Gıda Teknolojisi Dergisi Bilimsel Yayın Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Pala, Türkiye'de tarım sektöründe yaşanan sorunları, çözüm önerilerini ve tarım-gıda değer zincirinin bugünkü durumunu analiz etti.
* Bu yazı Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Kasım - Aralık 2024 sayısında yayımlanmıştır.
CHP Niğde Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, 2025 yılının ilk iki buçuk ayında 260 gıda ürününde taklit ve tağşiş yapıldığını açıkladı. Gürer, hile yapılan ürün grupları arasında bitkisel yağlar, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünlerinin öne çıktığını belirtti.
Gıda ve içecek ürünlerinde taklit ve tağşişin tüm toplumun sağlığını tehdit eden ve sektörün itibarını zedeleyen çok büyük bir sorun olduğunu belirten Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) Yönetim Kurulu Başkanı Demir Şarman, “Hileli ürünlere karşı tüm kamu kurumlarının, sektörümüzün ve tüketicilerin ortak mücadelesi şarttır” diyor.
* Bu röportaj, Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Mart - Nisan 2025 sayısında yayımlanmıştır.