Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Fırıncılık sektöründe yeniliklerin takipçisi değil öncüsü olun!



Karen Alguadiş- Kurumsal İletişim ve Reklam Sorumlusu, Aromsa

Bisküvi prosesi: Teknoloji ve otomasyon kullanımı



Mehmet Bakkaloğlu - Proje ve Yatırımlar Müdürü, Ülker Bisküvi Sanayi A.Ş.

Divan Pastaneleri Ortadoğu pazarının ilgisini çekiyor



Ortadoğu ülkelerinden pastane açılması yönünde ciddi talepler aldıklarını belirten Divan Grubu Satış ve Tedarik Zincirinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Güçlü Şeneler, ürünlerindeki lezzet ve sunumun Divan Pastaneleri’nin uluslararası bilinirliliğini artırdığını söyledi..

Banvit’ten çevreye 1 milyon euro yatırım


Yayın: 21-03-2013
Kategori: Beyaz Et

Banvit, yatırım maliyeti 1 milyon euro olan Atık Su Geri Kazanım Tesisi’ni devreye aldı.

Makarna sektörü hammaddede dışa bağımlı hale geldi



ABD’nin Türk makarnasına uyguladığı yüksek anti-damping ve telafi edici vergilerin kaldırılması amacıyla bu ülke nezdinde çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını belirten Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği (TMSD) Murat Bozkurt, “Geçmişte 40 bin tona kadar ulaştığımız bu önemli ihracat pazarında, önümüze konmuş haksız vergilerin kaldırılmasını sağlayarak ülkeye katkımızı daha üst boyutta sürdürmek istiyoruz” dedi.

Sağlıksız yaşamın ilk adımı: Beyaz Ekmek



Sadık Çelik - Yönetim Kurulu Başkanı, Keyveni Kurumsal Hazır Yemek

Tam buğdayın unu ‘beyaz düşman’ olmaktan çıkaracak



Türkiye Un Sanayicileri Derneği (TUSAF) Başkanı Erhan Özmen, buğday özü (rüşeym) ve kepeği alınmamış, dolayısıyla vitamin, protein, karbonhidrat ve liften açısından zengin tam buğday unuyla üretilen ekmeğin tüketiminin sağlıklı nesiller için mutlaka yaygınlaştırılması gerektiğini belirtiyor.

Özsüt’ün yıllık pasta satış cirosu 60 milyon lirayı aştı



Kuruluşunun 75. yılını kutlayan Özsüt, günlük 35 bin adetlik pasta üretimi ve 60 milyon TL’yi aşan yıllık satış rakamlarıyla pastacılıktaki iddiasını ortaya koyuyor. Tüketicilerinin nezdinde Türkiye’nin pastacısı olduklarını söyleyen Özsüt Genel Müdürü Yıldırım Çullu, günümüzde pastacılığın bir sanat haline geldiğini belirterek gerçekleştirdikleri AR-GE çalışmalarıyla pastacılığın trendlerini belirlediklerini vurguladı. 

Pestisit kalıntılarının analizinde analitik cihazların kullanımı



Yük. Kimya Müh. Hacer Kaptanoğlu / Yük. Kimyager Engin Bayram Aplikasyon Uzmanı – Ant Teknik Cihazlar

Beyaz mı, kepekli mi, tam buğday mı?



Başbakan Erdoğan’ın sofralardan beyaz ekmeğin kaldırılarak yerine samimi, has buğday unundan üretilen ekmeklerin tüketilmesi yönündeki açıklamaları, sofraların vazgeçilmezi ekmek konusundaki tartışmaları alevlendirdi. Uzmanların bir bölümü buğday ekmeğine dönülmesini olumlu bulurken, kimileri ise ekmekte çeşitlilik ve toplumdaki yanlış beslenme alışkanlıklarının göz ardı edildiğini ve faturanın ekmeğe kesildiğini belirtiyor.