Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Kurutulmuş nanenin genel özellikleri


Yayın: 06-01-2016

Yrd. Doç. Dr. Hatice Pekmez
Gaziantep Üniversitesi, Naci Topçuoğlu MYO, Gıda İşleme Bölümü
 

Şarküteri et ürünlerinin pazar büyüklüğü 20 milyar TL


Yayın: 05-01-2016
Kategori: Kırmızı Et

Kahvaltı sofralarımızı lezzetlendiren sucuk, salam, pastırma ve sosis gibi kırmızı ve beyaz et ürünlerinin pazar değeri 20 milyar liraya ulaştı. 
 

Yılda 3 kilo reçel, 1,5 kilo helva tüketiyoruz


Yayın: 05-01-2016

Son yıllarda ürün çeşitliliği ve pazarlama faaliyetlerindeki artışla birlikte helva ve reçel pazarı her yıl büyüyor.


İran gıda ihracatında yeni fırsatlar vadediyor


Yayın: 05-01-2016
Kategori: Ülke

Orta Doğu’nun önemli ülkelerinden biri konumunda bulunan İran nükleer programı nedeniyle yıllardır BM kararıyla yaptırımların kıskacında ayakta durmaya çalışıyordu. İran ile 5+1 ülkeleri arasındaki geçtiğimiz haziranda yapılan anlaşmayla yeni bir dönemin de kapısı aralandı. 

Karekod yeniden ertelendi


Yayın: 05-01-2016
Kategori: Gıda

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türk Gıda Kodeksi Etiketleme Yönetmeliği Kapsamında Yer Alan Ürün Doğrulama ve Takip Sistemi (ÜDTS) uygulamasını 31 Aralık 2016 tarihine kadar erteledi. 

Bakanlık: Laboratuvarlarımız yeterli seviyede



Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, Gıda Kontrol ve Laboratuvarlar Daire Başkanı Dr. Neslihan Alper, mevcut laboratuvarların sayı ve altyapı yönünden yeterli olduğunu söylüyor. 

Yeni hükümetin gıda ajandasında neler var?


Yayın: 04-01-2016
Kategori: Gıda
Etiketler: 2016 hükümet program

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan 64. Hükümet Programı’nda gıda ve tarım sektörlerine ilişkin önemli başlıklar bulunuyor. 


Sütaş 2024’te dünyada 25 süt firmasından biri olacak


Yayın: 04-01-2016

Bu yıl 40. yılını kutlayan Sütaş, kısa bir süre önce Türkiye’nin Lovemark’ları 2015 Araştırması’nda en sevilen süt ve süt ürünleri markası seçilmişti. 

Bakliyatta seferberlik başlıyor



2016 yılının Bakliyat Yılı olması dolayısıyla Türkiye genelinde mercimek, nohut, bezelye, fasulye, bakla ve börülce gibi bakliyatların sofralarda alışılagelmiş tüketimlerinin dışında da tüketimleri için farkındalık yaratmayı amaçlayan Bakliyat İle Sağlıklı Beslenme Sağlıklı Hayat Platformu Projesi’nin startı verildi. 

Dr. Nihat Kantar V Group CEO’luğuna getirildi


Yayın: 04-12-2015

Mobil teknolojiler alanında ve bilişim sektöründe dünyanın lider ve vizyoner firmalarında önemli görevler üstlenen Dr. Nihat Kantar, 2015 tarihi itibari ile V Group CEO’su olarak göreve başladı.