Anadolu’nun vazgeçilmez gıdalarından bulgur, barındırdığı vitamin ve mineraller açısından önemli bir besin kaynağı. Duru Bulgur, geleneksel gıdamız bulgurla ilgili bilinmesi gereken 10 önemli bilgiyi sıraladı.
ORGÜDER Başkanı Ayhan Sümerli, “Organik tavuk yoktur” diyen BESD-BİR Başkanı Dr. Sait Koca’ya cevap verdi.
Mermer ve mermer makineleri alanlarında faaliyet gösteren Afyonlu Demirci Hacı Ömer Oğulları Şirketler Grubu maden suyu sektörüne yaklaşık 10 milyon dolarlık yatırım yaptı. Yılbaşında piyasaya sunduğu ‘Avşar’ markalı ürünlerini ihraç etmeye başlayan grup, 2016 sonunda 20 ülkeye maden suyu satmayı ve 30 milyon TL ciroya ulaşmayı hedefliyor.
ColdChain Expo Eurasia, soğuk zincir hizmetleri, soğuk nakliyat ve ekipmanları, soğuk depolama ve ekipmanları konusunda faaliyet gösteren firmalara yeni iş ve işbirliği fırsatları yaratacak.
24 – 25 Eylül tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilecek Kahve Festivalİ, dünyadan ve Türkiye’den farklı kahve tatlarını ve sunumlarını kahve severlerle buluşturacak.
Türkiye’nin önde gelen maden suyu üreticilerinden Beypazarı, gazoz üretimine başladı.
Salçalarda bakteri ve mikrop üremesini engelleyici katkı maddesi sorbik asit kullanımının yasaklanmasına yönelik sürenin başlaması ertelendi.
Perakende işletmelerde pişmemiş köfte, 10 kilogramı geçmeyecek miktarda hazır bulundurulabilecek.
Zeytinyağı Tadım Uzmanı Serdar Öçten Ünsal, bir gıda maddesi olan zeytinyağının bozulmasını engellemenin 5 altın kuralını açıkladı.
Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Genel Başkanı İbrahim Yetkin, tedavi gördüğü hastanede 62 yaşında vefat etti.