Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Üretimden tüketime et ve et ürünlerinde izlenebilirlik



Prof. Dr. Gürhan Çiftçioğlu

İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi, Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı


Sebze ve meyvede barkod dönemi başlıyor


Yayın: 10-01-2013
Kategori: Gıda

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Yeni Hal Yasası ile birlikte 1 Ocak’tan  itibaren sebze ve meyvede barkodlu sisteme geçmeyi planlıyordu. Ancak altyapıdan kaynaklı gecikmeler nedeniyle henüz uygulamaya geçilemedi.


Tatlı ihracat: 2.5 milyar $


Yayın: 10-01-2013

Çikolata ve Şekerleme sektörünün son yıllarda yaptığı yatırımlarla bölgesel güç olma yolunda sağlam adımlar attığını belirten Şekerleme ve Şekerli Mamuller Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Mete,


Türkiye et, süt ve yumurtada rekora gidiyor


Yayın: 10-01-2013
Kategori: Gıda
Etiketler: et süt yumurta

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tavuk yumurtası, tavuk eti üretimi ve sanayiye aktarılan inek sütü miktarında rekora doğru gidildiğini bildirerek, “Ocak-Kasım döneminde tavuk yumurtası üretimi yüzde 14,24, tavuk eti üretimi yüzde 6,94, sanayiye aktarılan inek sütü miktarı ise yüzde 12,80 arttı” dedi.


Okul sütü ihalesi gerçekleştirildi


Yayın: 10-01-2013

Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı, 6 milyon 172 bin öğrenciye dağıtılacak UHT süt ihalesini gerçekleştirdi. İhale sonucunda 4 kısım için avantajlı firmalar belirlendi ve nihai kararın yapılacak incelemeden sonra açıklanacağı bildirildi.


Tavuk tüketimi yükseldi


Yayın: 10-01-2013
Kategori: Beyaz Et

Tavuk eti üretimi, 2012'nin Kasım ayında 2011'in aynı ayına göre yüzde 23 artarak 132 bin 333 ton oldu.


Zeytinyağı ihracatı sezona hızlı başladı


Yayın: 10-01-2013

Son yıllarda sürekli gerileyen zeytinyağı ihracatı yeni sezonun başladığı 1 Kasım'dan 31 Aralık'a kadar olan dönemde yüzde 138 oranında arttı.


Japonlar helal gıda pazarına el attı


Yayın: 09-01-2013
Kategori: Gıda

Dünyayı etkileyen ekonomik kriz ve Japonya'daki iç talebin düşmesi nedeniyle Japon firmaları, 632 milyar dolarlık helal gıda pazarına el attı. Japon restoranlar, Müslüman turistlere helal gıda sunmaya başlarken, firmalar da helal pazarına yatırım yapıyor.


Soğuk hava balık fiyatlarını vurdu!


Yayın: 09-01-2013
Kategori: Beyaz Et

Ordu'da hava muhalefeti nedeniyle balıkçılar denize açılamayınca tezgahlardaki hamsi, kilosu 10 liradan alıcı buluyor.


Güngören Kuruyemiş ihracata odaklandı


Yayın: 09-01-2013
Kategori: Gıda

Sarı ve beyaz leblebi imalatı ile kuruyemiş sektöründeki faaliyetlerine başlayan Güngören Kuruyemiş 2013 yılında ihracata odaklandı.