Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Ürettiğimiz ekmeğin %5,4'ü çöpe gidiyor



Ekmek israfının en önemli nedenlerinin başınca ihmal ve bilgisizliğin geldiğini belirten Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, “Bugün, günde 1.223 ton, yılda 447 bin ton ekmeğimiz israf edilir noktada. Bir başka ifadeyle günde 4.9 milyon adet, yılda ise 1.79 milyar adet ekmeğimiz çöpe gidiyor. İsraf oranını baktığımızda ise ürettiğimiz ekmeğin %5,4'ünü kaybediyoruz” diyor.

MOF Spiral Sistemleriyle unlu mamul üretiminde yüksek standart



Messan Soğutma’nın ürettiği MQF Spiral soğutma ve şoklama sistemleri, başta simit, pizza, börek, baklava ve kek türü ürünler olmak üzere birçok unlu mamul ürün gruplarında kaliteyi yükseltiyor.

Keki kahveyle buluşturan DOYGUN’dan yeni lezzet


Yayın: 22-04-2015
Kategori: Rafa Çıkanlar
Etiketler: doygun kahve kek

Doygun, yine bir ilke imza atarak perakende ürünlerine yeni lezzeti Kahveli Tiramisu Keki ekledi. 

Diyabetik ve fonksiyonel gıda pazarı 600 milyon lira büyüklüğe ulaştı


Yayın: 22-04-2015
Kategori: Gıda

Türkiye’de diyabetik ve fonksiyonel pazar büyüklüğü 600 milyon TL’ye yaklaştığını belirten Diyabetik ve Fonksiyonel Gıda Üreticileri Derneği (DFGD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Atılgan, “Dünya ile kıyaslandığında Türkiye’nin daha kat etmesi gereken çok mesafe olduğunu görülüyor” değerlendirmesinde bulunuyor.

Doğal ve inovatif lezzetlerin ustası: AROMSA


Yayın: 22-04-2015
Kategori: Bitkisel Yağlar

İnovatif olarak gerçekleştirdiği projelerde doğal gıda eğilimine uygun çalışmalar yapan Aromsa, bu doğrultuda ürün portfoyünü ekstraklar ve doğal aromalarla zenginleştiriyor.

Yumurta kabuğundan yüzde yüz doğal gıda koruyucusu



İTÜ Çekirdek girişimcilerinden, Arkim Kimyevi Maddeler Şirket Müdürü Elif Güngör Reis, dünyada ilk kez yumurta kabuğundan doğal gıda koruyucu üretmeyi başardı. Mevcut pazarda ithal gıda koruyucuların ve doğal olmayan ürünlerin kullanılması nedeniyle, Reis’in girişimi yerli üretim açısından da büyük önem taşıyor. 
 

Türkiye’de unlu mamul sektörüne genel bakış


Yayın: 16-04-2015
Kategori: Gıda

Sadık Çelik / Keyveni Hazır Yemek Yönetim Kurulu Başkanı 

Doğal Katkı’dan unlu mamullerde fark yaratan çözümler


Yayın: 16-04-2015

Doğal Katkı sektöre sunduğu Gerkens kakaoları pasta, kek ve bisküvilerde en güzel tadı yakalamak isteyen üreticilerin tercihi oluyor.

Işınlama gıdaları koruyan en etkin teknoloji


Yayın: 16-04-2015
Kategori: Gıda ve Hijyen

1994 yılından bugüne gıda ışınlamasında uzman olan Gamma - Pak A.Ş.’nin Tesis Genel Müdürü Dr. Hasan Alkan: “Gıda işleme teknolojilerindeki hızlı gelişmelere rağmen, gıdaların korunmasına yönelik ışınlama işlemi gibi çok çeşitli sorunların çözümüne cevap veren ve geniş uygulama alanlarına sahip başka bir teknoloji halen mevcut değil.”

ALPRO'dan Fındık İçeceği


Yayın: 16-04-2015
Kategori: Rafa Çıkanlar

Bitkisel ürünlerin Avrupa’da lider içecek üreticilerinden Alpro, fındık içeceği ile tamamen doğal bir lezzet sundu.