Gıdaları işlemenin günümüz şartlarında neredeyse bir zorunluluk olduğunu belirten Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Aziz Ekşi, gıdaların işlenmesiyle ilgili asıl üzerinde durulması gereken konunun, bu süreçte ortaya çıkabilecek risklerin nasıl en aza indirilebileceği olduğunu özellikle vurguluyor.
Uluslararası iş araştırmaları konusunda öncü şirketlerden Freedonia’nın yaptığı araştırmaya göre, gıda işleme makinelerinin dünya çapında satışlarının 2016 yılına dek her yıl %7,3’lük artışla 53,3 milyar dolara ulaşması öngörülüyor. Unlu mamuller ve şekerleme sektöründe gıda işleme makinelerine olan küresel ölçekli talebin, gelişmekte olan ülkelerde artan istihdam ve gelirlerle birlikte önümüzdeki birkaç yıl içerisinde büyük artış göstereceği tahmin ediliyor.
Eti, bitter çikolata sevenleri yepyeni bir Karam hazzıyla tanıştırdı: Eti Karam Gurme.
Keskinoğlu, 6 bin m² kapalı alana kurduğu, yıllık 40 bin ton üretim kapasiteli yeni kesimhanesiyle 200 kişiye istihdam sağlarken; ihracatını yüzde 30 arttırarak 110 milyon dolara ulaştırmayı, iç pazardaki payını da yüzde 9’dan yüzde 12’ye yükseltmeyi hedefliyor.
Avrupa’da yaşanan at eti skandalı giderken büyürken, suçlamalar havada uçuşmaya başladı. Fransa'da birçok firma at eti skandalıyla ilgili birbirini suçlarken, İngilizler, at etini dana etine karıştırarak pazarlayanların et kaçakçıları olduğuna inanıyor.
2012 yılı ürünü için dekar başına 150 lira, 2013 yılı ürünü için dekar başına 160 lira ve 2014 yılı ürünü için dekar başına 170 lira alan bazlı gelir desteği ödemesi yapılacak.
Türk Standardları Enstitüsü Standard Hazırlama Merkezi Başkanlığı, Etsiz Çiğ Köfte için belgelendirme kriterlerini belirledi.
Birçok dalda faaliyet gösteren ve 30 yıldır yüksek hassasiyet teknolojisi çözümleri sunan Fransız AR-GE şirketi Statice, bu tecrübesini Türkiye’nin önde gelen çikolata makineleri üreticilerinden Enesen ile paylaşacak.
Coca-Cola’nın buzlu çay markası FUSE TEA, karpuz ve mango&ananas gibi farklı aromalarının ardından şimdi de cam şişede sunulan alternatifiyle raflarda yerini aldı.
Süt proteinin sucuğa katılmasının yasak olduğunu ancak salam ve sosis imalatında kullanıldığını belirten Ulusal Kırmızı Et Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yücesan, et ürünlerine yönelik son düzenlemede çok önemli kriterlerin belirlendiğini ifade ederek, bunlardan en önemlisinin, sucukta mekanik kıyma kullanımına getirilen yasak olduğunu söyledi.