Vet. Dr. Can Demir
MÜSİAD Gıda, Tarım ve Hayvancılık Sektör Kurulu Başkan Yardımcısı
Daha sağlıklı ve daha dengeli bir beslenme için büyük önem taşıyan tavuk etinin tüketiminin önümüzdeki dönemde de artışını sürdüreceği ve 2025 yılında kişi başı kanatlı eti tüketimini 30 kg seviyelerine çıkacağı öngörülüyor.
Gıda, ambalaj, gıda teknolojileri ve soğuk zincir sektörleri 1-4 Eylül 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek WorldFood Istanbul ve Ipack Turkey’de biraraya gelecek.
İstanbul Mali Polisi bu sabah bir dizi adrese baskın yaptı. Önemli bir bölümü iş adamlarına ait adreslerde gözaltına alınan isimlerden ikisi ise, Nejat Güllü ve Faruk Güllükardeşler. Her ikisi de, ayrı baklava markalarına sahip kardeşlerin şirketlerindeki aramalar sona erdi.
ÇAYKUR 2. sürgün yaş çay alımlarını tamamladı. İkinci sürgünde 248 bin ton yaş çay alındı.

İşlenmiş et alanında son yıllarda yaptığı inovatif ataklar ile ürün çeşitliliğini artıran Şahin Sucukları, sektöründeki güçlü çıkışına devam ediyor.
Tatlı patatesin besin yönünden güçlendirilmesi yönünde çalışmalar yürüten Dr. Jan Low, Dr. Howarth Bouis, Dr. Maria Andrade ve Dr. Robert Mwanga, “The World Food Prize 2016”yı almaya layık görüldü. Ödülün ortaklarından Dr. Jan Low ve Dr. Howarth Bouis, açlıkla mücadelenin formülünü anlattı.
Atomika Makina kuruluşundan bu yana distribütörlüğünü yaptığı Sortex marka makine sistemleriyle pirinç, hububat, bakliyat, kuruyemiş ve donmuş gıda gibi dökme ürünlerde optik ayıklama yaparak gıda üreticilerine yüksek kalitede çözümler sunuyor.

Messan Soğutma, üretimini yaptığı MQF Spiral soğutma ve şoklama sistemleriyle, yoğun gıda üretimi yapan firmaların daha az alanda daha yüksek kapasitelerde el değmeden üretim gerçekleştirmesine olanak sağlıyor.
Kuruyemiş pazarının yenilikçi markalarından Papağan, yenilediği ürün ambalajlarında kullanım kolaylığı sağlarken, sağlıklı atıştırmalık vurgusu yapıyor.