Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Dünya devleriyle rekabet ediyoruz


Yayın: 30-10-2012
Kategori: Gıda Makineleri
Etiketler: beta müsiat turgay geze

Gelişen dünya içinde ve gelişen sektörlerin içinde son 10 senedir çok önemli bir sektör ambalaj sanayisi olmuştur. İnsanların hijyene ve kaliteye önem vermesi ile ambalaj sektörü lider konuma gelmiştir.

 

AR-GE odaklı bir sektörle karşı karşıyayız



Gıda sektörünün gerçekleştirdiği büyük atılımın teknolojiye yapılan yatırımlardan kaynaklandığını belirten İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı C.Tanıl Küçük, “Türk Patent Enstitüsü verilerine göre,  patent başvuruları içinde en yüksek oran yüzde 27,03 ile makine sektörüne ait. Bütün bu veriler, gıda ve ambalaj makinelerini de içeren makine imalat sektörünün yeni teknoloji arayışı içinde  Ar-Ge odaklı  bir  sektör olduğuna işaret ediyor” dedi.   

 

Sektörün her zaman yakın takipçisiyiz



Gıda ve ambalaj makinaları sektörünün, hassasiyetle üzerinde durdukları sektörlerin başında geldiğini belirten Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürü Süfyan Emiroğlu, “Makina sektörü olmadan sanayileşmeden bahsetmek söz konusu değil. Günümüzde gıda ürünlerinin üretiminde, gıda makine ve ekipmanları tarafından gerçekleştirildiği gerçeği bizlere, sektörün dikkatli bir biçimde takibinin ne kadar gerekli olduğunu her zaman hatırlatıyor” dedi.

 

Teşvik sistemi gıda makineleri üretimine ivme kazandıracak


Yayın: 30-10-2012
Kategori: Gıda Makineleri

Hayatın her noktasında karşımıza çıkan ambalaj, Türk makine sanayisinde önemli bir sektör olma yolunda ilerlemektedir.


Dünyada gıda riski artıyor


Yayın: 30-10-2012
Kategori: Gıda

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, dünyada gıda riskinin arttığını, çoğu ülkenin tarımdaki üretim artışlarının nüfus artışlarını bile karşılayamadığını belirterek, “1999-2001 ortalamasına göre 2009 yılında 181 ülkeden 82"sinin tarım üretim artışı nüfus artışlarının altında kaldı, 4 ülkeninki değişmedi” dedi.


Doğal ve zorlamalı konveksiyonlu fırınlarda pişirilen kurabiyelerin tekstürel ve fiziksel özellikler



Özet

Fırında pişirme gıda ürünlerinin tüketime hazırlanmasında ve sunulmasında sıklıkla kullanılan bir pişirme yöntemidir. Bu çalışmada, doğal ve zorlamalı konveksiyonlu fırınlarda 3 farklı sıcaklıkta (165, 180, 195oC) pişirilen kurabiyelerin sertlik ve kırılganlık değerleri pişirme süresine bağlı olarak doku ölçer cihaz (TA.XT2plus) ile belirlenmiştir. Farklı koşullarda pişirilen kurabiyelerin pişirme süresi boyunca nem profilleri çıkarılmış, ayrıca pişirme süresine bağlı olarak su aktivitesi ve renk değerleri belirlenmiştir.


Sirke üretimi ve bazı fonksiyonel özellikleri



Dr. H. Nilgün BUDAK ve Prof. Dr. Zeynep B. GÜZEL- SEYDİM

Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü ISPARTA

nilgun@sdu.edu.tr

 

Gıdalarda ve su ürünlerinde atımlı ışık ve elektrolize okside su uygulamaları



Samime ÖZTURAN  ve Nuray ERKAN

İstanbul Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü

İstanbul Universitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölümü, İşleme Teknolojisi ABD. nurerkan@istanbul.edu.tr


Güvenli gıda ürünlerinde bulunması gereken işaretler



İlhami Şahin - T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Gıda İşletmeleri ve Kodeks Daire Başkanlığı

 

Orkide dünya gıda devleriyle aynı arenada


Yayın: 29-10-2012

Türkiye’nin önde gelen ve sektörünün lider kuruluşlarından Orkide Yağ, Paris’te düzenlenen SIAL 2012’de gıda devleriyle aynı arenada buluştu.