Dr. İrfan Demiryol
Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası (TÜGİS) Danışmanı

Türkiye'nin en önemli tarım ürünü ve ihraç kalemlerinden olan fındıkta, yeni alım sezonuna "20 bin ton" hedefiyle giren FİSKOBİRLİK, 2016 ürünü fındığı randımanına göre 14 liradan başlayan fiyatlarla alıyor.

ESK, AB ülkelerinden (Polonya hariç) 5 bin ton taze soğutulmuş sığır karkas eti alımı ihalesi yaptı. İhaleye 12 şirket tekliflerini sundu.

Mintel’in “Ambalajlamada Küresel Trendler” raporunda, mobil bağlantılı ambalajlama uygulamalarının giderek yaygınlaştığı, böylece tüketicilerin ürünle yakın ilişki kurmasının da kolaylaştığı belirtiliyor.
Süt ve süt ürünleri ihracatı, 2016 yılının ilk altı ayında, geçen yılın aynı dönemine göre miktar bazında yaklaşık iki kat arttı. İhracatta değer bazında ise 20 milyon dolar artış oldu.

Anavarza Bal tarafından çocuklara balı sevdirmek ve bal yeme alışkanlığı kazandırmak amacıyla geliştirilen Winx ve Pepee karakterli ürünler, okul günlerinde çocukların enerjisine enerji katıyor.
TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarım ve gıda sektörünün 10,5 yıllık sürede 46 milyar dolarlık dış ticaret fazlasıyla Türkiye ekonomisine önemli bir katkı yaptığını belirtti.
Vet. Dr. Can Demir
MÜSİAD Gıda, Tarım ve Hayvancılık Sektör Kurulu Başkan Yardımcısı
Daha sağlıklı ve daha dengeli bir beslenme için büyük önem taşıyan tavuk etinin tüketiminin önümüzdeki dönemde de artışını sürdüreceği ve 2025 yılında kişi başı kanatlı eti tüketimini 30 kg seviyelerine çıkacağı öngörülüyor.
Gıda, ambalaj, gıda teknolojileri ve soğuk zincir sektörleri 1-4 Eylül 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek WorldFood Istanbul ve Ipack Turkey’de biraraya gelecek.