Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Gıda Mikrobiyolojisi Laboratuvarı



Gıda mikrobiyolojisi laboratuvarı, gıda hammaddelerinde, yardımcı maddelerinde, çalışma ekipmanı ve atmosferinde, ambalaj materyalinde, kullanma suyunda ve nihayet gıdada bulunabilen mikroorganizmaların arandığı ve/veya sayıldığı bir laboratuvardır.

 

Tuzlu ayçiçeği çekirdeği tüketimi sonucu diyete alınan sodyum miktarı



Esra Çapanoğlu, Dilek Boyacıoğlu, Derya Konukçu, Betül Yeşiltaş, Hakan Güraslan

İstanbul Teknik Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, İstanbul

2Fritolay Gıda San. ve Tic. A.Ş., Ümraniye, İstanbul


Süt ürünlerinin üretiminde yüksek basınç uygulamaları



Meral Kılıç-Akyılmaz

İstanbul Teknik Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölümü


Küresel Gıda Pazarında Gelecek On Yıl İçin “Görünen Köy”



Tarım, son yıllarda, petrol fiyatlarındaki aşırı dalgalanma, emtia fiyatlarının istikrarsızlığı, gıda güvenliği (food security) kaygıları ve sonuçta ortaya çıkan ticari engellere bağlı olarak; neredeyse 1930’ lardaki küresel ekonomik durgunluğu anımsatır ciddiyette, önemli şoklara maruz kalmıştır.


Türkiye Çikolata ve Şekerleme Sektörü


Yayın: 28-10-2012
Kategori: Bir Bakışta

İstanbul İhracatçı Birliği’nden alınan verilere göre Türkiye gıda sanayinin en önemli alt sektörlerinden biri olan kakao, çikolata ve şekerleme sektöründe Ocak-Kasım 2011 döneminde 239 milyon kg üretim gerçekleştirilirken, aynı dönemde 679,5 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildi.


Gıda ile temas eden kağıt/karton malzemelerin gıda kalite ve güvenilirliğine etkileri ve Formaldehit


Yayın: 28-10-2012
Kategori: Ambalaj Bilimsel

Gıda ile temas eden kağıt/karton malzemelerin gıda kalite ve güvenilirliğine etkileri ve Formaldehit

 

 


Gıdaların muhafazasında iyonize ışınların kullanımı



Gıda ışınlama gıdaların belirli dozlarda iyonize edici ışınlara maruz bırakılması şeklinde uygulanan bir muhafaza yöntemidir.


BİR BAKIŞTA: ALO 174 Gıda Hattı


Yayın: 28-10-2012
Kategori: Bir Bakışta

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2009 yılında başlatılan “Güvenilir Gıda Sağlıklı Yaşam” kampanyası bünyesinde hayata geçirilen Alo 174 Gıda Hattının çalışmalarıyla ilgili olarak Bakanlığın yayın organı Web Tarım TV, hatta şikâyetin iletilmesinden sonuçlandırılmasına kadarki süreci adım adım izledi.


Gıda üreticileri ihracatta gözünü liderliğine dikti


Yayın: 28-10-2012

10 milyar dolarlık ihracata ulaşan gıda sektörü bu rakamı 30 milyar dolara çıkaracak. TGDF Başkanı Akyüz "Gıda Türkiye'nin en büyük sektörü olacak" dedi

 

KKTC'nin geleneksel peynirleri: Besin öğesi bileşimleri


Yayın: 28-10-2012

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin vazgeçilmez geleneksel peynirleri hellim ve nor: besin öğesi bileşimleri