Türkiye’de kişi başına yıllık 19.6 kg peynir tüketildiğini açıklayan Muratbey Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, “Tüketicilerin %63’ü peyniri marketten satın alırken, %68,4’ü ambalajlı ürünleri tercih ediyor. Halkımızın %57,5’i beyaz peynir, %55,6’sı kaşar peyniri, %42,4’ü ise tulum peyniri tüketiyor” dedi.
Bu haber, Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Mayıs - Haziran 2025 sayısında yayımlanmıştır.
Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla çocuklar sağlıklı beslenme düzenlerine geri dönüyor. Çocukların gerekli enerjiyi kazanması için uzmanlar su tüketimine önem verilmesi gerektiği konusunda uyarıyor. Yaz aylarında serbest bir yaşam tarzından, yoğun ve yapılandırılmış okul günlerine geçiş yapan çocuklar için yeterli miktarda ve doğru su tüketimi, zihinsel ve fiziksel performans açısından büyük önem taşıyor.
2025 yılı itibarıla Türkiye’den ABD’ye milyonlarca düzine yumurta ihraç edildi. Türkiye'de zamlanan fiyatlar nedeniyle en ucuz protein kaynağı %50 zamlandı. Asgari ücretlinin alım gücü yumurtada da geriledi.