Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: sağlık

Harun Çallı: “Süt toplumsal sağlık, ekonomik refah ve kırsal kalkınmanın sembolüdür”



Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği (ASÜD) Başkanı Harun Çallı, 1 Haziran Dünya Süt Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Çallı mesajında, sütün sadece tüketilen bir içecek olmadığını, aynı zamanda toplumsal sağlık, ekonomik refah ve kırsal kalkınmanın sembolü olduğuna dikkat çekti. 

Golf Dondurma yeni ürünleriyle yaza ‘merhaba’ dedi



Sıcakların kendini iyice hissettirdiği bu günlerde Golf Dondurma, renkli ve lezzet dolu ürünleriyle yaza “merhaba” dedi. Marka, Belçika çikolatasıyla dikkat çeken Golf Bravo ailesine eklediği Chocolate Extreme, Caramel Biscuit ve Dark Orange ürünlerinin yanı sıra yüzde 81 sütlü Golf Maraşım ve coğrafi işaretli içeriklere sahip Golf Royal Gourmet ürünleriyle kalite ve lezzet iddiasını ortaya koyuyor.

Prof. Dr. Mehmet Pala yazdı: Gıda sanayinde sağlıkla dönüşüm



TGDF Bilim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Gıda Teknolojisi Dergisi Bilimsel Yayın Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Pala bu makalesinde, fonksiyonel gıdaların sağlık açısından önemini, gıda sanayi ile sağlık sektörü arasında iş birliği yapılmasının hangi açılardan gerekli olduğunu irdeliyor. 

* Bu makale, Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Mayıs - Haziran 2025 sayısında yayımlanmıştır.


Uzmanı yanıtlıyor: Ham bal neden bu kadar değerli?



Günümüzde sağlıklı ve doğal beslenme arayışları hızla artarken, pastörizasyon ve katkı işlemlerine maruz kalmamış ham bal giderek daha fazla ilgi görüyor. Sadece lezzetiyle değil, içerdiği vitamin, mineral ve enzimler sayesinde bedeni ve zihni desteklemesiyle de dikkat çeken ham bal, modern yaşamın temposunda güçlü bir doğal destek olarak öne çıkıyor. Türkiye’de bal denince akla ilk gelen isimlerden biri olan, yarım asırlık deneyime sahip bal ustası ve Etabal Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bağran Aksoy, balda saflığın ve doğallığın önemi hakında bilgiler verdi.