Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Prof. Dr. Aziz Tekin: Yağlarda bilgi kirliliğine dikkat



İnsan sağlığı için çok önemli bir rol oynayan yağların günümüzde birçok spekülatif söyleme maruz kaldığını ifade eden YABİTED Başkanı Prof. Dr. Aziz Tekin, bu konuda her söylenene inanmamaları konusunda tüketicileri uyardı.
 

Saray Bisküvi INOSUIT’te



Saray Bisküvi, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin önderliğinde düzenlenen; firmaların inovasyon performansının katma değer yaratır hale getirilmesi ve ihracatın artırılması için başlatılan INOSUIT-İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi'ne seçilen sayılı firmalar arasında yerini aldı.
 

Ambalajdan 9 ayda 434 milyon dolarlık dış ticaret fazlası



Dış ticaret açığı vermeyen ender sektörlerden biri olan ambalaj sektörü 2016’nınilk 9 ayında dış ticarette 434 milyon dolarlık dış ticaret fazlası verdi. Ambalaj sektörünün ihracatı bir önceki yılın aynı dönemine oranla miktar olarak yüzde 15; değer olarak yüzde 5 arttı. 
 

Ekonomide yeni bir bakış açısına ihtiyacımız var



Türkiye’nin büyük bir potansiyele sahip bir ülke olduğuna dikkat çeken Dünya Gazetesi Yazarı Dr. Rüştü Bozkurt, bunun katma değere dönüştürülebilmesi için ekonomi ve sanayide köklü yapısal değişikler yapılması gerektiğini belirtiyor. 
 

Sütaş’tan Tire’ye 80 milyon dolarlık yatırım



Sütaş Ege Sütçülük Projesi Tire Entegre Tesisleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katıldığı törenle açıldı. 80 milyon dolar yatırımla kurulan Sütaş Tire Entegre Tesisleri, günde 1.000 ton süt işleyecek ve 850 kişiye istihdam sağlayacak.
 

Suudi Arabistan en çok gıda israfı yapan ülke



Barilla Gıda ve Beslenme Vakfı (BCFN), Milano'da 7'incisi gerçekleştirilen Uluslararası Gıda ve Beslenme Forumu'nda dünyanın en kapsamlı "Gıda Sürdürülebilirlik Endeksi"ni yayınladı. 
 

Az su içmek kış depresyonunu tetikliyor



Su tüketimi sadece bedenimizi değil, ruhumuzu da etkiliyor. Waternet Sağlıklı Yaşam Uzmanı Diyetisyen Canan Aksoy, yeteri kadar su içmemenin yaşam kalitesini düşürdüğünü söyleyerek, bu durumun da konsantrasyon bozukluğu, migren ve depresyon gibi sonuçlara yol açtığını kaydetti. 
 

Kahvaltıda dondurma zekayı açıyor



Japon bilim insanı Yoşihiko Koga kahvaltıda dondurma yemenin kişinin zihinsel performansını ve dikkatini artırdığını öne sürdü. Beslenme uzmanları ise henüz tamamlanmayan araştırma hakkında şüphelerini dile getirdi.
 

Biyoaktif bileşenler ve doğal katkılar masaya yatırılıyor



Gıda, Metabolizma & Sağlık: Biyoaktif Bileşenler ve Doğal Katkılar Kongresi 28 Kasım 2016 tarihinde İstanbul Teknik Üniversitesi Arı 3 Teknokent’te gerçekleştirilecek.

Hayvancılık Genel Müdürlüğü’ne Osman Uzun atandı



Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürü Mustafa Kayhan’ın görevinden alınarak Bakanlık Müşaviri olarak atanması ile boşalan Hayvancılık Genel Müdürlüğü’ne vekaleten Osman Uzun getirildi.