Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

FUSE TEA'den bir ilk!


Yayın: 31-01-2013
Kategori: Rafa Çıkanlar
Etiketler: cocacola fuse tea

Coca-Cola’nın buzlu çay markası FUSE TEA, karpuz ve mango&ananas gibi farklı aromalarının ardından şimdi de cam şişede sunulan alternatifiyle raflarda yerini aldı.

Ette 'süt proteini' tartışması


Yayın: 31-01-2013
Kategori: Kırmızı Et

Süt proteinin sucuğa katılmasının yasak olduğunu ancak salam ve sosis imalatında kullanıldığını belirten Ulusal Kırmızı Et Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yücesan, et ürünlerine yönelik son düzenlemede çok önemli kriterlerin belirlendiğini ifade ederek, bunlardan en önemlisinin, sucukta mekanik kıyma kullanımına getirilen yasak olduğunu söyledi.

Şeker Piliç Banvit’le masaya oturdu


Yayın: 31-01-2013
Kategori: Beyaz Et

55 yıldır beyaz et sektöründe faaliyet gösteren Şeker piliç, geçirdiği zor günlerden çıkmak için formül arıyor.  Banvit’le masaya oturan Şeker Piliç Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bor ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Osman Bor, kimseyi mağdur etmeden bu işte yüzlerinin akıyla çıkmak istediklerini söyledi.

Türk şekeri dünyaya Kurtlar Vadisi ile açılacak



Şekerleme ve Şekerli Mamulleri Tanıtım Grubu TÜRK çikolata ve şeker sektörünün Kuzey Afrika ve Ortadoğu’da tanıtılması için Kurtlar Vadisi dizisinin yıldızı Necati Şaşmaz’la anlaştı.

Gıda işletmelerinde hijyen



Doç. Dr. Duygu KIŞLA - Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü

Gıda işletmeleri hijyenin sağlanmasında zeminlerine önem vermeli



Endüstriyel ve hijyenik zemin kaplamaları başta olmak üzere yapılarda su ve nem izolasyonları, onarım güçlendirme konularında hem uygulama hem de teknik danışmanlık hizmeti verdiklerini söyleyen Detay Yapı firma sahibi inşaat mühendisi Murat Erberdi, gıda endüstrisinde hijyen şartlarının sağlanmasında en önemli unsurun zemin olmasına karşın, yapılan tesislerde zeminlerin yeteri kadar önemsenmediğinin önemle altını çiziyor.

Danone Türkiye hijyen ve gıda güvenliğinde uluslararası standartları aştı


Yayın: 26-01-2013
Kategori: Gıda ve Hijyen

Türkiye süt ve sütlü ürünler pazarında 15 yıldır başarılı çalışmalara imza atan Danone Türkiye’nin Lüleburgaz Üretim Tesisleri, hijyen ve gıda güvenliğinin onay merci olarak kabul uluslararası denetim firması American Institute AIB denetiminden 1000 üzerinden 920 gibi yüksek puan alarak en iyi skorunu yaptı.

Tatlı Tombak üretim hatlarında otomasyonu güçlendirecek



Geleneksel sütlü ve şerbetli tatlılar başta olmak üzere 100’den fazla ürün çeşidini sağlıklı ve güvenilir şekilde üretmek amacıyla her türlü ayrıntıya özen gösterdiklerini belirten Tatlıcı Tombak Genel Müdürü Hüseyin Demirel, “2007’den beri AB uyum yasaları ve gıda yönetmeliklerine uygun olarak faaliyet gösteren tesisimizde ayda 1,5 milyon tatlının üretimi yapıyoruz” diye konuştu.

Banvit etlerde sıcaklık ve PH kontrolleri yapıyor



Başta piliç, hindi ve kırmızı et üretimi olmak üzere, ileri işlenmiş hazır ürünler ve yem üretimiyle gıda sektöründe 45 yıldır faaliyet gösteren Banvit’te hammadde tedarik, üretim ve lojistik süreçlerde üstün kalite kontrol ve hijyen standartları uygulanıyor.

Baklavacı Güllüoğlu hijyen sürecini hammadde alırken başlatıyor


Yayın: 26-01-2013
Kategori: Gıda ve Hijyen

32 çeşit baklava ve tatlı, 30 farklı lezzette poğaça ve çeşitleri, 50 çeşit kurabiye ve 41 çeşit pasta üretimi yapan Baklavacı Güllüoğlu, 140 yıllık aile geleneği olan lezzetini tüm süreçlerde hassasiyetle gerçekleştirdiği hijyen uygulamalarıyla Türkiye’ye ve dünyaya ulaştırıyor.