Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Aromsa inovatif ve hızlı aroma tasarımlarıyla içecek endüstrisine güç katıyor



Meyve suyu ve içecek sektörlerinde yenilikçi çözümlere ve hızlı aroma tasarımlarına ihtiyacın devamlı arttığını belirten Aromsa A.Ş. AR-GE İçecek Bölümü Sorumlusu Mustafa Ödemiş, tüm içecek kategorilerinde farklı tat profillerine sahip aroma yelpazeleriyle toz ve sıvı formlarda aromalar sunduklarını söylüyor.

IFU Başkanı: Türkiye küresel meyve suyu pazarının yükselen değeri


Yayın: 21-05-2013

Uluslararası Meyve Suyu Üreticileri Federasyonu (IFU) Başkanı Donald Sporn, coğrafi konumu, gelişen sanayisi, meyve türleriyle ilgili zengin biyolojik çeşitliliği sebebiyle Türkiye’nin küresel meyve suyu pazarındaki payını daha da artırma potansiyeline sahip olduğunun altını çiziyor.
 

Ayın Toplantısı: Meyve suyu sanayi nereye koşuyor?



Dergimizin Bilimsel Yayın Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Pala yönetiminde gerçekleştirdiğimiz ve okuyucularımız tarafından beğeniyle takip edilen Ayın Toplantısı, 2 Nisan Salı günü Ambalaj Sanayicileri Derneği’nde yapıldı.

Teknaroma, farklılık yaratan ürünlerle gıda sektörüne danışmanlık yapıyor



Gıda üreticilerine sadece katkı maddesi tedariği yapmadıklarını, aynı zamanda AR-GE çalışmalarına teknik destek sağladıklarını dikkat çeken Teknaroma’nın yönetici ortağı Cengiz Altop, “Bu sayede müşterilerimiz tarafından klasik bir katkı maddesi satıcısından çok, bir ürün geliştirme ve pazarlama danışmanı olarak algılanıyoruz” diyor.

Yüzde 100 sığır gıda jelatini SelJel üreticiye çok yönlü destek sunuyor



Sel Sanayi tarafından sertifikalı sığır derilerini kullanılarak üretilen 0 sığır gıda jelatini SelJel, aralarında şekerleme, fırın, pastacılık, et ve süt ürünlerinde yaygın olarak kullanılıyor.

Polen Gıda ekmekçilik ve pastacılık grubunda dünyayla yarışıyor



Un geliştiriciler-zenginleştiriciler, ekmekçilik ve pastacılık olmak üzere 3 ana ürün grubunda faaliyet gösteren Polen Gıda, hem yurtiçinde hem de 50 ülkede bulunan müşterilerine etkin çözümler sağlıyor. İhracatta Uzakdoğu pazarına odaklandıklarını belirten Polen Gıda Genel Müdür Yardımcısı Haydar Şekersöz, bu sebeple yatırımlarını daha çok inovatif ürün geliştirme üzerinde yoğunlaştıracaklarını dile getirdi.

İREKS’den 3 adet yeni tam buğday ekmeği



Geliştirdiği ürünlerle fırıncılık ve pastacılık sektörüne zengin çözümler sağlayan İREKS A.Ş., ekmek miksleri grubunda yer alan Bavyera tam buğday miksine yulaflı, mısırlı ve tohumlu olmak üzere 3 farklı çeşitte ürün ekledi. İreks’in profesyonel ekibi tarafından geliştirilen ürünler çok sayıda tüketiciye denetilerek beğenisini kazandı.

Yüksek devir karıştırıcılı IBC BLENDER ile sağlanan başarının hikayesi


Yayın: 17-05-2013

Yazan: Hamza Malik, Regional Sales Manager, Matcon Ltd.
Tercüme: Nedim Nur Evcim, Yönetim Kurulu Başkanı, Ferrofarm Kimy. Md. Tic. A.Ş.

BYSD’den uyarı: Raflarımız paketlenmiş ithal yağlarla dolacak



Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği’nin (BYSD) 36. Olağan Genel Kurulu’nda yeniden başkanlığa seçilen A. Edip Uğur, Türkiye’nin ihtiyacı olan yağın %75’e yakın kısmını ithalatla karşıladığını belirterek, “Türkiye eğer yağlı tohum üretimini artırmazsa, yarın raflarımızda paketlenmiş hazır ithal yağları görebiliriz. O yüzden yağlı tohum üretimini artırmamız şart!” dedi.

Ne yediğimiz değil ne kadar tükettiğimiz önemli



Kahvaltı Sohbetleri Toplantısı’nda konuşan Kıbrıs Yakın Doğu Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emel Özer, Türkiye’de şu anda büyük bir diyet karmaşasının yaşandığını belirterek, “Her şeyi yiyebiliriz. Önemli olan ne yediğimiz değil, ne miktarda tükettiğimiz” dedi.