Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Gıdaları işlerken oluşabilecek riskleri nasıl azaltabiliriz!



Gıdaları işlemenin günümüz şartlarında neredeyse bir zorunluluk olduğunu belirten Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Aziz Ekşi, gıdaların işlenmesiyle ilgili asıl üzerinde durulması gereken konunun, bu süreçte ortaya çıkabilecek risklerin nasıl en aza indirilebileceği olduğunu özellikle vurguluyor.

Küresel refah gıda makineleri satışını 53 milyar dolara çıkaracak


Yayın: 14-02-2013
Kategori: Gıda Makineleri

Uluslararası iş araştırmaları konusunda öncü şirketlerden Freedonia’nın yaptığı araştırmaya göre, gıda işleme makinelerinin dünya çapında satışlarının 2016 yılına dek her yıl %7,3’lük artışla 53,3 milyar dolara ulaşması öngörülüyor. Unlu mamuller ve şekerleme sektöründe gıda işleme makinelerine olan küresel ölçekli talebin, gelişmekte olan ülkelerde artan istihdam ve gelirlerle birlikte önümüzdeki birkaç yıl içerisinde büyük artış göstereceği tahmin ediliyor.

ETİ’den çikolata tutkunlarına KARAM GURME


Yayın: 13-02-2013
Kategori: Rafa Çıkanlar
Etiketler: eti karam

Eti, bitter çikolata sevenleri yepyeni bir Karam hazzıyla tanıştırdı: Eti Karam Gurme.

Keskinoğlu, 18 milyon TL’lik yatırımla pazardan yüzde 12 pay alacak


Yayın: 12-02-2013
Kategori: Beyaz Et

Keskinoğlu, 6 bin m² kapalı alana kurduğu, yıllık 40 bin ton üretim kapasiteli yeni kesimhanesiyle 200 kişiye istihdam sağlarken; ihracatını yüzde 30 arttırarak 110 milyon dolara ulaştırmayı, iç pazardaki payını da yüzde 9’dan yüzde 12’ye yükseltmeyi hedefliyor.

At Eti skandalı Avrupa’yı birbirine düşürdü


Yayın: 12-02-2013
Kategori: Kırmızı Et

Avrupa’da yaşanan at eti skandalı giderken büyürken, suçlamalar havada uçuşmaya başladı. Fransa'da birçok firma at eti skandalıyla ilgili birbirini suçlarken,  İngilizler, at etini dana etine karıştırarak pazarlayanların et kaçakçıları olduğuna inanıyor.

Fındıkta beklenen açıklama geldi, ne kadar destek verilecek?


Yayın: 12-02-2013
Kategori: Gıda

2012 yılı ürünü için dekar başına 150 lira, 2013 yılı ürünü için dekar başına 160 lira ve 2014 yılı ürünü için dekar başına 170 lira alan bazlı gelir desteği ödemesi yapılacak.

TSE etsiz çiğ köfte kriterini belirledi


Yayın: 12-02-2013
Kategori: Kırmızı Et
Etiketler: çiğ köfte et tse

Türk Standardları Enstitüsü Standard Hazırlama Merkezi Başkanlığı, Etsiz Çiğ Köfte için belgelendirme kriterlerini belirledi.

Fransız Statice AR-GE tecrübesini Enesen ile birleştiriyor


Yayın: 12-02-2013
Kategori: Gıda Makineleri

Birçok dalda faaliyet gösteren ve 30 yıldır yüksek hassasiyet teknolojisi çözümleri sunan Fransız AR-GE şirketi Statice, bu tecrübesini Türkiye’nin önde gelen çikolata makineleri üreticilerinden Enesen ile paylaşacak.

FUSE TEA'den bir ilk!


Yayın: 31-01-2013
Kategori: Rafa Çıkanlar
Etiketler: cocacola fuse tea

Coca-Cola’nın buzlu çay markası FUSE TEA, karpuz ve mango&ananas gibi farklı aromalarının ardından şimdi de cam şişede sunulan alternatifiyle raflarda yerini aldı.

Ette 'süt proteini' tartışması


Yayın: 31-01-2013
Kategori: Kırmızı Et

Süt proteinin sucuğa katılmasının yasak olduğunu ancak salam ve sosis imalatında kullanıldığını belirten Ulusal Kırmızı Et Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yücesan, et ürünlerine yönelik son düzenlemede çok önemli kriterlerin belirlendiğini ifade ederek, bunlardan en önemlisinin, sucukta mekanik kıyma kullanımına getirilen yasak olduğunu söyledi.