Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

TSE ilk Helal Çiğ Köfte Sertifikasını Tatlıses’e verdi



TSE’nin gıda mamulleri hazırlayan, satışa sunan veya servis eden hizmet yerlerinin Helal şartlara uygunluğunun değerlendirildiği Helal Ürün Belgesi, kriterlerinin de belirlenmesiyle çığ gibi büyüyerek sektör haline gelen çiğ köfteyi de kapsıyor. Bu kapsamda TSE’den Helal Sertifikası almaya hak kazanan ilk çiğ köfte markası Tatlıses Çiğ Köfte oldu. İbrahim Tatlıses’e belgesini TSE Başkanı Hulusi Şentürk teslim etti.

Simit Sarayı simidi dünya markası yapacak



Yurtiçi ve yurtdışında 200’ü aşkın mağazasında her gün 400 bin misafiri ağırlayan Simit Sarayı, geleneksel Türk tatlarını dünyaya taşımaya devam ediyor. Bu yılın sonuna kadar 280, 2016’da ise 550 mağazaya ulaşacaklarını belirten Simit Sarayı Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı ve İcra Kurulu Başkanı Abdullah Kavukcu, en büyük amaçlarının simidi dünya markası yapmak olduğunu açıkladı.

Koska Şekersiz Fırında Helva


Yayın: 27-03-2013
Kategori: Rafa Çıkanlar

Koska, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlısı tahin helvasını, diyabet hastaları ve kilosuna özen gösterenler için, şeker kullanmadan doğal tatlandırıcı ile üretti.
Özel ambalaja sahip “Koska Şekersiz Fırında Helva” 10 dakikada fırında ısıtılarak hazır hale geliyor.

İHE’nin pazar payı yüzde 12



İstanbul ekmek pazarında -12’lik paya sahip olduklarını söyleyen İstanbul Halk Ekmek A.Ş. (İHE) Genel Müdürü Salih Bekaroğlu, insan sağlığını ön planda tutan yeni ürünleri piyasaya sunmaya devam edeceklerini belirtti.

Barilla, makarnaya olan olumsuz ve yanlış algıyı değiştiriyor



Türkiye’de makarna tüketiminin oldukça düşük seviyelerde seyrettiğini belirten Barilla Türkiye, Orta Doğu ve Afrika Bölge Direktörü Güneş Karababa, bu durumun makarnayı hamur işleri kategorisinde gören yanlış algıdan kaynaklandığını söyledi.

Lider Çikolata pasta üreticilerini Decors ile tanıştırdı



Geliştirdiği çikolata ve çikolatalı ürünlerle yaklaşık 60 yıldır faaliyet gösteren Lider Çikolata, bu yılın başından itibaren piyasaya çıkardığı Decors serisini pastanelere ve endüstriyel pasta üretimi yapan firmaların kullanımına sunuyor. Lider Çikolata A.Ş. Genel Müdürü Ömer Saydam, Decors ile Türkiye’de olmayan ürünleri sunmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Doygun’dan 2012’de paketli ekmek pazarında hızlı büyüme



2012 yılının ilk 9 aylık bölümünde ambalajlı ekmek sektörü %24 büyürken kendilerinin ise %41’lik bir büyüme kaydettiğini belirten Doygun Ekmek Pazarlama Müdürü Burcu Özcan, bu yılın sonunda pazarda %70 oranında büyüme hedeflediklerini açıkladı.

Messan, spiral soğutma ve şoklama sistemleriyle unlu mamul üreticilerine kalite sunuyor



Spiral soğutma ve şoklama sistemlerinin a’dan z’ye üretimini yapan Türkiye’deki ilk ve tek firma olduklarını vurgulayan Messan Soğutma Genel Müdürü Erdinç Yapan, şoklama süresini en aza indirerek ürün kalitesini artıran MQF Messan spiral şoklama sistemlerinin hazır mantı, börek, pizza, milföy hamuru gibi donmuş uygulamalar için ideal olduğunu belirtiyor.

Fırıncılık sektöründe yeniliklerin takipçisi değil öncüsü olun!



Karen Alguadiş- Kurumsal İletişim ve Reklam Sorumlusu, Aromsa

Bisküvi prosesi: Teknoloji ve otomasyon kullanımı



Mehmet Bakkaloğlu - Proje ve Yatırımlar Müdürü, Ülker Bisküvi Sanayi A.Ş.