Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Sirke üretimi ve bazı fonksiyonel özellikleri



Dr. H. Nilgün BUDAK ve Prof. Dr. Zeynep B. GÜZEL- SEYDİM

Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü ISPARTA

[email protected]

 

Gıdalarda ve su ürünlerinde atımlı ışık ve elektrolize okside su uygulamaları



Samime ÖZTURAN  ve Nuray ERKAN

İstanbul Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü

İstanbul Universitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölümü, İşleme Teknolojisi ABD. [email protected]


Güvenli gıda ürünlerinde bulunması gereken işaretler



İlhami Şahin - T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Gıda İşletmeleri ve Kodeks Daire Başkanlığı

 

Orkide dünya gıda devleriyle aynı arenada


Yayın: 29-10-2012

Türkiye’nin önde gelen ve sektörünün lider kuruluşlarından Orkide Yağ, Paris’te düzenlenen SIAL 2012’de gıda devleriyle aynı arenada buluştu.


AB Gıda ve İçecek Endüstrisi'nin umudu yeni pazarlar


Yayın: 29-10-2012
Kategori: Gıda
Etiketler: gıda içecek tgdf yiyecek

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu (TGDF)’nun da üyesi olduğu AB’nin alanında en büyük sivil toplum kuruluşu olan FOODDRINKEUROPE’un (AB Gıda ve İçecek Konfederasyonu) kuruluşunun 30. Yılında düzenlediği kongresi 17-18 Ekim tarihleri arasında TGDF Başkan Vekili Rint Akyüz, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı İbrahim Yiğit ve Komisyon üyeleriyle Türkiye’den gelen gazetecilerin katılımıyla ile birlikte Brüksel’de gerçekleşti.

 

Kapıkule’de et krizi


Yayın: 29-10-2012
Kategori: Kırmızı Et

Kapıkule Gümrük Kapısı’nda, uyarılara rağmen Türkiye’ye fazla et sokmak isteyen vatandaşlarla görevliler arasında gerginlik yaşanırken, Çevik Kuvvet ekipleri de olay çıkma olasılığına karşı gümrük sahasında nöbet tutuyor.


Sektör özel teşviklerle daha da büyümenin peşinde


Yayın: 29-10-2012

Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED) Başkanı Mahmut Duruk, dünyada Türkiye’nin liderliğini çektiği siyah havuç gibi ürünlerin desteklenmesi ve yeni trendler kapsamında kabul gören sebze suları için özel teşvikler verilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Meyve suyu için özel plantasyonlara öncelik verilmeli” dedi.

 

BUĞDAY AMBARI 2012/13 Sezonu Görünümü


Yayın: 28-10-2012

Uluslararası Hububat Konseyi IGC’nin 28 Eylül 2012 tarihli son raporuna göre; Karadeniz bölgesinin ihracatları ve Avustralya’daki kuru koşullar ile ilgili endişeler nedeniyle buğday fiyatları son zamanlarda olağandışı bir değerlenme gösteriyor.


Et ve et ürünlerinde biyokoruyucuların kullanımı



Günümüzde et ve et ürünlerine yönelik tüketici talebi üründe doğal katkı maddelerinin kullanımı, yüksek besleyici değer ve mikrobiyolojik güvenirlik     doğal lezzet ve görünüm gibi özellikleri kapsamaktadır.


Makine sektörümüz yüksek teknolojiye sahip sanayi yaratmalı


Yayın: 28-10-2012
Kategori: Gıda Makineleri

Gıda ve ambalaj makinelerinde yıllardır ithalat artış hızının ihracattan daha yüksek seviyelerde gerçekleştiğini ve dış ticaret açığının meydana geldiğini hatırlatan Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri (OAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Dalgakıran, çözümün katma değeri ve teknolojisi yüksek makinelerin üretimine ağırlık verilmesi gerektiğini belirtti.