Koska’dan mağazalaşma atağı
Helvadan lokuma, reçelden çikolataya, baklavadan pasta ve unlu mamullere kadar 300’ü aşkın ürünü tüketicileriyle buluşturan Koska Helvacısı – Mahir Gıda, bir yandan alternatif lezzetler geliştirirken, diğer taraftan mağaza sayısını artırıyor. Firmanın Yönetim Kurulu Üyesi & AR-GE ve Üretim Yöneticisi Adil Dindar ile bugünkü çalışmalarını ve projelerini konuştuk.
Narenciyede Rusya’ya ihracat başladı
Sonbahar ve Kış aylarında doğal vitamin deposu narenciye ürünlerinde 2016/17 sezonunda üreticinin yüzü gülecek. Ege Bölgesi, 2016/17 sezonu Narenciye rekoltesi 511 bin 711 ton olarak tahmin edildi.
Doruk Group’tan tarım ve hayvancılığın gelişimine katkı
Doruk Group Yönetim Kurulu Başkanı Hasip Gençer, Türkiye’de “ilk” olan projelerini Sürdürülebilir Gıda Konferansı’nda anlattı.
Laboratuvarlar güvenilir gıdanın vazgeçilmez halkası
Ordu'dan İtalya'ya fındık tepkisi
Ordu Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, Türkiye'nin fındık üretiminde tek başına dünya birincisi olduğunu belirterek, İtalya Tarımcılar Derneği'nin Türk fındığında sağlığı tehlikeye sokacak maddeler olduğunu iddia etmesinin altında büyük bir oyun olduğunu söyledi.
Aromsa’nın başarısı güçlü laboratuvar altyapısında
Türkiye’nin önde gelen aroma verici üreticisi Aromsa, güçlü ve yüksek teknolojiye sahip AR-GE’si ve laboratuvarlar altyapısından aldığı destekle gıda sanayine yönelik inovatif çözümler geliştiriyor.
Üçgen Pigmentler renklerin gücüyle fark yaratıyor
Üçgen Pigmentler ve Polimer Katkıları A.Ş. temsilciliğini yaptığı Alman MERCK KGaA’nın Candurin® sedef efekt pigmentleri, başta çikolata ve şekerleme olmak üzere birçok üründe renklendirme ve süsleme amacıyla kullanılıyor.
Sürdürülebilir gıda için yol haritası acilen belirlenmeli
Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası-TÜGİS ve Sürdürülebilirlik Akademisi iş birliğinde düzenlenen ve Dünya Gıda Günü’nün de kutlandığı ‘Sürdürülebilir Gıda Konferansı’, gıda sektörünün sürdürülebilir üretim ve tüketim ekseninde dönüşümü tartıştığı bir platform oldu.
Koska yeni ürünleriyle ihracatta 100 ülkeye uzanacak
Son üç yıldır ciroda %20 büyüdüklerini belirten Koska Yönetim Kurulu Üyesi Emin Dindar, “İç piyasada satış yaptığımız nokta sayımızı 2017 yılında daha da artırmayı hedefliyoruz. İhracatta da yeni pazarlara yönelik çalışmalarımız hızla devam ediyor” diyor.