Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Murat Yasa yaşamını ve Aromsa'nın başarı öyküsünü 'Kırmızı Tuğlalar' kitabında anlattı

Aromsa Genel Müdürü Murat Yasa, zorlu yollardan başarıya giden yaşam öyküsünü ve Aromsa’nın zirve yolculuğunu “Kırmızı Tuğlalar” isimli kitabında kaleme aldı. 




Murat YasaMurat Yasa, geçtiğimiz ay her bir çalışanına özel olarak “Kırmızı Tuğlalar” isimli kitabını Aromsa binasında bulunan Aromsa Kütüphanesi’nde imzaladı. Amacı dünyaya sürdürülebilir lezzetler katmak olan Aromsa’nın Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Murat Yasa, kitabın arka kapağında da yer verdiği duygu ve düşüncelerini şu şekilde ifade etti: 
 
"Bu kitabı yazmaktaki amacım en başında; kızlarım, torunlarım ve eşim için ailemin tarihini, arşivdeki fotoğraflarla birleştirip, kalıcı bir anıya dönüştürmekti. Bir Büyükada yaz akşamında, yakın dostlarımız Ataol Behramoğlu, Orhan Bursalı, Özlem Yüzak ve Hülya Behramoğlu, anılarımı paylaşmam ve gençlere yol göstermem amacıyla hayatımı yazmam konusunda beni yüreklendirdiler. Aromsa şirketi 1982 yılında arkadaşımdan borç aldığım bir sermaye ile kuruldu. 41 yıldır her sabah saat 06:30 da aynı coşku ile geldiğim tek kişilik firma bugün 450 kişilik global bir firmaya dönüştü. Bu uzun yolculuğumu anlatmak, karşıma çıkan engelleri nasıl aştığımı paylaşmak istedim. Aromsa’nın 41. kuruluş yıldönümü olan 2 Şubat 2023'te, Cumhuriyetimizin ise 100. yılında çıkan kitabımdaki hikâyem, umarım her şeyimi borçlu olduğum ülkemin gençlerine faydalı bir kaynak olur.” 
 
Bu yıl 41. yılını kutlayan Aromsa, Murat Yasa tarafından İstanbul’da kurulan yüzde yüz yerli sermayeli bir aile şirketi. 1990 yılı itibarıyla faaliyetlerini Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde sürdüren Aromsa; Türkiye’de yedi fabrika, AR-GE merkezi ve Almanya’nın Emmerich kentinde iki fabrika ile 70’ten fazla ülkeye ihracat yapıyor. Cinsiyet eşitliği, çeşitlilik ve kapsayıcılık konusuna oldukça önem veren Aromsa’da çalışanların yarısını, yönetim ekibinin ise yaklaşık %70’ini kadın çalışanlar oluşturuyor. 
 
2022 yılı itibarıyla gıda sektöründe B2B ve B2C şirketler arasında Türkiye’de Ar-Ge’ye en çok yatırım yapan 3. şirket konumunda olan Aromsa; başta gıda aromaları olmak üzere ekstraktlar, sos ve şuruplar, karamelize şeker, karamel renklendirici, meyve tozları, çeşni ve baharat karışımları, emülsiyonlar, enzim modifiye süt ürünleri gibi çeşitli ürünleriyle Türkiye’de sektör lideri konumunda.
 
Kırmızı TuÄ�lalarAromsa, çalışanlarının gelişimiyle büyüyor
Aromsa, çalışanlarının kişisel ve toplumsal gelişimiyle birlikte ilerleyen bir şirket. Bu gelişimi sağlamak için fabrika içerisinde kütüphaden spor salonuna, şirket içi “Aromsa ile Lezzet Notalarda” klasik müzik konser serilerinin verildiği konferans salonuna kadar her türlü sosyal alan mevcut. Murat Yasa, ulusal bayramlarda ve 10 Kasım’da çalışanlarına kendisinin de okuyup beğendiği kitapları dağıtan; çalışanlarına da okumayı, öğrenmeyi ve gelişmeyi aşılayan biri. Ayrıca, şirket içerisinde her sene sonunda çalışanlar tarafından bağışlanan kitaplarla sürdürülebilir yılbaşı ağacı yapılıyor ve toplanan tüm kitaplar sosyal sorumluluk bilinci ile ihtiyaç sahibi okul kütüphanelerine bağışlanıyor. 
 
Cumhuriyet Kitapları'nda satışa çıktı
Aromsa’nın gösterdiği başarının temelinde, çalışanlarına ve insana verdiği değer yatıyor. Bu başarının mimarı Murat Yasa’nın zorlu yollardan başarıya giden yaşam öyküsünü anlattığı kitabında okurlar da bu zirve yolcuğuna şahit olacak. Cumhuriyet Kitapları’nda satışa çıkan kitabın her bir satışından elde edilen gelir Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği’ne bağış olarak ulaşıyor. Ayrıca kitap üzerinde bulunan karekod ile kişiler kendileri de bu derneğe bağış yapabiliyor.