıldığını belirten Efe Bulutoğlu, “Bunların başlıcalarından bahsetmek gerekirse kakaodan başlayabiliriz. Kakao tropikal bir ağaç mahsulüdür, Gana ve Fildişi kakao çekirdekleri dünyaca tercih edilen kakao türleridir. Dünyaca ünlü üreticilerin tercihi olan Gerkens marka kakaonun kullanım alanlarının başında pastacılık ve unlu mamuller vardır. Bu ürünler pasta, kek ve bisküvilerde en güzel tadı yakalamak için müşterilerimiz tarafından tercih edilir. Açık kahve renkli ürünlerden siyaha yakın koyu renkte ürünlere kadar çok çeşitli ürünler portföyümüzde bulunuyor” şeklinde konuştu.
 
Kakaolarının bir diğer kullanım alanının sütlü ürünler olduğunu anlatan Efe Bulutoğlu, “Sütlü ürünlerin olmazsa olmazı mükemmel lezzet, çarpıcı bir renktir ve bu olmazsa olmazları biz müşterimizle buluşturuyoruz. Dünyaca ünlü kızıl renkli kakao ile çikolata tadını sütün içine rahatça işleyebiliyorlar. Puding, çikolatalı süt, diğer tatlılarda fark yaratıcı çözümler sunuyoruz. Yağ bazlı uygulamalarda, Gerkens kakao tozları, olağanüstü bir çikolata tadı ortaya koyarken, düşük nem oranlarıyla ürünlerin raf ömrü kalitesini destekler. Tercihinize göre koyu ve açık renk seçenekleriyle ürünlerinizde fark yaratır” açıklamalarında bulundu.
 
PASTACILIĞA YÖNELİK ÜRÜN GRUBU
Pastacılık sektöründe tercih edilen bir diğer olmazsa olmaz ürünün ise Ewald markalı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan onaylı (helal) yaprak jelatinleri olduğunu kaydeden Doğal Katkı’nın firma sahibi ve İş Geliştirme Yöneticisi Efe Bulutoğlu, Vanilin’in ise pastacıların vazgeçilmez, koku ve lezzet arttırıcı özelliğe sahip olduğunu söyledi. Avrupa orijinli DKT markalarıyla yarım kilo ve bir kg ambalajlarda premium kalite sunduklarını dile getiren Bulutoğlu, “Pastane, unlu mamuller ve dondurma sektörü için mükemmel kalitesiyle müşterilerimize fark yaratıcı çözümler sunuyoruz. DKT markalı ambalajlı aromalarımızla pastanecilik sektörüne ihtiyaçları olan aromalarla ilgili hizmet vermekteyiz. Unlu mamuller ve pastacılık sektörünün bir kolu olan baklava üretimi için Cargill mısır nişastamız ve glikozumuz ayrıca Amilina buğday nişastamızla müşterilerimize mükemmelliği sunuyoruz” şeklinde konuştu.