IMCD Türkiye Gıda Bölüm Müdürü Gökhan Doğan, portföylerinde yer alan özel ve fonksiyonel kimyasallar ve spesifik katkı maddeleriyle müşterilerine katma değer sağladıklarını belirtiyor.

Maret Pratik Sosis, lezzetinin yanı sıra, tüketim kolaylığı ile de dikkat çekiyor.

2014 yılından beri McDonald’s Operasyon Direktörü olarak görev yapan Oğuz Uçanlar, McDonald’s Türkiye’nin yeni Genel Müdürü oldu
Avrupa Komnisyonu tarafından desteklenen COOLMEAT (Soğuk et) projesi, pişmiş et sanayinin ihtiyacı olan güvenilir, uygun fiyatlı, kontrol edilebilir, ölçülebilir ve “birçok farklı gıda üründe kullanılabilecek kadar esnek” bir soğutma sistemini ortaya koyuyor.
Yrd. Doç. Dr. Ahmet Uhri
Dokuz Eylül Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi

Gıda sektörünün tanınmış isimlerinden Dr. İrfan Demiryol tarafından 2014 yılında kurulan Meta Fonksiyonel Gıda A.Ş., et ve süt ürünleri ile unlu mamul üreticilerine fonkiyonel gıda katkılarının tedariğini yapıyor. Demiryol, “Hedefimiz Clean Label (Temiz Etiket) olarak adlandırılan ve etikette beyan edilmesine gerek olmayan doğal reçeteler oluşturmak” diyor.
Türkiye'de yüzde 100 meyve suyu ve nektarının kişi başına yıllık tüketiminin ortalama 9 litre olduğu belirtildi.
Türk mutfağının önemli lezzetlerinden lahmacundaki kıyma oranı yüzde 25'ten yüzde 35'e çıkarıldı. Standartların altında üretim yapan işletmelere ise 14 bin 700 lira ceza kesilecek.
Beyaz et sektöründe, 2015 yılında terör olayları ve kuş gribinin etkisiyle ihracat düştü. 2014’te 700 milyon dolar olan ihracat 2015’te 472 milyon dolara geriledi.

Balık uzmanı Dardanel, dünyada bir ilki gerçekleştirerek acılı ton balığı konservesini tat avcılarının beğenisine sundu.